Fiziksel arşiv yönetimi, işletmelerin fiziksel belgelerini düzenlemesi, saklaması ve gerektiğinde erişilebilir kılması sürecidir. Bu süreç, belgelerin düzenli ve güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar.
ARŞİV TÜRLERİ Belli başlı arşiv türleri şunlardır: Devlet arşivleri, şehir arşivleri, noter arşivleri, dinî arşivler, özel arşivler, hastahane arşivleri, ekonomik arşivler, kartografik arşivler, iko- nografik arşivler, odyovizüel arşivler ve kurum arşivleridir.
Arşiv ya da belgelik, bütün dünyada kurumların gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri sonucunda meydana gelen, idari, hukuksal, tanıklık, kurumsal değeri olan ya da tekrar kullanılmak üzere üretilen her türlü görsel, yazılı ve data bilgilerinin tutulduğu ve saklandığı yerdir.
Sadece belirli bir alana bağlı kalmaksızın bunu teknolojileri yardımıyla da varlıklarımızı depolayıp saklama fırsatımız olmuştur. Resmi evrakları, resimleri ve dokümanları tarayarak bilgisayar ortamına aktarılmasına dijital arşiv denir.
Arşiv bir anlamda bilgi bankası demektir. Arşivler bulundukları ortama göre devlet arşivleri, belediye arşivleri, hastane arşivleri, mahkeme arşivleri, tapu arşivleri, noter arşivleri, cami arşivleri, aile arşivleri ve özel arşivler gibi isimler alır.
İlgili 16 soru bulundu
Arşiv: Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan iş ve işlemler, haberleşmeler ile gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler neticesinde oluşan belgelerin barındırıldığı yerdir. Dosyalama: Belgenin kaydedilmesi, işleme alınması ve gerektiğinde tekrar başvurulmak üzere belli bir düzen içinde saklanması işlemidir .
Arşivde: Dosyanın incelenmek üzere tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşamayı göstermektedir.
Dijital arşiv, kurumların belge, doküman, kayıt ve verilerini elektronik ortamda saklamalarını ve yönetmelerini sağlayan bir sistemdir. Dijital arşivler, kağıt belgelerin fiziksel olarak saklanması gerektiği geleneksel arşivlere alternatif olarak geliştirilmiştir.
Arşivlediğiniz iletileri bulma veya taşıma
Gmail'de arama yaparken getirilen sonuçlar arasında arşivlenmiş iletiler de olacaktır. Gmail'de arama yapma hakkında daha fazla bilgi edinin. Tüm postalar etiketi tüm iletilere eklenir. Arşivlenmiş bir iletiyi Tüm postalar etiketini açarak bulabilirsiniz.
“Sohbeti arşivle” özelliği, sohbetlerinizi daha iyi düzenleyebilmeniz için sohbetler listenizdeki bireysel sohbetleri veya grup sohbetlerini gizlemenize olanak verir. Not: Sohbetleri arşivlemek, söz konusu sohbetlerin silinmesini veya SD kartınıza yedeklenmesini sağlamaz.
Anlam itibariyle arşiv; resmi ya da özel kurumların, çeşitli müessese veya kişilerin işlerini yürütürken kullandıkları ve muhafaza edilmesi gereken dokümanların (belgelerin) düzenli bir şekilde, belirli kaidelere göre bir araya getirilerek saklandığı yer demektir.
Kurumların iş ve işlemleri sonucunda oluşan belgelerin, elektronik ortamda sistemli bir şekilde önceden hazırlanmış plan ve program doğrultusunda taranması, indekslenmesi ve yeniden dijital olarak dosyalanması çalışmasıdır.
Türk dil kurumu sözlüğüne göre belgelik manasına gelen arşiv kelimesi Fransızca kökenlidir. Kısaca; yapılan tüm faaliyetlere yönelik mevcut bilgi ve belgelere arşiv denilmektedir. Arşiv geçmiş faaliyetleri içerir, gelecek faaliyetler için yapılanlara planlama denilir.
Kurumların ve firmaların faaliyetleri neticesinde ortaya çıkan belge ve dokümanların denetlenmesi için barındırılan yerlere arşiv denir. Farklı bir tanımla arşiv, birey ve kuruluşların üretimleri sırasında ortaya çıkan yasal hak ve ödevlerin korunmasını ve olayın ispatlanmasını sağlayan belge ve bilgi deposudur.
Kartografik Arşivler: Kartografya; harita, plan ve kroki üretmek amacıyla yapılan çalışmaları kapsayan bir bilimdir. Kartografik arşiv ise bu yöndeki kartografik malzemelerden oluşan arşivlerdir.
Özel arşiv terimi, arşiv belgesi muhtevasında olup da, kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan gerçek kişiler ile tüzel kişiler elinde bulunan benzeri belgelerden meydana gelen arşivdir.
Arşivleme, dosya ve belgelerin fiziki olarak muhafaza edilmesi, iç ya da dış denetimlere uyum sağlayabilmek için de oldukça önemlidir. İşinizle ilgili olarak kullanabileceğiniz çeşitli arşivleme araçları, kritik belgeleri düzenlemenize ve saklamanıza yardımcı olur.
Alternatif olarak, sohbetler listenizin üst kısmında bulunan Menü'ye ( veya ), ardından da Arşivlenmiş simgesine tıklayın. İmlecinizi arşivden çıkarmak istediğiniz bireysel sohbetin veya grup sohbetinin üzerine getirin ve Menü > Sohbeti arşivden çıkar'a tıklayın.
Sohbetler ekranının üst tarafındaki Arşivlenmiş simgesi > Düzenle > Sohbetleri Seç'e dokunun. 2. Arşivden çıkarmak istediğiniz sohbeti > Arşivden Çıkar'ı seçin.
Kurum içerisinde arşivlenen tüm evrakların bilgi ve içeriklerine kolayca ulaşılmasını ve yönetilmesini, evrak aramaya son vererek iş yükünün azaltılmasını amaçlar.
İlk olarak, kağıt belgeler, onları dijital formata dönüştüren özel ekipman kullanılarak taranır. Ardından, dijital dosyalar düzenlenir ve dizine eklenir, bu da belirli belgelerin aranmasını kolaylaştırır. Son olarak, dijital belgeler uzun süreli koruma için güvenli sunucularda veya bulut tabanlı platformlarda saklanır.
Arşiv düzenleme, statik belgeleri güvenli bir fiziksel veya dijital alanda depolama uygulamasıdır ve herhangi belge yönetim sisteminin önemli bir uygulamasını ifade eder.
Ayrıca önemli arşiv evraklarının sağlıkli bir şekilde korunabilmesi için Arşiv alanlarının ideal oda sıcaklığı 12-18°C , nem oranı ise %50- 60 RH olmalıdır. ISI24 Sıcaklık ve Nem Takip Sistemi ile kritik durumlarda SMS,E-Mail ve IVR(Sesli Arama) ile uyarı alırsınız.Böylece aklınız server ve arşiv odalarınızda kalmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri