USB flaş sürücüleri, arşivleme amaçlı kullanmaya yönelik değildirler. Sürücü üreticisi Flashbay, verilerin kusursuz bir ortamda 60 ile 80 yıl arasında bozulmadan saklanabileceğini söylüyor.
Belleğin Yapısı
Taşınabilir bellekler veri transferi konusunda hayatımızı kolaylaştıran araçlardan biri. Farklı boyda ve farklı kapasitede olan USB bellekler zaman zaman bozulur.
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
Orada sarı üçgen içinde siyah ünlem işareti olan bir simge varsa, USB belleğiniz sürücü sorunu yaşıyor demektir. Cihaza sağ tıklayıp Özellikler'i seçerek “Aygıt durumu” kutusunda yazan hata mesajından sorunun sebebini anlayabilirsiniz. Şayet anlaşılmıyorsa hata kodunu aratarak çözüme ulaşabilirsiniz.
USB Flash Benchmark ile ölçüm yapmak için indirdiğiiniz FlashBench adlı dosyayı yönetici olarak çalıştırın. Drive sekmesinden USB belleğinizi seçin ve Benchmark seçeneğine tıklayın. Kısa süren bir taramadan sonra karşınıza çıkacak web sayfasında belleğinizin ortalama yazma ve okuma hızını görebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Bir flash belleği fiziksel olarak tamir etmenin işe yaramayacağını bil. Fiziksel olarak zarar görmüş flash belleklerin onarımı konusunda profesyonel deneyimin yoksa tamir etmek işe yaramaz. Flash belleğin dâhilî belleği zarar gördüyse uygun olan tek seçenek belleği profesyonel bir onarım hizmetine götürmektir.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
Aygıt Yöneticisi açılır. Aygıt Yöneticisi'nde, bilgisayarınızı tıklatarak vurgulanmasını sağlayın. Eylem'i ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın. USB aygıtının çalışıp çalışmadığını denetleyin.
3. Flash kartları plastik kutularında saklayın ve DataTraveler sürücülerinin kapağını kapatın. Flash veri depolama aygıtları, çok güvenilir olmalarına karşın sert yüzeylere düşürüldüklerinde zarar görebilirler. Kullanılmadıklarında Flash veri depolama kartlarını kendi şeffaf plastik kutularında saklayın.
USB bellek biçimlendirme, bir nevi belleğinizi fabrika ayarlarına geri döndürmektir. Bu işlem ile sürücü üzerindeki tüm veriler silinir ve sürücü bozuk sektörlere karşı taranır. Böylece belleğiniz 'sağlıklı' ve sorunsuz şekilde çalışır hale gelir.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Tüm dünyada büyük şirketlerin uyarısıyla flash belleklerin kurum içerisinde kullanımı yasaklanıyor, hatta yok edilmesi bile talep ediliyor. Uzmanlar; virüsleri çok iyi kamufle edebilen, uzun süre saklayabilen ve temizlenmesi oldukça zor flash belleklerin bilgisayarlardan uzak tutulması öneriyorlar.
Flash belleğin içerisinde deterjan parçalarının kalmadığından emin olunuz. Çünkü devrelerde oksitlenme yapma olasılığı yüksektir. Yıkandıktan en az 5-6 saat bekleyiniz. Ardından tam olarak kuruduğundan eminseniz bilgisayarınıza takabilirsiniz.
Hafıza kartını, bilgisayara takılı olan ve desteklenen bir kart okuyucusuna takınız. 3. Flaş bellek veya hafıza kartı ile alakalı olan Çıkarılabilir sürücü harfinin üzerine iki defa tıklayınız. 4. Silmek istediğinil dosyanın üzerine sağ tıklayınız ve Sil' i seçiniz.
Eğer bir USB bellek alacaksanız USB 3.0 teknolojisine sahip olanları tercih etmelisiniz, USB 2.0 ve USB 3.0 teknolojisine sahip bellekler arasında çok büyük fiyat farkı bulunmamakta. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık 3.0 bile kendini eski hissettirebiliyor.
USB bellek modellerinin hafıza kapasiteleri 2 GB ile 16 GB arasında değişir. Eğer cihazınızı yalnızca küçük boyutlu dosyaların depolanması ve bu dosyaların veri aktarımı için kullanacaksanız, 2 GB ile 8 GB arasındaki hafıza kapasiteleri sizin için uygun olacaktır.
Android cihazlarda kullanabileceğinizi Type-C girişe sahip telefonlarınızda USB bellekleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Lightning USB bellek ise Apple'ın birçok telefonları ve tabletleri ile uyumludur.
iPhone'unuza bağlı USB sürücüler ve SD kartlar gibi harici aygıtlarda saklanan dosyalara erişmek için Dosyalar uygulamasını ve diğer desteklenen uygulamaları kullanabilirsiniz.
Bunlardan bir tanesi, sabit disklerdir. Hafıza kartları da bu amaçlar için kullanılır. Eğer bilgisayar için daha büyük bir depolama cihazı arıyorsanız NAS server beklentilerinizi karşılayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri