Elektronik bir cihaz olan flash bellek, kullanıma bağlı olarak zamanla işlevsiz hâle gelebilir. Flash bellek neden bozulur sorusu; yapı, elektriksel faktörler, virüs ve bellek uygulama sorunları gibi sebepler şeklinde cevaplanabilir.
Flash bellek arızaları kullanıcı kaynaklı, korsan virüs veya USB giriş arızaları nedeniyle gerçekleşebilir.
Çoğunun ömrü 1,5 - 2 sene.
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
Aygıt Yöneticisi'nde bulunan “Disk sürücüleri” başlığına tıklayarak listedeki disklere bakıyoruz. Orada sarı üçgen içinde siyah ünlem işareti olan bir simge varsa, USB belleğiniz sürücü sorunu yaşıyor demektir.
İlgili 29 soru bulundu
Düzeltmek için lütfen usb diski takın, ardından Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Disk yönetimi'ni seçin. Diskin görünür olup olmadığını doğrulayın. Evet ise, lütfen disk bölümünün üzerine sağ tıklayın ve atanan sürücü harfini değiştirin. Bundan sonra disk tekrar çalışacaktır.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
Bir USB flash belleğin formatlanması, flash bellekteki verilerinizi hızlı ve verimli biçimde silmek ya da flash belleğinizi farklı bir işletim sisteminde kullanmak istiyorsanız harika bir seçenek olabilir. USB belleğinizi formatlamak, belleğin performansının artmasını sağlayacaktır.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
Bu durum, korumasız bir cihaza takılan virüslü bir flash belleğin anında bu cihaza virüs bulaştırabileceği ve bağlı olduğu herhangi bir ağ üzerinden virüsü yayabileceği anlamına gelir. USB virüsleri nasıl bulaşır? Bu virüsler kasıtlı ya da kasıtsız yollarla cihazınıza bulaşabilir.
USB Bellek Biçimlendirme Nedir? USB bellek biçimlendirme, belleğin fabrika ayarlarına geri dönmesini sağlamaktır. Bu işlem ile sürücü üzerinde bulunan tüm veriler silinir ve sürücü bozuk sektörlere karşı taranır. Böylelikle belleğiniz sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışır hale gelir.
Flaş bellek (bilgisayar)
Ancak 2 TB USB 3.0 flash bellek gibi daha büyük kapasitelere sahip modeller de bulunur. Daha küçük ve az miktarda şeyler depolamak için 8 GB tarzı olanlardan seçebilir fakat profesyonel işlerde ve büyük projelerde kullanacaksanız 1 ve 2 TB flash bellek tavsiye edilir.
Aynı kapasiteye sahip bir Flash bellekle karşılaştırıldığında, SSD USB genellikle daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Özellikle büyük dosyaları sık sık transfer ediyorsanız veya yoğun veri işleme gereksinimleriniz varsa, SSD USB bellek bu senaryolarda kesinlikle avantajlıdır.
Flash bellek neden bozulur sorusu; yapı, elektriksel faktörler, virüs ve bellek uygulama sorunları gibi sebepler şeklinde cevaplanabilir. Silisyum ve germanyum gibi malzemelerden üretilen bu aygıtlar, dış etkenlerden kaynaklı olarak zamanla yıpranabilir.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
USB flash belleği biçimlendirmek diskteki verileri siler mi? Biçimlendirme, bozuk, hasarlı, erişilemeyen ve hatta RAW USB veya SD kartı gerçekten onarır ancak kaydedilmiş tüm verileri siler. Bu sayfa, verileri kaybetmeden USB bellek biçimlendirme ve bozuk, hasarlı, RAW USB'yi onarma yolunu anlatır.
Bu sorunun nedeni genellikle USB belleğinize bulaşan bir virüstür. Bu virüs, USB belleğinizi virüslü bir bilgisayara taktığınızda aktif olur ve USB belleğinizdeki tüm dosya ve klasörleri gizler. Bu yüzden USB belleğiniz dolu gözükmesine rağmen içi boş görünür.
USB sürücüsü bozulabilir veya hasar görebilir ve bilgisayarın USB'yi biçimlendirememesine neden olabilir. Hataya neden olan yaygın nedenler, flash belleğe virüs bulaşması, bozuk sektörleri, fiziksel hasar ve dosya sisteminin çökmesi olabilir.
Televizyonunuz USB aygıtınızı görmüyorsa; USB cihazınızın fat32 ya da NTFS biçiminde formatlanması gerekmektedir. Televizyonunuz USB 2.0 ise, USB 3.0 destekli aygıtı çalıştırmayacaktır. Farklı bir USB cihazı bağlayarak kontrol edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri