Flatörlü drenaj pompaları su belirli bir seviyeye ulaştığında otomatik olarak devreye girer ve suyu tahliye etmeye başlar. Flatörsüz drenaj pompaları da manuel olarak aktif edilir ya da durdurulur. Drenaj pompaları temiz ya da kirli su tahliyesinin yanı sıra foseptik çukurlarında da kullanılmaktadır.
Seviye flatörleri su depolarında ve havuzlarda ve birçok yerlerde su seviyesini belirli bir seviyede tutmak için kullanılan elektriksel kontak veren bir kontrol elemanıdır. Genellikle hidrofor ve dalgıç pompalarında motorların sussus çalışmasını önlemek için kullanılır.
Flatörlerin Çalışma Prensipleri
Su seviyesinin azaldığı durumlarda flatör de aşağıya inerek aktif hale gelir. Flatör içinde yer alan ve paslanmayan bilyeler şamandıranın hareketlerine göre hareket eder. Şamandıra içinde bulunan swich'e temas etmesi halinde elektriksel anahtar görevi yerine getirir.
Seviye flatörleri, bir depo ya da kuyu gibi belirli hacimdeki su seviyesindeki, artma ve azalmasına göre, elektriksel kontak veren bir mekanizmaya sahip kontrol elemanıdır. Suyun seviyesinin her zaman belirli bir aralıkta tutulmasını, ya da su seviyesine göre başka bir cihazın devreye girip çıkartılmasını sağlarlar.
Neden Dalgıç Pompa Neden Su Çekmiyor, Niçin Su Basmıyor ? Dalgıç pompa su çekmiyor ise; susuz kalıp hava yapabilir, emiş filtresi tıkalı olabilir, pompaya enerji gelmiyor veya pompa borusu delik tıkalı olabilir tüm bu kontrollerin yapılması için deneyimli dalgıç pompa servisinden destek almalısınız.
İlgili 39 soru bulundu
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Bu grafik incelendiğinde Dalgıç pompaların hangi derinlikte saatte kaç ton su verebilecekleri bulunabilir. Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Soğutma kulesi çalışırken su kaybı yaşamamaktadır. Bu kaybın önlenmesi için sistem şamandıra (flatör) ile devreye sokulur. Şamandıranın fonksiyonu, su üst seviyeye ulaştığında RO sistemiyle su kapatılır. Su seviyesinin düşmesiyle şamandıra şamandıra besleme ağzı açılır, seviyenin yükselmesiyle besleme ağzı kapatılır.
Sıvıların belirli bir seviyede tutulması veya pompa start stop kontrolü için kullanılan modellerdir. Tekne ve yat gibi deniz araçlarında sintine suyunun kontrolü için kullanabilirsiniz. Sıvı tanklarının seviye ölçüm sistemleri olarak kullanılan modelin seviye sensör fiyatları için firmamızı arayınız.
Şamandıra bir su deposunda kullanıldığında ve su seviyesi ayarlanmış seviyenin altına düştüğünde, şamandıra üzerindeki açık devre kontaklar kapanır ve kapalı devre olan kontaklar açılır. Bu da su deposuna su basan pompa motorunun otomatik olarak durmasını ya da otomatik olarak çalışmasını sağlar.
Şamandıra borusu kapak içi dirseğe yerleştirilir. Daha fazla su alınması için mümkün olduğunca kapağa yakın çalışılması önemlidir. Kapak dışı dirseğe şebeke suyu giriş borusu monte edilir.
Mekanik seviye flatörü Tanklarda sıvı seviye kontrolü amacıyla kullanılır. Kapalı tasarımı ile yatay ve dikey olarak tasarlanan kol ile şamandıra boyu ayarlanabilir.
Kış aylarında havuz suyunun donmasını engellemek amacıyla kullanılan yüzer şamandıra.
Seviye flatörleri depo, geniş kuyular yada belirli bir hacimdeki ve derinlikteki su birintilerinde ki su seviyesinin artma ve azalmasına göre elektriksel kontak vererek bağlı olduğu pompa ve hidrofor gibi cihazları kontrol eden elekriksel bir kontrol elemanıdır.
Flatörlü Seviye Kontrol Vanası, su depolarındaki seviyesini sürekli kontrol eden hidrolik kontrol vanasıdır. Ana vana kontrolü 2 yollu flatör ile manuel olarak sağlanır. Depo girişlerine monte edilen ana vana, su seviyesi maksimum seviyeye ulaştığında darbe yaratmadan kapanır.
KROM FLATÖR ENERJİ ŞAMANDIRA YENİ NESİL FLATÖR
Genellikle güneş enerjisi soğuk su girişin de suyun girişini otomatik olarak düzenleyen bir bağlantı elemanıdır. Şamandıra kullanımı bakımından son derece önemlidir,bunun yanın da maliyeti de bir o kadar düşük.
Şamandıralar; Işıklı, Çanlı, Palamar şamandırası olmak üzere 3 tiptedir. İki türlü şamandıralama sistemi vardır: Lateral(yanlaç) şamandıralama: Bu sistemde seyre emniyetli bir kanal veya su yolunun iki yanı işaretlenerek gemilerin bunların arasında gitmeleri sağlanır.
Su seviyesi sensörü, üzerinde bulunan iletken bakır teller sayesinde su tanecikleri bu bakır tellere değmesi ile oluşan direncin ölçülmesini sağlayan bir sensör çeşididir. Bu sensör bir potansiyometre gibi görev alır ve su yukarı çıktıkça direnç değeri azalır ve bu sayede ölçüm yapılır.
Yakıt Göstergesinde Ani Değişiklikler: Otomobil durağan bir konumdayken bile yakıt göstergesinin aniden yükselip alçaldığını gözlemleyebilirsiniz. Yakıt Işığı Sürekli Yanıyor: Eğer yakıt ışığı sürekli yanıyorsa ve tankta yeterli yakıt olduğundan eminseniz, bu şamandıra arızasının bir işareti olabilir.
Gösterge yalnızca belirli pozisyonlarda düzgün çalışır: Şamandıra kısmı arızalı ise yakıtın bazı seviyelerinde düzgün çalışabilir. Örneğin, tam dolu bir depoyu yarısına kadar sağlıklı bir şekilde ölçüp daha sonra ölçümü kesebilir. Bu durumda yakıtınız yarımın altına düştüğünde çalışmayıp sabit kalacaktır.
Emniyetli su şamandırası genel olarak bir kanalın orta hattının işaretlenmesinde kullanılır. Yön Şamandıraları: Kardinal şamandıra olarak da bilinen yön şamandıraları suda yer alan bir tehlikenin seyre elverişli yönünü göstermektedir. Yön şamandıraları ise kuzey, güney, doğu ve batı olarak isimlendirilmektedir.
Şamandıra (denizcilik) Denizde yol göstermeye, bir tehlikeyi veya geçiş yolunu haber vermeye yarayan yüzer cisim.
40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır. En fazla 68 metreden su çekebilen 1 beygir dalgıç pompa bu süreçte 1,2 tona kadar su verebilmektedir.
2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri