Çocuklarda kullanımı: Astım tedavisinde: 4 yaş ve üzeri çocuklar: Günde 2 kez 50 - 200 mikrogram. 4 yaşından küçük çocuklar: 4 yaşından küçük çocuklarda FLIXOTIDE Diskus kullanımı tavsiye edilmemektedir. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlılarda doz ayarlaması gerekli değildir.
KOAH'lı (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) hastalarda belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında kullanılır. FLIXOTIDE Inhaler her uygulamada 25 mikrogram flutikazon propiyonat püskürten 60 veya 120 dozluk, ölçülü bir cihazdır.
Anaerop mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde; 7-10 gün süreyle çocuklarda günde 30-40 mg/kg (3 eşit doza bölünerek) uygulanır. FLİXOTİDE 0,5 MG NEBUL FULİTİKAZON PROPİYONAT 4-16 yaş arası çocuklarda günde 2x1000 mcg kullanılır. 16 yaş üzerinde erişkin dozu kullanılır.
Maskeli inhaler haznesinin maskesi ağız ve burnu kaplayacak şekilde yüze yerleştirilir (Ağız ve yüze uygun maske seçilmelidir). 6. Ağzınızdan DERİN ve YAVAŞ NEFES ALIRKEN aynı anda tüpe bastırınız. 5-10 kez DERİN ve YAVAŞ nefes alıp veriniz. Doz sıkılmasını nefes alma başlangıcına getirmeye çalışın.
FLIXOTIDE, flutikazon propiyonat içerir. Flutikazon propiyonat kortikosteroidler adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve yangı (iltihap, enflamasyon) giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatır.
İlgili 39 soru bulundu
Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: Astım tedavisinde: 4 yaş ve üzeri çocuklar: Günde 2 kez 50 - 200 mikrogram. 4 yaşından küçük çocuklar: 4 yaşından küçük çocuklarda FLIXOTIDE Diskus kullanımı tavsiye edilmemektedir. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlılarda doz ayarlaması gerekli değildir.
VENTOLIN selektif beta2 adrenerjik reseptör agonistleri adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir. Etkin madde olarak salbutamol içerir ve akciğerlerdeki hava yollarını genişleterek daha kolay nefes alıp vermenizi sağlar.
Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları
Yaygın: Ses kısıklığı (Bazı hastalarda inhale FLĐXON ses kısıklığına neden olabilir. Đnhalasyondan hemen sonra ağzın suyla çalkalanması yararlı olabilir.)
Gerekirse doz 1-2 defa daha 20-30 dakika arayla tekrarlanabilir.
İnhaler ilaç kapağı çıkarılır ya da açılır, iyice çalkalanır sonra sıkmak için cihaza takılır ve kişi nefesini verebildiği kadar verdikten sonra ilacı tek nefeste içine çeker (İnhaler ilacın basınç noktasına basılır ve aracı tüpün içerisine ilaç sıkılmış olur. ) ve bekleyebildiği kadar nefesini tutarak bekler.
Nefesle alınan ilaçlar iştah üzerine etkileri olmadığı için kesinlikle kilo alımına neden olmazlar.
Hastalara hastalığın şiddetine uygun inhale FLIXOTIDE başlangıç dozu verilmelidir: Hafif astım: Günde 2 kez 100-250 mikrogram Orta şiddetli astım: Günde 2 kez 250-500 mikrogram Şiddetli astım: Günde 2 kez 500-1000 mikrogram 1 Page 2 Doz daha sonra, bireysel yanıtlara göre kontrol sağlanana kadar ayarlanabilir veya ...
Buna ek olarak Vem İlaç hem Cortair'in hem de Flixair'in tedarikçisidir. Dolayısıyla Vem İlaç'ın toplam payı dikkate alındığında, Flixotide üzerindeki rekabetçi baskının şiddeti daha iyi anlaşılmaktadır.
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH): Günde 2 kez 500 mikrogram. KOAH'ta tek başına kullanılması önerilmez. Hastalar, optimum fayda için FLIXOTIDE Inhaler'i her gün kullanmaları gerektiği konusunda uyarılmalıdır.
FLIXOTIDE Inhaler özellikle yüksek dozlarda uzun süre kullanıldığında, içerdiği kortikosteroid nedeniyle Cushing sendromu (sırtta kambura benzer yağ birikimi, yüzde yuvarlaklaşma, aşırı kıllanma ve özellikle bel ve leğen kemiklerinde kemik erimesi), Cushingoid özellikler (Cushing sendromunda görülenlere benzer ...
Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız. Ambalajındaki son kullanma tarihinden sonra FLIXOTIDE Inhaler'i kullanmayınız. Bu tarihte ilk iki rakam ayı, son dört rakam yılı gösterir. Reçete ile satılır.
Daha önce hiç tedavi almamış hastada ilk kez başlana- cak olan tedavi astımın ağırlığına göre ayarlanır. Olgu hafif intermittan ise başlangıç tedavi 1. basamaktan, hafif persistan ise 2. basamaktan, orta persistan ise 3. basmaktan, ağır persistan ise 4-5. basamaktan tedavi başlanmalıdır.
C vitamininden zengin portakal, mandalina, kivi gibi gıdalardan zengin beslenmek astımı olan çocuklarda hastalığın seyrine olumlu etki etmektedir. A vitamininden zengin havuç, yumurta gibi gıdaların dengeli bir şekilde beslenme düzenine sokulması çok önemlidir.
Astım Krizi Belirtileri Nelerdir? Astım atağının belirtileri, atağın şiddetine bağlı olarak değişebilir. Hafif bir astım krizi birkaç dakika sürebilirken, şiddetli bir astım krizi saatler hatta günler sürebilir.
Deri Değişiklikleri: Yüksek dozlarda İS kullanan bazı astımlı hastaların derilerinde morarma ve kü- çük kanamalar oluşabilir. Bu durum yaşlı hastalarda daha sıktır. Kas Güçsüzlüğü: İS'ler ses tellerinde kas güçsüzlüğüne yol açarak ses kısıklığına neden olabilirler.
Nefes açıcı ilaçlar hava yollarını genişleterek nefes darlığını azaltırlar. Üç grup nefes açıcı ilaç bulunmaktadır. Bunlar salbutamol, terbutalin, salmeterol, formoterol ve indakaterol adı verilen beta agonist ilaçlar; ipratropium, tiotropium ve glikopironyum adı verilen antikolinerjik ilaçlar ve teofilindir.
Astımın tüm basamaklarında antienflamatuar, bronkodilatör, semptom kontrolü ve oral steroid ihtiyacını azaltmak amaçlı kullanılır. KOAH'ta tek başına kullanılması önerilmez. CORTAİR ayrıca hastanede yatış gerektiren, krup hastalığına sahip bebek ve çocukların kullanımı için önerilmektedir.
Kullanma talimatında çok sayıda yan etki görebilirsiniz. Çünkü ilaç araştırmaları sırasında karşılaşılan her türlü yan etki ilaca bağlıymış gibi kullanma talimatına yazılır. Ancak ağızda pamukçuk olması, geçici bir öksürük ve hafif bir ses kısıklığı en sık görülebilecek yan etkilerdir.
Oral kortikosteroidler
Her türlü alerjik reaksiyonun neden olduğu şiddetli semptomları tedavi etmek için kullanılır. Uzun süreli kullanım çocuklarda katarakt, osteoporoz, kas güçsüzlüğü, mide ülseri, kan şekerinin (glukoz) artması ve büyümenin gecikmesine neden olabilir.
İlacı paketinden çıkartınız. Hazne içine boşaltınız. İlacı seyreltmek için 2-3 cc ilave serum fizyolojik koymanız ilaçtan yararlanmayı artırmaktadır. (100 cc'lik serum fizyolojik alabilirsiniz).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri