Flutter'ın bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de; tek kod bilgisi ile Android, IOS ve web tabanlı uygulamalar geliştirme imkanı sağlamasının yanı sıra back-end tarafında da kullanılabiliyor olmasıdır.
Flutter hangi programlama dilini kullanır? Flutter, yine Google tarafından geliştirilmiş bir açık kaynak programlama dili olan Dart'ı kullanır.
Flutter; Android ve İOS gibi platformlar için mobil uygulama geliştirmenizi sağlayan bir SDK olarak tanımlanabilir. Framework, Widget ve farklı araçları barındıran, sadece kod tabanı kullanarak yerel bir uygulama geliştirmenizi sağlayan bir sistemdir.
Backend: Backend'in Türkçe karşılığı “Arkayüz”dür. Kullanıcıların görmediği arka yüz (Server-side) geliştiren kişidir.
Genel olarak, Flutter'ı öğrenmek kolaydır.
İlgili 42 soru bulundu
Aynı anda hem iOS hem de Android mobil ürününüz olacak. Flutter kodlarını aynı zamanda web ve masaüstü geliştirme için de kullanabileceksiniz.
Kotlin, platforma özel uygulama geliştirme konusunda daha iyi performans sunar. Özellikle Android uygulamaları için, Kotlin'in performansı Flutter'dan daha üstündür. Eğer performans sizin için öncelikliyse, Kotlin'i tercih etmek isteyebilirsiniz.
Web'in backend kısmını oluşturmak için de PHP, Ruby, Python vb. yazılım dilleri ve MySql, PostgreSQL ve Oracle gibi veri tabanları kullanılır.
En fazla bir ay içerisinde kabaca html ve css öğrenmiş sayılabilirsiniz. Sonrasında PHP öğrenmek web alanı için alan için en ideal olanıdır. PHP dilini öğrendikten sonra da Laravel veya Codigniter gibi frameworkleri de öğrenmek yazılımın daha hızlı ve kolay yapılması konusunda büyük avantaj sağlayacaktır.
Backend için Ruby, Phthon, C#, Java, Go, PHP, Perl, Objective-C ve Visual Basic gibi temel sayılabilecek programlama dillerini öğrenmelisin. Java bir backend dili olarak öne çıkar ancak giriş dili olarak çok kolay olan ve fonksiyonel sayılabilecek PHP ile başlanması tavsiye edilir.
Flutter, performansı ve hızıyla öne çıkar ve Google'ın desteğiyle güçlü bir topluluğa sahiptir. React Native ise, JavaScript bilgisine dayalı olarak daha hızlı bir öğrenme eğrisi sunar ve Facebook'un desteğiyle büyük bir topluluğa sahiptir. Sonuç olarak, her iki çerçeve de projenize uygun avantajlar sunar.
Flutter, hem iOS hem de Android'de çalışan kod yazmak için Dart programlama dilini kullanır.
Platformlar arası uygulamalar geliştirmek istiyorsanız, Flutter'ın çeşitli avantajları vardır. Flutter; daha hızlı dağıtıma, eşzamanlı uygulama yükseltmelerine, hem iOS hem de Android için birleşik bir kod tabanına ve artan verimliliğe olanak tanır.
Flutter uygulamaları Dart dilinde yazılmıştır ve dilin daha gelişmiş özelliklerinin çoğunu kullanır. Dart dilinde yazılan kodlar için bir yardımcı kütüphanedir. Yani Flutter ile mobil uygulamalar geliştirebilmek için Dart dilini öğrenmeniz şart.
Sonuç olarak, Flutter öğrenmenizi öğrenmeliyim, Çünkü; Tek bir kod tabanı ile hem Web hem iOS hem de Android için uygulama geliştirebiliriz. Yüksek performanslı bir platformdur ve uygulamalarımız hızlı ve verimli çalışır. Uygulamalarınızın tasarımını ve davranışını profesyonel widgetlar ile kolayca belirleyebiliriz.
Flutter ise stabil, uygun maliyetli ve işlevsel uygulamalar geliştirmek isteyenler için oldukça avantajlıdır. Ayrıca Flutter, ödeme sistemi uygulamaları geliştirmek için de kullanışlıdır. Bu nedenle de e-ticarette sık sık tercih edilir.
Back-End altyapısı için kullanılan yazılım dilleri; genelleme yaparak aşina olduğumuz PHP ve ASP.net, veritabanı mimarisi için ise MYSQL ve MSSQL'dir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Back-End Geliştirici maaş beklentisi aylık ortalama 43.900 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 37.500 TL ile 65.000 TL arasında değişmektedir.
PHP yazılım dili Backend Developer ve Full Stack Developer'lar tarafından oldukça sık tercih edilen bir programa dilidir. Günümüzdeki internet sitelerinin büyük çoğunluğunda kullanılır. Facebook, Wikipedia, Yahoo, Slack, Etsy PHP kullanarak geliştirilmiş web sitelerinden bazılarıdır.
Yazılım dünyasının en önemli işlerinden birini yapan front end developerlar, tasarıma uygun ve sorunsuz çalışan bir web sitesi sunmak için özellikle HTML, CSS ve JavaScript dillerinde uzman olmaları gerekir.
Python Nedir? Python'ın en popüler kullanım alanı, web geliştirmedir. Python'ı, birçok zorluktaki web uygulamalarını yaratırken kullanabilirsiniz.
Flutter 3D oyun geliştirme için doğrudan destek sağlamaz, ancak Unity, Unreal Engine ve Godot gibi birkaç popüler oyun motoru 3D oyun geliştirme için kullanılabilir. Unity, 3D oyun geliştirmek için popüler bir oyun motorudur.
Java ile kolayca çalıştığı için uygulama düzenlerken size kolaylık sağlar. Flutter ise çalışırken yeniden doldurma özelliği ile avantaj sağlar. Yani geliştiriciler kaynak koddaki değişiklikleri anlık olarak izleyebilir.
Flutter, geliştirme ortamlarını kullanıcılarına güvenli bir şekilde sunar. Aynı zamanda çapraz platformlara da sahip olan Flutter, bu platformları da güvenilir bir şekilde sunar. Farklı geliştiricilere ve farklı programlamalara sahip olan Flutter tüm hizmetlerini güvenli bir şekilde kullanıcıyla buluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri