Fındık kabuğu ülkemizde özellikle fındık üretilen bölgelerde çok değerli ve yüksek kalorili bir yakacak olarak kullanılmaktadır. Bundan aktif kömür ve sanayi kömürü olarak da yararlanılmaktadır. Ayrıca, fındık odunundan sepet, baston, sandalye, çit ve el aletleri yapımında da yararlanılır.
Fındık kabuğunun tonu kaç TL olarak yapılan araştırmada fabrika çıkış 1 Ton Fındık Kabuğu Fiyatları 2023 yılı için; sezon talep ve arza göre 2000 TL ile 4300 TL arasında satışı gerçekleşmektedir.
Fındık kabuklarını iyice yıkayıp süzün daha sonra Bir litre suya 1 avuç kadar fındık kabuğu koyup 5 dakika kadar kaynatın ve 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyip süzdükten sonra içine bir tatlı kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Günde iki fincan içilebilir.
Sağda fındık kabuğu, özellikle saksı bitkileri için iyi bir malzemedir. Yine toprağın yapısını iyileştirmek, kök ve toprağın hava almasını sağlamak için kullanılabilir.
Fındık Kabuğu Çayı Tarifi
Bir litre suyun içine bir avuç kadar kabukları ilave edip 5-10 dakika kadar kaynatın.
İlgili 32 soru bulundu
Fındık kabuğu kaynatılır suyu içilirse nezle ve gribe iyi geldiği, öksürüğü kestiği, sıtma ve sara hastalıklarına karşı faydalı olduğu belirtilmektedir. Fındığın yaprakları suda kaynatılıp içilirse kanı temizleyici etkisi vardır.
Diyet lifi: Fındık kabuğu, diyet lifi açısından zengindir. Diyet lifi, bağırsak sağlığını destekler, sindirime yardımcı olur ve kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Mineral içeriği: Fındık kabuğu, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve demir gibi önemli mineraller içerir.
Değerli bir organik madde kaynağı olan fındık zurufunu 'kompost' yaparak fındık ve sebze bahçelerimizde doğal gübre olarak kullanabiliriz. Bunun için bahçemizin uygun yerinde zurufu yığın yaparak bolca ıslatılmalı, kat kat sönmemiş kireç ilave ederek en az altı ay olgunlaşmasını ve pişmesini sağlamalıyız.
Fındık Kabuğunun Kullanım Alanları;
Fındık kabuğu, fındık üretilen yörelerde değerli ve yüksek kаlorili yakacak olarak kullanılır. Fındık kabuğundan, kontralіt yapılır, boуa sanayiinde yararlanılır, kömürlеştirmе yolu ile bіrіket kömürü, aktif kömür ve sinаi kömür elde еdilir.
Fındıkta gübreleme yapılırken gübre, bitkinin taç izdüşümüne (banda) verilmelidir. Kireç, hayvan gübresi ve azotlu gübre verildikten sonra mutlaka çapalanarak toprağa karıştırılmalıdır. Yanmamış ahır gübresi hastalık, zararlı ve yabancı ot içermektedir.
Fındık yaprakları safra ve karaciğer rahatsızlıkları ve toplardamar zafiyetine karşı kullanılır. Karaciğer ve safra rahatsızlıklarına karşı daha etkili olan Devedikeni, Enginar yaprağı, Kırlangıçotu, Şahtere ve Civanperçemi preparatları veya Gökçek İksiri tercih edilir.
👉 Fındık yaprağı kaynatılıp lapa haline getirildikten sonra göz kapaklarının üzerine bekletilirse göz iltihabına iyi gelir. 👉 Fındık yaprağından yapılan çayın düzenli olarak tüketilmesi cildin temizlenmesini sağlayarak sivilcelere iyi gelir.
fındık kabuğu kömürünün en büyük özelliği uzun süre yanmasıdır. ortalama 10-15 saat arasında yanar.
Fındık Kabuğu 1 Çuval 40 kg.
1 ÇUVAL ORTALAMA 10 KG GELMEKTEDİR. Fındık Kabuğunun Yakılarak Kömürleştirilmesiyle Üretilmiştir.Profesyonel Bir Kömür Olup , Yakış Şeklini Bilmiyorsanız , Hazırlanışı Zordur.
Bir kişi ortalama 70-75 kg zuruflu fındık toplayabilmekte ki bu da ortalama 23-25 kg kurutulmuş fındığa denk gelmektedir [2, 5].
Protein, karbonhidrat, antioksidanlar, B riboflavin, tiamin, niasin, piridoksin ve pantotenik asit gibi vitaminleri, kalsiyum, folat, çinko, potasyum, demir ve manganez gibi mineralleriyle fındık, sağlık açısından adeta bir hazine.
Fındık kabuğu; yüksek kalori değeri, dayanıklılığı ve çevre dostu olması sebebiyle şöminede , sobada ve mangalda iyi bir yakıttır.
Fındık yağı da, zeytinyağı ve susam yağı gibi hemen her türlü yemekte, bisküvi, kek ve pastalarda rahatlıkla kullanılabilir. Yüksek yanma derecesine sahip olan fındık yağı, kızartmalarda yiyeceklerin tatlarını değiştirmez.
Yeşil ceviz kabuğu organik gübre olarak kullanılan önemli bir kaynaktır. Topraktaki mikrobiyal aktivite için mükemmel bir ortam yaratır. Parçalanarak toprağa verilmesi durumunda önemli bir iz element kaynağıdır. çiftlik gübreleri ile karıştırılıp kompost yapıldığında Tarımsal üretimde verim artışı sağlamaktadır.
Yemeklerde kullandığınız yumurta kabuklarını temizledikten sonra dört litre suda 10 yumurta kabuğunu kaynatıp bir gece dinlenmeye bıraktıktan sonra bu suyu yetiştirdiğiniz saksı bitkilerine vererek ihtiyaç duydukları kalsiyum ve potasyumu elde etmelerini sağlayabilirsiniz.
Fındık bahçelerinde kışlık gübreleme; Kasım ve Şubat ayları arasında fosforlu, potaslı gübreler, çiftlik gübresi ve kireç verilebilir.
Fındık kabuklarını iyice yıkayıp süzün daha sonra Bir litre suya 1 avuç kadar fındık kabuğu koyup 5 dakika kadar kaynatın ve 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyip süzdükten sonra içine bir tatlı kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Günde iki fincan içilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri