Fondötensiz ve kapatıcısız cildin üzerine direk olarak şeftali bir allık uygulayarak bile hoş ve doğal bir görünüm elde etmek mümkün.Göz Şekline Göre Göz Kontür Makyajı Nasıl Yapılır?
Kapatıcı
Kapatıcılar da fondöten yerine kullanılabiliyor. Tüm yüze uygulanan kapatıcılar, fondöten gibi ciltteki bütün kusurları gizliyor ve yüze ipeksi bir yumuşaklık kazandırıyor. Kapatıcını tüm yüze uygularken mutlaka ince bir yapısı olan ve kolay yayılabilen kapatıcıları tercih etmelisin.
Bu ürünler, allık fırçası kullanılarak uygulanır. Fırçanın ucuna biraz allık aldıktan sonra elmacık kemiklerinize ve yanaklarınızdan saç diplerinize doğru hafif dokunuşlar yapmak, doğru bir tekniktir. Likit allık, fırça yardımıyla uygulanabildiği gibi parmaklarla da sürülebilir.
Fondöten kullanmadan yapacağınız yaz makyajında göz farı, eyeliner ve maskaranın önemi malum. Hatta bu konuda cesur renkler kullanarak tüm dikkati bakışlarınızda toplayabilirsiniz. Sezonun trend far renklerinden ışıltılı pembe ve şeftali tonları, ferah görünümünüzü desteklemesi açısından harika bir seçim olabilir.
Pudrayı fondöten üzerine olduğu gibi fondötensiz, tek başına da cilt üzerinde kullanabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Krem allık uygulanacaksa pudradan önce uygulanmalıdır. Toz allık pudra üzerine uygulanabilir.
Son olarak allık nereye sürülür, açıklayalım. Allık temel olarak yanakların ortasından saç diplerine doğru sürülür. Bununla elmacık kemiklerinin renklendirilmesi hedeflenir.
Havanın ısınmasıyla birlikte üzerimizdeki fazlalıklardan kurtulduğumuz gibi yüzümüzdeki fazla uygulamalardan da kurtuluyoruz. Ciltte, yazın mümkün olduğunca ince, yokmuş hissi ve görüntüsü veren fondötenler tercih edilmeli. Bu şekilde ciltte terlemeye neme ve sıcağa dayanıklı bir ortam oluşturmuş oluruz.
Fondöten sürmekteki temel amaç, yüzün her bölgesini eşit tonlarda göstermek ve pürüzsüz bir görünüm yakalamaktır. Ciltteki kusurları örten bu makyaj malzemesi; akne, sivilce ve siyah noktaların görünmesini de engeller. Renk eşitsizliğini ortadan kaldıran ürün, ciltte bulunan lekeleri kapatmak için sıklıkla kullanılır.
1) Saten görünümlü, cilde doğal ışıltı veren ince yapılı fondötenler esmerlere en uygun fondötenlerdir. Bu fondötenler cildin kendinde var olan ve adeta dışarı çıkmayı bekleyen parlaklığı ortaya çıkarırlar. 2) Aydınlatıcı olarak da inci beyazı ve uçuk pembe renkleri uygun olur.
Yanaklara allık sürmenin en temel nedeni, sağlıklı ve canlı görünmek. Allık renginiz ten renginizle bütünleşmelidir. Soluk ciltler için pembe tonları, buğday tenliler için şeftali ve kayısı tonları, koyu ten rengine sahip olanlar için de mercan renkleri uygundur.
Allığını, elmacık kemiklerinin çok azıcık altına, dışarı doğru, sanki aşağıdan yukarıya yarım daire çizer gibi uygulamalısın. Bunu yaparak yüz şeklinin daha ince ve uzun görünmesini sağlayabilir, yüz hatlarını daha da belirginleştirebilirsin.
Eğer cildiniz çok beyazsa, içerisinde kahverengi tonları barındırmayan pembe allıkları tercih etmelisiniz. Açık tenliyseniz, cildinizin alt tonuna göre sıcak ya da soğuk tonda pembeleri tercih edebilirsiniz. Buğday tenliyseniz, kahve alt tonlu pembe allıkları tercih edebilirsiniz.
Biten Fondöten Aslında Bitmediyse
Eski fondötenler, kapatıcılar veya tüm kremler bittiğinde hemen çöpe atılır. Oysa tüp paketler, ürünlerin içinde birikmesine neden olur. Tam bitti dediğiniz anda tüpleri dikkatlice keserek kontrol edebilir ve tüp içinde kalan ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.
“Colour Correcting” (Renk Dengeleyici) veya “Complexion Correcting” (Cilt Dengeleyici) sözcüklerinin kısaltılmış hali olan CC krem, cilt üzerindeki kızarıklıkları kapatmak ve renk eşitsizliklerini düzenlemek için geliştirilmiştir. BB kremden daha hafif olan yapısıyla sivilceye yatkın yağlı ciltler için idealdir.
Cilt tipi ne olursa olsun herkes fondöten altına nemlendirici kullanmalı. Bu hem fondötenin yapısını incelterek daha doğal bir görünüm oluşturur, hem de makyajınızın çizgilere dolmasını önler. Çünkü nemli cilt ürünü çok iyi hapseder ve makyajın doğallığını arttırır. Ayıca üzerine yapılan makyaj daha iyi gözükür.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
BB krem tene doğal bir dokunuş yaparak kendi ışıltısını ortaya çıkarır. Bu aşamada hafif lekeleri örterek cilt tonunu eşitler. Bu nedenle doğal görünümlü gündüz makyajı için idealdir. Fondöten ise tende tam kapatıcılık sağlarken cildi pürüzsüz bir forma da ulaştırır.
Fondöten Yüzde Neden Pul Pul Olur? Fondöten yüzde pul pul olmasının temel nedeni cildin nemsiz ve temiz olmamasından kaynaklanır. Fondötenden önce peeling yapıldığında yüzdeki ölü hücreleri ve kirli tabakayı temizler. Daha sonra fondöten sürüldüğünde yüz pul pul olmaz.
-Fondöten alırken ilk olarak rengine dikkat etmelisiniz. Ürünün rengi cildiniz ile örtüşmeli. Ürünün rengi ne bir ton koyu ne de çok açık olmalı. - Fondöten alırken ürünün rengini elinizde veya çenenizde deneyerek değil, boynunuzun rengine göre almalısınız.
Deniz kenarına yüzünüze makyaj malzemeleri sürerek gitmeyin. Öncelikle kullandığınız fondöten ve pudranın sizi güneşten koruyacağını düşünürseniz, yanılırsınız. Bu maddeler tam tersi aşırı güneş ışığında zaman zaman lekelenmeye yol açabilir.
Esmer tenliler için ideal allıkların başında, toprak tonları geliyor. İçinde şeftali tonları da barındıran terracota allıklar esmerler için uyumlu olabilirken, dore tonları da cesur ve canlı bir görünüm sağlayabiliyor.
Aydınlatıcı, allık, kontür ürünü hatta far olarak kullanabilirsiniz. “Dual Intensity allıkları makyajda çok severek uyguluyorum çünkü bu allıklar kelime anlamı ile sadece 'allık' değil. Aydınlatıcı hatta far olarak da kullanabiliyorum.
En doğal uygulama için çok ince yapıya sahip bir makyaj fırçası ile likit allıktan bir parça al ve elmacık kemiklerinden şakaklarına doğru çizgiler çek. Ardından bu çizgileri nemli makyaj süngeri ile yanak bölgesine dağıt. İstediğin doğal görünümü yakalamak bu kadar kolay.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri