Bu bir alternatif. İkinci alternatif NTFS dosya sistemi idi ki bu check disc yaparak ancak ortadan kaldırılabilir. Check disk ile ilgili makaleler de bulabilirsiniz eğer check disk yaptıktan sonra bilgisayarınızın mavi ekran sorunu çözülmediyse o zaman tek çare format atmaktır.
Mavi ekran özelliğini kapalı hale getirmek için aşağıdaki adımları uygulayınız: Televizyonunuz dikey menü tipine sahipse: Kumandanızdan Menü tuşuna basınız. Ardından Sistem – Ayarlar - Daha fazla / Diğer Ayarlar menüsüne giriniz ve mavi ekran seçeneğini kapalı hale getiriniz.
"Microsoft'un verdiği mavi ekranlar, PC'niz düzgün bir biçimde çalışmaya devam edemeyecek bir hale geldiğinde karşınıza çıkar (yeniden başlatılana dek). Dolayısıyla bu hatalar, sisteminize zarar verebilecek bir durum varsa her şeyin durdurulduğunu, herhangi bir zarar görmeyeceğinizi gösterir."
Mavi ekran hatası (BSOD) genellikle bilgisayarınız sistem ayarları hataları, arızalı donanım, yazılım veya donanım yazılımı sorunları, arızalı sürücü veya ağ hatası gibi kritik hatalar yaşadığında görüntülenir ve sonuç olarak artık güvenli bir biçimde çalışamaz.
İlgili 29 soru bulundu
Mavi Ekran Hatalarını tetikleyen çeşitli sebepler vardır: Windows Güncellemenin sebep olduklarına benzer Windows paketleri. Yeni eklenen donanımlarla bilgisayar arasındaki uyumsuzluk ya da donanımın kendisindeki hatalar. Yüklenen yazılımlarla sistem arasındaki uyumsuzluk sorunu.
Ram bilgisayarın çalışması için en önemli parçalardan biridir. Mavi ekran hatasında donanımsal olarak en etken parçalardan biridir.
Öncelikle sistem mavi ekran verdiğinde Windows, belleğin ufak bir dökümünü kaydediyor. Buna Minidump deniliyor, yani “ufak döküm”. Bu dosyalar DMP uzantısı ile C:\ Windows\Minidump klasörüne kaydediliyor.
, Denetim Masası'nı ve ardından Sistem ve Güvenlik'in altında Bilgisayarınızın durumunu gözden geçir'e tıklayın. Bakım'a tıklayın. Sorun raporlarına çözüm ara'dan, Sorunlara çözüm ara'yı tıklayın. Windows, bilgisayarınızdaki sorunlara herhangi çözüm varsa sizi bilgilendirir.
Bu Mavi Ekran hatası, bir cihaz sürücüsünün (hemen her zaman bir video kart sürücüsünün) bir şey beklerken (genellikle bir donanım işleminin gerçekleşmesini) takıldığını gösterir. Çoğunuz bu Mavi Ekran ile birlikte nv4_disp.sys kodunu görmüşsünüzdür.
Mavi Ekran hatasından önce bilgisayarınıza yeni bir donanım eklediyseniz bilgisayarınızı kapatın, donanımı kaldırın ve yeniden başlatmayı deneyin. Yeniden başlatma konusunda sorun yaşıyorsanız, bilgisayarınızı güvenli modda başlatabilirsiniz.
Mavi ekran hatası ile karşı karşıya gelen kullanıcıların, bilgisayarını yeniden kapatıp açması gerekir. Eğer bilgisayardaki bu hata devam ediyorsa hata ile karşılaştıktan sonra ekranda ortaya çıkan yazıların kopyalayarak internette araması gerekir. Bu sayede sorunun nedeni de kolaylıkla bulunabilir.
Mavi ekran, ya da BSoD (Blue Screen of Death, Türkçe: Ölümün mavi ekranı) Microsoft Windows'un bir şekilde üstesinden gelemediği sorunlarda kilitlenip ekrana getirdiği, üzerine birçok esprinin yapıldığı hata ekranı.
Bilgisayarlarda kimi zaman yavaşlama gibi sorunlar meydana gelir. Kullanılan programlar ve bazı sitelerden gelen virüsler söz konusu duruma sebebiyet verir. Cihazdaki performans düşüşünü gidermek ve ileride oluşması muhtemel diğer problemleri önlemek adına bilgisayarınıza format atabilirsiniz.
Bilgisayar formatı, bilgisayarın sabit diskini temizlemek, işletim sistemini yeniden yüklemek ve tüm dosyaları silmek için yapılan bir işlemdir. Bu işlem genellikle, bilgisayarınızdaki sorunları gidermek, kötü amaçlı yazılımlardan kurtulmak veya bilgisayarınızın performansını artırmak için gereklidir.
Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows Server bilgisayar sistemlerinizde PC'nizde bir sorunla karşılaştı ve mavi ekranda yeniden başlatmanız gerekiyorsa bir mesaj görürseniz, sisteminiz çeşitli nedenlerden dolayı çökmüş olabilir. bozuk bir sürücü, bellek sorunları veya bozuk sistem dosyaları.
Windows'un bu kopyası orjinal değil sorununu kaldırmak için, önce Windows lisansınızın yasal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ardından, Windows 7'de bu Windows kopyası orjinal değil sorununu düzeltmek için RSOP veya SLMGR -REARM komutlarını kullanın.
Başlat 'a gidin , Power düğmesini seçin ve ardından Yeniden Başlat'ı seçin.
Bellek Dökümü dosyasını denetlemek için Dumpchk.exe kullanma. İsterseniz, küçük bellek dökümü dosyalarını okumak için Windows Hata Ayıklayıcısı (WinDbg.exe) aracını veya Çekirdek Hata Ayıklayıcısı (KD.exe) aracını da kullanabilirsiniz.
Memory Management hatası windows 11 sürümünde karşılaşılabilen hata türlerinden biridir. Bilgisayarda birden fazla RAM varsa RAM uyumsuzluğu sebebiyle bilgisayar mavi ekran verebilir. Hata sürücü ve donanımlardan kaynaklı olabilir.
Windows+R tuşlarına basarak açılan pencerede "dxdiag" yazıp yukarıdaki menüden ekrana tıklayınız. Alt tarafta not olarak orada hata varsa hata kodu ile birlikte hata kodu yoksa "bu aygıt düzgün çalışıyor" yazısı çıkar.
Siyah ekran sorunu genellikle bozuk sistem dosyalarından olmaktadır. Bir diğer neden ise Windows gezgini ile ilgili problemler, katı hal sürücü ile ilgili problemler ya da sabit disk sürücü ile ilgili problemlerden dolayı olabilmektedir.
Bilgisayar sisteminize izin verilmeyen bir programı kurduğunuzda program içerisinde yer alan kötü amaçlı yazılımlar sistem içerisine ve bileşenlere sızarak sistemi bozmaya başlayacaktır. Bilgisayar sistemlerinde bir noksanlık tespit edildiğinde sistem critical_process_died arızası verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri