Ref'ler, render metodu içerisinde oluşturulan DOM düğümümlerine veya React elemanlarına erişmeyi sağlar. React'ın tipik veri akışında, prop'lar üst bileşenlerin alt bileşenleri ile etkileşime geçmelerinin tek yoludur. Bir alt bileşeni düzenlemek için, onu yeni prop'lar ile yeniden render edersiniz.
React Native Developer
Kısaca useRef, bir değişkeni component ömrü boyunca tutmamızı sağlar. Bu, veriyi değiştirebileceğimiz ancak component'in yeniden render edilmesine sebep olmayacak şekilde kullanabileceğimiz anlamına gelir.
Ref yapısı bizlere React uygulamalarımızda DOM elementleri veya React elementlerine doğrudan erişim sağlama imkanı sunar. Bunu bir nevi JavaScript'in kendisinde bulunan document.querySelector() gibi düşünebiliriz. Refler temelinde imperatif oldukları için aslında React'in deklaratif yapısıyla ters düşmektedir.
Javascript Reference Types, nesne, dizi gibi veri türleridir ve değer ataması yapılırken referans atanır. Yani, değişkenin içindeki değer değişebilir ve bu değişiklik diğer değişkenlere de yansıyabilir. React'de, bu veri türleri kullanılırken dikkat etmemiz gereken önemli noktalar vardır.
İlgili 34 soru bulundu
reverse() – diziyi terse çevirir ve döndürür. split/join – karakterleri diziye çevirir veya dizileri karaktere çevirir.
useEffect de tıpkı useState gibi React da bir hooks fonksiyonudur. Bu fonksiyon da component'in mount, update veya unmount durumlarında işlemleri gerçekleştirmek için kullanılır. Yani useEffect React component'inin yaşam döngüsü boyunca belirli işlemleri takip etmek ve gerçekleştirmek için kullanılır.
useState fonksiyonu bize iki nesneli bir array döndürür. Ilk nesne verimizin değerini veren bir değişken, ikinci nesne ise verimizi değiştirebileceğimiz bir fonksiyondur.
"useReducer" aynı useState ile benzer işlemi yapan ve state yönetimi olarak kullanabileceğimiz bir yapıdır. Özellikle daha çok karmaşık yapılarda kullanabileceğimiz bir yapı diyebiliriz fakat küçük ve basit yapılar üzerinde useState kullanmaya devam edebiliriz.
#REF! hatası, formülün geçerli olmayan bir hücreye başvurduğunu gösterir. Bu çoğunlukla formülün başvurduğu hücrelerin silinmesi veya üzerlerine başka bir şey yapıştırılması durumunda olur.
C# – Ref Keyword Nedir? C#'daki ref anahtar sözcüğü, Metotlara veya metotlardan değer tiplerin referanslarını iletmek veya döndürmek için kullanılır.
C# içerisinde yer alan ref ve out değer türündeki verileri referans olarak metotlara geçmek için kullanılan anahtar kelimelerdir. C# veri türleri temel olarak değer ve referans olmak üzere ikiye ayrılır. Değer türleri (int, double, float, char . vb) belleğin stack bölgesinde tutulur.
useCallBack, özellikle parent ve child bileşenler arasında iletişim kurulurken, işlevsel bileşenlerin gereksiz yere yeniden oluşturulmasını önleyerek uygulamanızın daha hızlı ve akıcı çalışmasını sağlar.
Redux, JavaScript uygulamaları için bir durum yönetim kütüphanesidir. Uygulama durumunu tek bir depoda (store) merkezileştirerek yönetir. Bu yönetim, React gibi kütüphanelerdeki durum yönetimini (state management) geliştirmek ve daha öngörülebilir bir yapı sağlamak için kullanılır.
useTransition , kullanıcı arayüzü (UI) işlemlerini engellemeden state güncellemelerini gerçekleştirebilmenizi sağlayan bir React Hook'tur. Bir state güncellemesini, gecikmeye neden olmayan transition olarak işaretlemek. Transition kullanarak, üst bileşenin güncellenmesi.
Müzikal anlamda hook, bir şarkıyı çekici hale getirmek ve "dinleyiciyi kulaktan yakalamak" için popüler müzikte kullanılan, genellikle kısa olan ifadelerdir. Terim özellikle rock, R&B, hip hop, dans ve pop tarzlarında kullanılır. Bu tarzdaki şarkılarda genellikle nakarat kısmında bulunur.
useContext, React'te yer alan bir hook'tur ve uygulamanın farklı bileşenleri arasında veri iletmeyi kolaylaştırır. Özellikle global state'e erişim sağlamak için kullanılır. Bu, veri iletimini bileşenler arasında manuel olarak iletmek zorunda kalmadan yapmamıza olanak tanır.
Hook'lar ile, bir bileşenden stateful logic çıkarabilir, böylece bileşen bağımsız olarak test edilebilir ve yeniden kullanılabilir. Hook'lar, bileşen hiyerarşinizi değiştirmeden stateful logic'i yeniden kullanmanıza olanak sağlar. Bu, Hook'ları birçok bileşen arasında veya toplulukla paylaşmayı kolaylaştırır.
useRef hook u bir componentteki bir mutable değerin component tekrar render olmasını tetiklemeden bu değeri tutmamızı sağlar. Bu mutable değer değiştirildiğinde bellekte değişen değer olacak ama component tetiklenmediği için o değeri görüntüleyemeyeceğiz.
Hook'lar React state ve yaşam döngüsü özelliklerine fonksiyonel bileşenleri kullanarak “bağlamanıza” yarayan fonksiyonlardır. Hook'lar class'ların içerisinde çalışmazlar — React'ı class'lar olmadan kullanmanıza yararlar.
React.memo bir üst katman bileşenidir. Eğer fonksiyon bileşeniniz aynı prop'lar ile aynı sonucu render ediyor ise, bazı durumlarda sonucu ezberleyerek performans artışı sağlaması için onu bir React. memo çağrısına sarabilirsiniz.
splice() metot diziye hem eleman eklemek için hem de eleman silmek için kullanılır. Metodun ilk parametresi işlemin yapılacağı index numarasını, ikinci parametre ise kaç elemanın silineceğini belirtir.
Array.isArray() metodu değerin Array olup olmadığını kontrol eder. Eğer array ise 'true' değilse 'false' döner.
shift() Metodu
Geriye cikarilan elemani dondurur. Array bos bir array ise geriye undefined dondurur ve orjinal array bos olarak kalmaya devam eder. pop() metodu son elemani cikarirken shift() metodu ilk elemani cikarir.
useDispatch ise tahmin edebileceğiniz üzere connect içerisinde kullandığımız mapDispatchToProps keywordüne karşılık geliyor. Aslında tüm yaptığı store'unuzun dispatch metotunu dönmek, yani siz manuel olarak actionlarınızı dispatch edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri