*güneş ışığında portre çekerken güneşi modeliniz ile aranıza konumlandırın. eğer güneş sizin arkanızdan doğrudan modelinizin yüzüne gelirse gözlerini kısar. güneş, modelinizle aranızda olursa ayrıca modelinizin saç hatları ortaya çıkar ve bu durum fotoğraf için daha estetik bir görüntü oluşturur.
Güneşin doğru geldiği zamanı ayarlayarak fotoğraf çekmelisiniz. Örneğin gün doğumları ve gün batımları doğru ışık için en verimli zamanlardır. Yapay ışıkta çekeceğiniz fotoğraflar için de ışık miktarını iyi ayarlamalısınız. Fazla gelen ışık fotoğrafın kontrast dengesini bozacaktır.
Güneşe karşı fotoğraf çekmek istiyorsanız mutlaka ışığı yumuşatacak unsurlar bulmalısınız. Aksi takdirde ışığa karşı çekilen fotoğraflardan iyi sonuç almanız zorlaşır. Yani ters ışıkta fotoğraf çekmek istiyorsanız sabahın ilk saatleri ya da akşam saatlerini seçmelisiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Tepe Işığı: Tüm aydınlatma şekilleri arasında en fotojeniği olarak kabul edilir ve ışık kaynağı konunun üzerine yoğunlaşır. Tepe ışığı ile çekim yapıldığında gölgelerin çok küçük olduğu ve derinlik ifadesi vermediği gözlemlenir.
Üçler kuralı, nesnenizi bir görüntünün sol veya sağ üçte birlik köşesine yerleştirmeyi ve kalan üçte ikiyi boş bırakmayı söyleyen bir kompozisyon kılavuzudur. Başka kompozisyon biçimleri olsa da üçler kuralı genellikle etkileyici ve iyi kompozisyona sahip çekimler sağlar.
Altın saat, güneşin doğuşundan sonraki ışığın ilk saati ve gün batımından önceki son bir saati kapsar. Havanın aldığı sarımtırak ve kızıl görünümü tanımlar. Büyüleyici fotoğraflar çekmek için en ideal zamandır.
GÜNEŞ'E BELLİ AMAÇLA ÜRETİLMİŞ ÖZEL FİLTRELER KULLANILMAKSIZIN DOĞRUDAN ÇIPLAK GÖZLE, FOTOĞRAF MAKİNASIYLA, DÜRBÜNLE VEYA TELESKOPLA BAKMAK GÖZLERDE KALICI HASARA, HATTA KÖRLÜĞE SEBEP OLABİLİR!
Güneş tutulmasını çekmek fotoğraf makinelerini kullanılamaz hale getirebilir. Güneş tutulmasını fotoğraflamak isteyenlerin makinelerini korumak için uygun güneş filtresi kullanmaları gerekli. Tutulmanın filtresiz çekilmesi fotoğraf makinelerinin iç kısmını eritebiliyor.
Sol elimizle yazıyorsak ışık sağdan,sağ elimizle yazıyorsak ışık soldan gelmelidir.Ders çalışırken,yazı yazarken ışık ne çok fazla ne de çok az olmalıdır.
Ürün çekiminde ışık kaynağı temel öğelerden biridir. Ürüne derinlik vermeniz için en az 2 ışık kaynağı kullanmanız gerekir. Boyutu küçük ürünleri yakından çekebilmek için yumuşak ışık kullanmanız gerekirken büyük ürünlerde daha serbest olabilirsiniz.
Işık doğrudan göze gelmemeli, aydınlatılacak yüzeye doğru yönlendirilmelidir. Doğal gün ışığına yakın ışık renkleri tercih edilmelidir. İyi bir aydınlatma uygulamasında ışık sadece aydınlatılması gereken yeri aydınlatmalıdır.
Düğün Günü Fotoğraf Çekimi
Tüm gün çekim gerçekleştirebilirseniz fakat zamanınız kısıtlı ise dış mekan çekimini daha stressiz bir gün gerçekleştirebilirsiniz.
Resmin üzerine sağ tıklayıp 'özellikler' kısmına tıkladığımızda, 'ayrıntılar' başlığındaki "Programın Adı" karşısında resmimizin hangi programla kaydedildiğini görebilirsiniz. Resmin Photoshop'lu olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise; Resme sağ tıklayarak Birlikte Aç > Not Defteri alanına gidiyoruz.
Pozlama, basitçe fotoğraf makinesine girmesine izin verdiğimiz ışık miktarıdır. Bu ışık miktarı çok az olursa fotoğraf karanlık veya yetersiz pozlanmış olur. Çok fazla olursa da oldukça parlak veya aşırı pozlanmış olabilir. Ortam ışığı sahnedeki konulardan ve yüzeylerden seker.
Kameraya kendinizi zorlayarak gülümsemeyin. Gözlerinizi kapatın, derin nefes alın, fotoğraf çekilmeden önce gözlerinizi açın ve gülümseyin. Böylece fotoğraflarda daha içten gülümseyerek çıkarsınız. Eğer çekildiğiniz fotoğrafı sosyal medyada paylaşacaksanız, tüm vücudunuzun gözükecek şekilde fotoğrafı kesin.
Güzel fotoğraf çeken kişiye, bu alanda profesyonel veya amatör olarak faaliyet gösteren ve estetik, teknik ve içerik açısından başarılı kareler ortaya koyabilen kişilere fotoğrafçı denir.
Gece görüşlü güvenlik kameraları, kızılötesi IR ledli ürünlerdir. 0 – 15 metre IR mesafeye sahip olan bu kameralar, karanlıkta bile etkin çekim yapabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri