Eğer bir oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar RAM, işlemci ve ekran kartı gibi donanımları yüksek ayarlarda kullanıyorsa bu FPS drop'a neden olacaktır. Örneğin FPS oyunu oynadığınızda arka planda tarayıcı ya da tasarım programları açıksa bu FPS kaybına neden olacaktır.
FPS değerlerini arttırmak için oyun esansında bilgisayarınızın arka planında çalışan çeşitli uygulamaları görev yöneticisine giderek kapatabilirsiniz. FPS değerlerini arttırmak için oyun içi grafik ayalarını düşürebilirsiniz. FPS değerlerini arttırmak için oyunu yarım ekrandan ziyade tam ekranda oynayabilirsiniz.
Eğer işlemci ekran kartı için yeterince güçlü değilse, yani ekran kartını besleyemiyorsa ve güçsüz kalıyorsa FPS drop problemi yaşanabilir. Çünkü ekran kartı, işlemciden yeterince destek, verim alamazsa tam performans verememektedir.
FPS bilgisayarınızın ekran kartı, ram, işlemci vs. gibi parçalarına bağlı olarak değişen bir değerdir. Frames Per Second yani saniyede kare yakalama hızı olarak tanımlanabilir.
İlgili 25 soru bulundu
FPS yani Frame Per Second, saniyede ekrana aktarılan kare/görüntüdür. FPS, bilgisayarınızdaki ram ve ekran kartının performansını ölçer. Çünkü oyun oynarken hız ve görüntü oldukça önemlidir.
FPS performansı açısından, 120 Hz ekranlar yüksek FPS değerleri sunabilir, ancak 240 Hz kadar yüksek değillerdir. Yine de, çoğu oyun için 120 FPS, akıcı bir oyun deneyimi sunar.
Hiç fps artışı olmaz.
Evet düşer. Tıpkı CSGO oyuncularının ekran çözünürlüğünü en düşüğe alıp FPS arttırması gibi.
FPS ORANI KAÇ OLMALIDIR? Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri 60'tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir.
Oyun sırasında görüntülerin çok daha akıcı olabilmesini istemeniz halinde FPS değerinizin en az 60 olması gerekir. 60 ve üstündeki değerler hem üstün bir akıcılık hem de son derece pürüzsüz bir deneyim elde edebilmenize olanak tanır. Bilgisayarınızın monitöründeki yenileme hızı da bu esnada etkili olur.
Packed Loss oluşması tamamen internet bağlantınızla ilgili ve FPS düşüşüne sebep olmaz. Oyundayken Karakterinizin koşuşunu, Mermilerin hedefe zamanında ulaşmasını engeller. FPS drop olayınız başka bir şeyden kaynaklanıyor.
Dostum virüs fps düşürür ayrıca windows un orijinal değil crack kmspico tarzı bir aktiflestirme halinde ise fps düşürür.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
Çözünürlüğü yükseltmek, veya önerilen ayarlar dışında herhangi bir görüntü ayarı yapmak FPS'nizde anında negatif etkiye neden olacaktır.
Ekran yenileme hızı yüksek olan monitörler, oyunlarda herhangi bir FPS artışı sağlamaz. Basit bir örnekle anlatacak olursak; monitörünüz 144 Hz yenileme hızı sunuyor ancak GPU'nuz saniyede yalnızca 30 kare sağlayabiliyorsa bu durumda monitör yüksek yenileme hızına sahip bir görüntü oluşturamayacaktır.
RAM kapasitesi ne kadar iyi olursa FPS değeri de o kadar artabilir. FPS değeri ise oyun içi bilgisayar monitörünüzün saniye başına kare hızını temsil etmektedir. Online oyunlarda çoğunlukla bu değerin 30'dan aşağı olmaması gerekir. RAM kapasitesinin ise 16 GB olması tavsiye edilir.
Bazıları birkaç eski oyunu oynamak için 8GB kullanıyor olmasına karşın daha modern oyunları seviyorsanız 16GB RAM kesinlikle oyun deneyiminizi iyileştirecektir. Peki ya Chrome veya Discord gibi arka planda çalışan görevler? Bunun için 32GB'a ihtiyacınız olabilir. 32GB RAM çok gibi görünüyor olabilir.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Çok oyunculu oyunlar söz konusu olduğunda önemli bir avantaj sağlar. 120 FPS – Bu, yalnızca 120-165 Hz yenileme hızına sahip monitörlerde görüntülenebilen kare hızı türüdür.
PUBG Mobile 90 FPS seçeneği, cihazlarınızda sorunsuz ve akıcı bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlar. Günümüz en yeni akıllı telefonlarında 90Hz veya 120Hz yenileme hızı bulunan modeller ile karşılaşabiliyoruz.
%1 ve %0.1 FPS değerleri sistemde ani FPS düşüşleri oluyor mu bunu anlamak için bakılan 2 değer. %1 değeri 100 karede alınan minimum değer ve %0.1 değeri 1000 karede alınan minimum değeri gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri