Alkollü/ Alkolsüz soğuk içeceklerde, kokteyllerde, kahve, çay ve sütlü içeceklerde; puding, kek,pasta ve benzeri tatlılarda lezzet verici veya aroma verici şurup olarak 1/8 oranında kullanılır. Ayrıca ister sıcak ister soğuk su ile tavsiye ettiğimiz 1/8 oranında sulandırarak lezzetli bir içecek elde edilir.
Cevap: Merhabalar, ürünümüz alkollü ve alkolsüz içeceklerde, kremalarda, krem şantilerde yenilebilir buzlarda ice slush'larda istenilen ölçülerde barlarda, cafelerde, restaurantlarda, otellerde, evlerde pratik olarak kullanılır. Direk olarak sulandırılıp tüketilmesini tavsiye etmeyiz.
Özellikle E ve K vitaminleri açısından değerlendirildiğinde ise hem kanın pıhtılaşmasını hem de kemik gelişimini sağlaması açısından önemli bir yere sahiptir. Rengi ve bileşenleri sayesinde kanser önleyici etkilere sahip olduğu görülür. Yaşlanmayı geciktirici özelliklerinin yanı sıra tam bir antioksidan deposudur.
Frambuazları orta boy bir tencereye alın, üstüne toz şekeri ilave ederek 1 saat kadar iyice suyunu salmasını bekleyin. Su, karanfil ve çubuk tarçını tencereye ilave edin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve kısın ateşte 10 dakika daha kaynatın.
Kan basıncı ve kalp atışını düzenlemeye yardımcı olduğu için yüksek bir potasyum içeriğine sahip olan ahududu kalp krizi riskini de azaltan bir besindir. Ahudududa aynı zamanda kırmızı kan hücreleri üreten demir, bakır ve magnezyum gibi minerallerce oldukça zengindir. - Kilo vermeye yardımcı bir meyvedir.
İlgili 25 soru bulundu
Ahududu ya da frambuaz (Rubus idaeus), gülgiller (Rosaceae) familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli ve tatlı meyveler veren bir bitki türü. Adı, ceylan anlamına gelen ahu ile dut kelimelerinden tamlamadır; harfiyen «ceylan dutu» anlamındadır.
Greyfurt, mandalina, portakal, limon, kara lahana, ahududu, domates, ıspanak, taze fasulye, bezelye ve soğan gibi sebze meyvelerde bol c vitamini barındığından öksürüğün geçmesinde büyük ölçekte katkı sağlayacaktır.
Ahududu ağacı çoğunlukla Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da yetişmektedir. Ahududu ağacı Türkiye genelinde çoğunlukla Ege kıyılarında yetişmektedir. Ormanlık alanlarda ve kıyı bölgelerinde ahududu ağacı kendiliğinden yetişir.
Meyve şurubu, özellikle de pasta ve tatlıların içine sos olarak kullanılabilir. Aynı zamanda tatlıları süslemek için bir sos olarak da tercih edilebilir. Soğuk ve buzlu içeceklere lezzet katmak ve tatlandırmak için de meyve şurubunu tercih edebilirsiniz.
Soğuk algınlığı ile gelişip çok tehlikeli sonuçlara yol açabilen yüksek ateş, ahududu tüketimi ile düşürülebilir. Düzenli ve yeterli miktarda ahududu ile yüksek ateşin normal seviyeye inmesini sağlayabilirsiniz. Grip, nezle gibi soğuk algınlığı rahatsızlıklarında çabuk iyileşebilmek için terlemenin önemi büyüktür.
Karadut şurubunun faydaları
Ilık bir şekilde tüketildiğinde özellikle öksürüğe ve boğaz ağrısının geçmesine yardımcı olur. Ağız yaraları ve aftların çıktığı durumlarda tüketildiğinde bu yaraların geçmesine yardımcı olur.
Şurubun miktarını en fazla 2 yemek kaşığına kadar çıkarabilirsiniz. Son olarak, şurubu asla tek başına içmeyin ve belirtilen miktarlardan daha fazla tüketmeyin.
Ahududu reçeli kadınlarda beyaz akıntının kesilmesinde oldukça etkilidir. Ahududu reçeli toksin attırıcı özelliğe sahiptir ve bu bağlamda kanı temizler.
Ahududunun tadı daha tatlımsıdır. Böğürtlenin ise ahududuya kıyasla ekşimsi ve mayhoş bir tadı vardır.
Frambuaz yerine böğürtlen, karadut, çilek gibi diğer yumuşak meyvelerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Ama frambuaz gibi yumuşak bir meyve yerine elma ya da armut gibi sert meyveleri kullanmak pek çok tarif için uygun olmaz. Kullanacağınız avokadonun yumuşak, kremamsı kıvamda olması gerekiyor.
Böğürtlen ve ahududu ilk başlarda yeşildir; ancak daha sonradan ahududu kırmızı, böğürtlen siyah rengini alır. Gelişimlerini tamamladığında bu iki meyve de birbirinden farklı bir boyuta kavuşur. Böğürtlen, çilek kadar büyüyebilirken ahududu, en fazla fasulye tanesi kadar büyüklüğe sahip olur.
Ahududu - Frambuaz Bitki: 1-1,5 metre boyunda, kırmızı meyvaları olan Haziran-Temmuz aylarında beyaz renkli çiçekler açan, dağlık bölgelerde orman ve korularda rastlanan dikenli bir çalıdır. Ahududu - Frambuaz Yetiştiği Yerler: Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da yaygın bir bitkidir.
Ahududu yetiştiriciliği; organik maddelerce zengin, derin, geçirgen, hafif veya orta bünyeli, su tutma kapasitesi yüksek, hafif asitli veya nötr topraklarda başarılı şekilde yapılır. Sürekli toprak nemi sağlanmış olmalıdır. Fazla kireçli ve tuzlu topraklar uygun değildir. Toprak derinliği en az 1 m olmalıdır.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
GEÇMEYEN GICIK ÖKSÜRÜK İÇİN
İçine bal atın ve için. Bir yemek kaşık bal ve bir çay kaşığı karabiberi karıştırın ve yiyin. İki yemek kaşığı pekmezi bir bardak ılık bir suyun içine koyarak karıştırın ve için. Ihlamur, adaçayı, yasemin, melisa, zencefil, nane, kekik çayları içebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri