Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan kişiler Fransa'ya yapacakları 180 günde 90 gün ile sınırlı seyahatleri için Fransa Konsolosluğu'na vize başvurusu yapmak zorunda değildir. Fransa, Schengen Bölgesi Üye Devletlerinden biridir.
İstediğiniz zaman birçok ülkeye giriş çıkış yapma şansı tanıyan yeşil pasaportta yaklaşık 160 ülkeye vize almadan rahatlıkla girmeniz mümkün. 5 yıl süresi olan yeşil pasaport diğer pasaport türlerine göre seyahatlerinizde daha pratik bir yol izlemenizi sağlıyor.
Yeşil Pasaport 6 Ay Kuralı Nedir? Yeşil pasaport 6 ay kalış kuralı kısaca yeşil pasaport sahiplerinin Avrupa ülkelerinde son 180 günde (6 Ay) maksimum 90 gün kalabiliyor olmasıdır.
Fransa'ya seyahat etmek isteyen Umumi (Bordo) pasaporta sahip Türk vatandaşları Schengen vizesi alma şartı bulunmaktadır. Ancak Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip olan Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek şartıyla Fransa'ya vize almadan seyahat edebilirler.
Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İlgili 39 soru bulundu
Umuma mahsus (bordo pasaport), diplomatik (siyah pasaport), hizmet (gri pasaport) ve hususi (yeşil pasaport) pasaport hamilleri Kanada'ya yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidir. Kanada Vize İşlemleri İçin Bizi Arayın!
Hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah) pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Dubai'ye yapacakları 90 günü aşmayan seyahatler için vizeden muaf tutuluyor.
Fransa'ya tatil amacı ile seyahat ediyorsanız ve başvuru için evraklarınız tamamsa vize almamanız için bir sebep bulunmuyor. Çoğu zaman da aylık-3 aylık-6 aylık ve senelik olarak süre yükselebiliyor. Ülkeye seyahat etmek için gerekli vizeyi almak oldukça kolay.
Fransa'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Fransa turist vizesi, T.C.
vatandaşları vizeye tabi iken Diplomatik (Siyah), Hizmeti (gri) ve Hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü geçmemek şartıyla bu vizeden muaftır. Fransa turist vizesi başvurularını yetkili aracı kurum (VFS Global) üzerinden yapabilirsin.
Pasaport sürenizin geçerliliği yolculuk yapacağınız ülkelere göre değişiklik gösterir ve çoğu ülke seyahat edebilmeniz için en az 6 ay geçerli pasaport şartı arar. Detaylı bilgiye; Resmi pasaportlar için http://www.mfa.gov.tr/resmi.tr.mfa.
İstihdam Şurası'nın ödül töreninde konuşan Erdoğan şöyle dedi: “Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz, kayıtlı olarak çalışmaya başladıklarında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler.”
Yeşil pasaportlular, bordo pasaportluların vizesiz giremediği 67 ülkeye vizesiz giriş ayrıcalığına sahiptir.
Buna göre; hususi (yeşil) pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılması nedeniyle, süresi dolan veya dolmasına bir yıldan az süre kalan pasaportların bugünden itibaren geçerlilik süresinde uzatma işlemine başlanırken, süre uzatma işlemi ücretsiz yapılıyor.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Vizesiz seyahat hakları alınan karar gereğince kısıtlanırken, Avrupa Parlemento'sunun duyurusuna göre; 2021 yılında Avrupa Ülkeleri'nden birine seyahat etmek isteyen Yeşil ve Gri Pasaport Sahibi Türk Vatandaşları'nın seyahatleri öncesinde ETIAS Sistemi üzerinden kayıt yaptırmaları gerekebilir.
Fransa pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Fransa sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 190 vizesiz ülke bulunur.
Fransa vizesi Schengen bölgesi kapsamında olduğundan dolayı Schengen vatandaşları vize almasına gerek yoktur. Fransa Schengen vizesi almış kişiler ilk seyahatlarına Fransa'dan başlamak kaydı ile diğer Schengen ülkelerine ziyaret edebilirler.
Fransa'da uyruğunuza bağlı olarak en az üç veya beş yıl geçerli oturma hakkıyla yaşıyor ve ülkeye kalıcı olarak yerleşmek istiyorsanız, on yıl geçerli “carte de résident” veya oturum kartı talep edebilirsiniz. Talep, "préfecture" veya "sub-préfecture" olarak bilinen yerel Fransız idari makamlarına yapılmalıdır.
Öte yandan Türkiye'den Schengen vizesine yapılan başvurularda ret kararına gerekçe olarak sıklıkla 10'uncu madde gösteriliyor. 10. maddeden verilen ret kararlarında, planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği ifade ediliyor.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü. Başvuru sahibinin Fransa'da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak günlük 120 € luk tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
Atina başta olmak üzere ülkenin diğer tarihi ve turistik bölgelerini Yunanistan gezi rehberinden inceleyebilirsiniz. Yeşil pasaport sahiplerinin 90 gün süreyle vizesiz gezebileceği ülkeyi rotanıza eklemek istiyorsanız siz de hemen Yunanistan uçak bileti rezervasyonu yapabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (gri) ve Hususi Pasaport (yeşil) hamilleri İngiltere vizesine tabidirler. Diplomatik Pasaport (siyah) hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, İngiltere'ye yapacakları seyahatlerinde İngiltere vizesinden muaftırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri