Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde Elazığ hariç 10 ilde sınıfta kalma olmayacağını açıkladı.
Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Adana'da sınıfta kalma olmayacağını söyleyen Özer, "Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.
Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen iller olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'daki öğrencilerimiz için de özel önlemler aldık. 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecek.
İlgili 44 soru bulundu
DEPREM OLAN İLLERDE OKULA GİTMEK ZORUNLU MU? Deprem olan ve OHAL ilan edilen bölgelerde okullarda devam zorunluluğu bulunmuyor. OHAL ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Elazığ'da okula devam zorunluluğu kaldırıldı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde sınavların yeniden düzenlendiğini duyurdu. Yeni düzenlemeyle hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflara ikinci dönem sınavlarına katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulacak.
Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, öğrenci, öğretmen ve velilerin bu zorlu süreçte her zaman yanlarında olmayı sürdüreceklerini belirtti. Bakan Özer, bu kapsamda, depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, istediği illerdeki okullara nakillerini yapacaklarını vurguladı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde lise öğrencilerinin sınıfta kalmayacağını ve sorumlu olarak üst sınıfa geçeceklerini duyurdu.
Türkiye'de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunmaktadır.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Ortalaması 50'nin üzerinde olan öğrenciler direkt sınıf geçerken, ortalaması 50'nin altında kalan ve 3 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak durumunda kalacak.
Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek. Öğrenciler, istemeleri halinde kayıtlarını, mesleki eğitim merkezi diploma programına aktarabilecek.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı. Sıra, yerleştirme sürecinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem mağduru öğrencilere ek kontenjan müjdesi verdi.
Soru: 2. Dönem Sınavlarına girmezsem karnemde 2.dönem notlarım olmayacak mı? Cevap: 2. Dönemde yapılacak sınavlara girmeyi tercih etmeyen öğrenciler 1. dönem notlarıyla değerlendirileceğinden ikinci döneme ilişkin notları olmayacaktır.
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 34 yaş üstü kadınlara devlet üniversitelerinde ek kontenjan, depremzede öğrencilere ise deprem bölgesindeki devlet üniversitelerinde genel kontenjanın dışında ilave yüzde 25 ek kontenjan tanımladığını hatırlatarak detayları hakkında bilgi veren Sarar, şu ifadeleri kullandı.
Ancak her yıl yerleştirme sonuçlarından sonra özel okullara geçişler nedeniyle okullarda boş kontenjan oluyor. Bu nedenle nakil tercihlerinizde bir okulda boş kontenjan olmasa da listenize alabilirsiniz. Ayrıca puan şartı da nakil uygulamasında geçerli değil.
Bakan Özer'den LGS açıklaması: Depremzede öğrenciler diğer illerde sınava girebilecek.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran'daki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde yapılacağını bildirdi.
AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE Mİ, ONLİNE MI OLACAK? Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenleme sonrasında gelinen son durumla ilgili açıklamada bulunarak Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenleme sonrasında gelinen son durumu da paylaştı. Sınavların online değil yüz yüze yapılacağını hatırlattı.
Yazıda, ortak sınavlara ilişkin, "2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.
Bakan Özer, "Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız." dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri