Fransa' da zorunlu eğitimin süresi 10 yıldır ve 6-16 yaşları arasındaki dönemi kapsamaktadır. Yasaya göre zorunlu eğitim 6-11 yaş arası ilköğretim, 11-16 yaşları arası ortaöğretim l. devre olmak üzere iki döneme ayrılmaktadır.
Fransa'da öğrenciler “college” adı verilen 4 yıllık ortaokul eğitimi sonrası 3 yıllık lise eğitimine geçiş yaparlar.
Fransa'da eğitim sistemi nasıl düzenlenmiştir? Öncelikle bunlar bilinmelidir : Ama tabiki bir çocuk 3 yaşından itibaren okula başlayabilir ve 16 yaşını aşmış genç eğitimine devam edebilir. Okul masrafları olan özel ilkokul ve ortaokullar da vardır.
Fransa'da lise eğitimi çoğunlukla 3 yıldır. Öğrenciler üniversiteye geçişten önce farklı eğitim sistemlerinde ilerleyen liseleri tercih edebilirler.
Fransa eğitim sistemi iki kademelidir. İlkokulu takip eden 6 ve 9. Sınıflar 4 yıl süreli alınan eğitim 'College', 10 – 12. Sınıflarda alınan 3 senelik eğitim 'Lycee' olarak adlandırılır. Lise eğitimini başarı ile tamamlamak üniversite eğitimine olanak tanır.
İlgili 20 soru bulundu
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Fransa'da liselerde her 6-7 haftada 1-2 hafta okul tatili mevcut, yılda 4 tatil oluyor, bu sürede öğrenciler ailelerinin yanına Türkiye'ye dönüyorlar.
Liseye geçişte ülke çapında TEOG gibi bir sistem yok ve eyaletler arasında uygulamalar farklılık gösterebiliyor. FRANSA: Dört devlet lisesi türü bulunuyor: 'Genel', 'teknolojik', 'profesyonel' ve mesleki yeterlilik eğitimi veren 'CAP'. Ortaokulun sonunda öğrenciler 'Brevet' sınavına giriyor.
Eğitim kalitesiyle dünya çapında üne sahip olan Fransa üniversitelerinin diğer ülkelere göre farklı bir sistemi vardır. Fransa'da üniversite eğitimi 4 yıl sürer. Fransa'da yüksek öğrenim sistemi; üniversiteler, Grandes Ecoles (Büyük Ekoller), mimarlık okulları, sanat okulları ve uzmanlık okullarından oluşur.
Fransa'da Alt Orta Öğretim
Müfredat Fransızca, yabancı dil, matematik, tarih ve coğrafya, yaşam ve yer bilimleri, fizik ve kimya, sanat, teknoloji, müzik ve beden eğitimine odaklanmaktadır.
Fransa'da eğitim ücretli mi? Maalesef evet! Fransız hükümeti tarafından 2019 sonbaharında yapılan düzenlemeler ile tüm uluslararası öğrenciler için Fransa'da eğitim ücretli hale geldi. Bu nedenle Fransa'da üniversite ücretsiz mi gibi bir düşünceye kapılmamanızı öneririz.
2022-2023 Eğitim Yılı: Fransa'da tüm okullar 1 Eylül'de açılıyor.
Günlük okul süresi, okulun türüne ve okula göre değişir. Dersler çoğunlukla sabah saat 7:30'la 8:00 arasında başlar ve öğlen biter. İlkokulda saat 11 veya 12'de biter. Diğer okullarda dersler çoğunlukla saat 13'e kadar sürer, bazen daha uzun da sürebilir.
Örneğin birinci kategoride iki çocuk için 132 euro, üç çocuk için 301 Euro ve üçten sonra her çocuk için artı 169 euro veriliyor. 14 yaşı geçen çocuk için de 20 yaşına kadar artı 66 euro ekstra ödeniyor. Fransa'da kreş ücretleri de yine ailenin gelirine göre ayarlanıyor. 2 yaşından sonra başlayan anaokulu ise ücretsiz.
Fransa Eğitim Sistemi
Eğitim okul öncesi (2-6 yaş), ilköğretim (6-11 yaş/5 yıl), ortaöğretim (11-18 yaş/7 yıl) ve yükseköğrenim (2/4/6 yıl) olmak üzere 4 kademeden oluşmaktadır.
Türkiye'de ilköğretim kademesinde 2. sınıftan itibaren (haftalık ders saati: 2) İngilizce dersi okutulurken, Fransa'da ise ilkokul düzeyinde 5 yıl boyunca İngilizce dersi okutulmaktadır.
Fransa'da Eğitim ve Yaşam Maliyetleri
Fransa'da eğitim devlet tarafından destekleniyor. Bu nedenle üniversitelerin ücretsiz eğitim verdiği biliniyor.
Fransa'da tıp doktorluğu eğitiminde; genel pratisyenlik için üniversitede 9 yıl ve uzmanlaşmak istiyorsanız (cerrahi, nöroloji, pediatri vb.) 10 ila 12 yıl eğitim almanız gerekmektedir. Avrupa'nın L-M-D (Lisans-Master-Doktora) sistemine entegre olan Fransa'daki tıbbi eğitim 3 aşamaya bölünmüştür.
O / o master derecesi aldı doktora Fransa için bir aday sadece uygundur. Genellikle, bir doktora Fransa tamamlamak için üç ila sekiz yıl alabilir. Müfredat bir tez ya da tez yazma adaylar sonuçları zorlu kurs, sınav ve kapsamlı özgün araştırma içerebilir.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
Türkiye'de çift dilli frankofon eğitim kurumlarının sayısı, İstanbul'da sekiz, Ankara'da bir ve İzmir'de dört olmak üzere toplam onüçtür. Bu kurumlar, Fransız kültürü ve dilinin öğretiminin kalitesini değerlendiren “FrancÉducation” mükemmellik etiketine sahiptirler.
Fransa'da 2023-2024 eğtim yılı Eylül ayında başlıyor. 8 Temmuz'da yaz tatili nedeniyle kapanan tüm okullar 4 Eylül'de açılacak. 2023-2024 eğitim yılı takvimini yayınlayan Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde lise seviyesine kadar tüm okullarda 12 milyondan fazla öğrencinin 4 Eylül'de ders başı yapacağını bildirdi.
Yaz tatili ise iki aydan fazla sürer ve her yıl Temmuz-Ağustos aylarını içine alır.
Fransa' da zorunlu eğitimin süresi 10 yıldır ve 6-16 yaşları arasındaki dönemi kapsamaktadır. Yasaya göre zorunlu eğitim 6-11 yaş arası ilköğretim, 11-16 yaşları arası ortaöğretim l. devre olmak üzere iki döneme ayrılmaktadır.
Fransa'da saat 22:00 24 Kasım Cuma iken Türkiye'de 00:00 25 Kasım 2023, Cumartesi dir. Fransa Türkiye'nin 2 saat gerisindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri