Bir kap içinde ya da sprey şişe içinde 1 paket karbonat, 1 limon suyu ve suyu karıştırın. Daha sonra karışımı fırının iç yüzeyine püskürtün. Eğer sprey şişe kullanmıyorsanız bez yardımı ile temizliği yapabilirsiniz. Fırın içine dağılan karbonatlı suyu yaklaşık 30 dakika boyunca bekletin.
Sirke ve Buhar:
İçerisine bir miktar beyaz sirke sıkın. Sirke buharının fırının iç yüzeyine yayılmasını sağlamak için fırın kapısını kapatın. Fırını bir süre buharın etkisi altında bırakın. Ardından bir spatula veya yumuşak bir sünger ile yağ lekelerini temizleyin.
Fırın temizliği karbonat-sirke veya kabartma tozu-limon ikilisiyle de yapılabilir. Bunun için sirkeli veya limonlu karışımı yüzeylere püskürterek birkaç saat bekletmeniz yeterlidir. Yemek lekelerinin yanı sıra su ve deterjan izleri de özensiz bir görünüme yol açabilir.
Sirkeli sabunlu su
Karıştırma kabının içerisine 1 çay bardağı sirke ve 1 çay bardağı su ekleyin. Ardından 1 çay bardağı sıvı sabun ilave edin. Karbonatı da ekleyerek malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız deterjan ile sünger yardımıyla fırının her yerini temizleyebilirsiniz.
Kötü kokudan şikâyet ettiğiniz fırının içerisini, nemli bir bez üzerine döktüğünüz bir miktar karbonat ile silin. Daha sonra, temizlediğiniz fırının içerisinde bir fincan dolusu karbonatı beklemeye bırakın. Kısa sürede karbonat, tüm kötü kokuyu emecektir.
İlgili 41 soru bulundu
Ankastre Fırın Temizliği; Fırın Tepsilerinin Temizlenmesi
Ancak fırın tepsilerini uzun süre kullanılmadıysanız bulaşık deterjanı ve yumuşak bir sünger ile yıkadıktan sonra bol su ile durulayabilir, sonrasında ise havlu ile kurulayabilirsiniz.
Fırınınızın hem içini, hem de tepsi ve ızgaralarını Asperox Sarı Güç ile sadece birkaç saniye içinde kolayca temizleyebilirsiniz.
Sirke Karbonat ile Temizlik
Bu karışım ile fayansların arasındaki sararmış alanları kolayca temizleyebilir, fayans aralarının kirli görünümünden kurtulabilirsiniz. Ayrıca dibi tutan tava ve tencerelerinizi de bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Bir kap içinde ya da sprey şişe içinde 1 paket karbonat, 1 limon suyu ve suyu karıştırın. Daha sonra karışımı fırının iç yüzeyine püskürtün. Eğer sprey şişe kullanmıyorsanız bez yardımı ile temizliği yapabilirsiniz. Fırın içine dağılan karbonatlı suyu yaklaşık 30 dakika boyunca bekletin.
Fırın telinin her yerine amonyaklı suyu sürün ve bekletin. Birkaç saat sonra fırın telini ve fırını temizleyin. Amonyaklı su birkaç saat içerisinde bütün yağı eritecektir ve fırın pırıl pırıl olacaktır. Nemli bir bez ile silme işlemi yapıldıktan sonra bez boş bir kap içerisinde durulanmalıdır.
Fırındaki yağ yanıkları için amonyak kullanın.
Tellerin temizliğini ayrıca lavaboda yapabilirsiniz. Temizlik kabının içerisine 2 bardak su ve yarım bardak amonyağı karıştırın. Amonyak ve su karışımını bez yardımıyla fırının tüm iç yüzeyine uygulayın.
Fırınlar için: Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. İsterseniz, fırının içindeki beklemiş yağ lekeleri için, uygulamayı fırını 50-60 °C ısıtarak yapabilirsiniz. Fırını ısıttıktan sonra kapatın.
Her kullanım sonrasında fırını temizleyin
Çünkü aslında sıcak fırını temizlemek çok kolay! Fırın sıcakken içerisine biraz su püskürtün. Su, hemen buhar olup fırın yüzeylerindeki kirleri yumuşatır. Sonrasında dikkatli bir şekilde fırının içini silin.
Bulaşık deterjanları, doğrudan yemek yağlarını çözmek üzere üretildikleri için yağ lekesi üzerinde de oldukça etkilidir. Leke üzerine tuz veya karbonat döküp bekledikten sonra yıkamak da etkili bir yöntem olabilir.
Bulaşık Sabunu: Ilık suya birkaç damla bulaşık sabunu eklenir ve iyice köpürtülür. Bez Kullanımı: Yumuşak bir bez ya da sünger sabunlu suya batırılır ve sıkılır. Ardından yağdanlık dış yüzeyi nazikçe silinir. Yağ lekesi ve sızıntılar bu şekilde etkili bir şekilde temizlenir.
Bir miktar sıvı bulaşık deterjanını suyla karıştırarak hafif bir temizlik solüsyonu oluşturun. Bu solüsyonu lekenin üzerine uygulayın. Bir sünger veya yumuşak bir bezle lekeyi nazikçe silin. Ardından temiz suyla yüzeyi silerek deterjan kalıntılarını temizleyin.
Limonları keskin bir bıçak yardımıyla dört eşit parçaya bölün. Ardından kesik kısımları yukarı bakacak şekilde güveç kabın tek sıra şeklinde yerleştirin. Limonların üzerini geçecek kadar su ekleyin ve fırının içerisine atıp yaklaşık 30 dakika bu şekilde çalıştırın.
Cildin pH dengesini sağlar ve cildi temizler. Ciltteki yağları emer ve sivilce oluşumunu engeller. Ayrıca ciltteki ölü deri hücrelerini de temizler ve cildin daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Karbonat, banyo suyuna eklenerek cildin nemlenmesine ve yumuşamasına yardımcı olur.
Karbonat bazik, sirke asidiktir ve karbonat ile sirkeyi bir araya getirdiğinizde çoğunlukla sodyum asetat elde edersiniz. Ayrıca tek olarak gösterdikleri etki de yok olur. Ayrıca sirke, karbonatın fazla köpürmesine neden olur. Kapalı bir kapta saklanırsa bu karışım patlayabilir.
Zorlu lekeleri, yüzeyleri ve birçok farklı alanı temizlemek için sirke ve karbonat birleşimi kullanılır. En zorlayıcı lekeleri bile çıkararak kimyasal reaksiyon tetiklenmiş olur.
Teknik olarak, karbonat ve sirkeyi karıştırmak, ev temizliği için işlevsel olmaya devam ediyor, çünkü üretilen kabarcıklar lekeleri kaldırabilir ve kanalizasyon tıkanıklıklarını açabilir. Özellikle, karışım hala köpürürken hafif alkalidir ve tek başına kabartma tozu kullanmak kadar etkili olmasa da yağı çözebilir.
Ev temizlik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Adana merkezli Beyaz Kağıt'ın kategori lideri markası Asperox'un pazardaki başarısının ardından üretimden yönetime, insan kaynaklarından satın almaya ve pazarlamaya kadar büyük bir ekip çalışması yatıyor.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Fırının dış yüzeyini temizlemek için nemli bir bez kullanın ve yüzeyi dairesel hareketlerle ovun. Kir veya inatçı kalıntı miktarı fazlaysa ılık suya birkaç damla sıvı sabun veya yumuşak deterjan katabilirsiniz. Daha sonra parlaklığı korumak için yüzeyi kuru bir bezle kurulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri