Boş bir sprey şişesine üç yemek kaşığı karbonat koyun, ardından üzerini suyla doldurun ve tüm karbonat eriyene kadar güzelce karıştırın. Fırının kapalı ve soğuk olduğundan emin olun. Donmuş yağı çıkarmak için, fırının üst ve yan tarafındaki birikmiş bölgelere püskürtün. Gece boyunca işlemesi için bırakın.
Fırın telinin her yerine amonyaklı suyu sürün ve bekletin. Birkaç saat sonra fırın telini ve fırını temizleyin. Amonyaklı su birkaç saat içerisinde bütün yağı eritecektir ve fırın pırıl pırıl olacaktır. Nemli bir bez ile silme işlemi yapıldıktan sonra bez boş bir kap içerisinde durulanmalıdır.
Öncelikle, yağlanan mutfak eşyalarınızı ılık suda bekletmeniz gerekir. Bu arada, bulaşık süngerinin üzerine tuzu kalın bir tabaka halinde döküp ovmaya başlayabilirsiniz. Süngerle ovduğunuz yağlı bölgeleri durulayıp kalan yağlara tekrar aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
Bıçak ile yağ fazlalığını aldıktan sonra lekenin üzerine yağı emen tuz, nişasta, un ya da pudra döküp bir süre bekletmelisiniz. Daha sonra, lekenin üzerine bir parça çamaşır deterjanı damlatıp dairesel hareketlerle lekeyi temizlemelisiniz.
Yarım çay bardağı pirinci yağlı şişenizin içine koyun. Göz kararıyla bir miktar bulaşık deterjanı ekleyin ve 1-2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Şişenizin yarısı dolana kadar sıcak su ekleyin ve çalkalamaya başlayın. 5 dakika boyunca çalkalayın.
İlgili 18 soru bulundu
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle kottan yağ lekesi nasıl çıkar diye düşünenler karbonatla temizliği deneyebilirler. Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın.
Lekeyi kaplayan kalın bir tabaka oluşana kadar bölgeye karbonat veya mısır nişastası sürün. Karbonatın yağı emmesi için en az otuz dakika ile bir saat arasında bekletin. Kabartma tozunun çoğu gidene kadar alanı bir diş fırçasıyla fırçalayın.
Sıcak su kullanmak inatçı lekeleri çözmeye yardımcı oluyor
Sıcak suda beklettiğiniz parçaları daha sonra Cif Power & Shine Sprey Temizleyici yardımıyla kolayca arındırabilirsiniz. Yağ sökücüyü temizlemek istediğiniz parçaların üzerinde bir müddet bekletebilir, ardından sünger ya da bez yardımıyla ovalayabilirsiniz.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Ürünleriniz Nasıl Kızartılır? Dondurulmuş ürünlerimizi; Çözünmesini beklemeden (donuk halde), Sıvı yağ kullanılarak tavada 180 °c yağda 2-3 dakika “altın sarısı” renk alıncaya dek kızartabilirsiniz.
250 gram sabun tozu, yarım çay kaşığı çamaşır sodası, 20 damla limon yağı ve 1 çay kaşığı boraksı bir sprey şişesine boşaltın. Üzerine 2 fincan kadar su dökerek iyice çalkalayın. Bu kadar basit bir şekilde hazırlayacağınız temizleyici ile mutfak ve banyolardaki kalıntılardan kolayca kurtulabilirsiniz.
Metal üzerindeki yağ ve kir yağ çözücü kimyasallar ile kolay bir şekilde çözülerek temizlenir. Endüstriyel yağ sökücü ürünler oldukça etkili ürünlerdir. Beklentilere yanıt veren ve profesyonel ölçülerde sizlere yardımcı olan bu ürünler sayesinde metallerin üzerindeki tüm yağın temizlenmesi sağlanabilir.
Bir kap içinde ya da sprey şişe içinde 1 paket karbonat, 1 limon suyu ve suyu karıştırın. Daha sonra karışımı fırının iç yüzeyine püskürtün. Eğer sprey şişe kullanmıyorsanız bez yardımı ile temizliği yapabilirsiniz. Fırın içine dağılan karbonatlı suyu yaklaşık 30 dakika boyunca bekletin.
Fırınlar için: Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp 5 saniye bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Fırın Temizliği Nasıl Yapılır? Bir kabın içerisine 1 paket karbonat, 1 adet limonun suyu ve normal suyu karıştırın. Bu karışımı, sprey şişesi yardımıyla fırının içine ve dışına püskürtün. 30 dakika beklettikten sonra, nemli bir bez yardımıyla fırının her tarafını temizleyin.
Kurumuş yağ lekesi çıkarırken kullanabileceğiniz en etkili ve ideal malzemelerden biri karbonattır. Yağ lekesi bulunan yüzeye bir miktar karbonat dökerek hemen ardından diş fırçası ile yağ lekesini fırçalamalısınız. Yağ lekesini fırçalarken oldukça nazik hareketlerle yapmalısınız.
Endüstri atıklarının bulunduğu mekanlardaki yüzeylerde biriken yağlar, zamanla kalıplaşarak temizlenmesi oldukça zor bir hale gelir. Bunların temizlenerek ortamdan uzaklaştırılması amacıyla kullanılan kimyasal içerikli ürünler, yağ çözücü olarak adlandırılır.
Alkali yağ temizleyiciler, yağın alkali ile reaksiyona girmesini sağlayarak etkili şekilde temizlik yapma imkanı sağlar. Yağ Çözücüler: Çözücüler organik yağları çözmek için kullanılan kimyasal bileşiklerdir. Örneğin, aseton, alkol, tiner ve benzin gibi çözücüler yaygın olarak kullanılır.
Fırın temizliği karbonat-sirke veya kabartma tozu-limon ikilisiyle de yapılabilir. Bunun için sirkeli veya limonlu karışımı yüzeylere püskürterek birkaç saat bekletmeniz yeterlidir. Yemek lekelerinin yanı sıra su ve deterjan izleri de özensiz bir görünüme yol açabilir.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Litrelerce yağ kullanılan fritözlerdeki yağın temizlemek daha zordur. Fritözlerdeki kızartma yağını temizlemek için öncelikle yağın tamamıyla soğuması gerekiyor. Yağ soğuduktan sonra da üstte kalan parçacıkları kevgirle alıp asılı duran parçacıkları ise süzme yöntemiyle temizliyoruz.
Yağ çözücü temizleyiciler, ocak temizliği için de kullanılabilir. Temizleyiciyi ocak yüzeyine püskürtün ve birkaç dakika bekleyin. Yağ çözücü bu sürede ocağın üzerindeki kirlere nüfuz eder. Daha sonra bir fırça, bulaşık süngeri veya bulaşık teliyle temizleyin.
İnatçı bir yağ lekesiyle karşılaşırsanız, doğrudan süngere az miktarda bulaşık deterjanı sürün ve tekrar silin. Süngeri durulayın ve tüm yağ lekeleri çıkana kadar tekrarlayın. Kalan yağ veya sabun kalıntılarını temizlemek için mutfak dolaplarını kuru bir bezle silin.
ÇAMAŞIR SODASI/Sodyum Karbonat(Na2CO3)
Yağları çözer, kirleri yok eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri