HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
HGS'de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40'ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
Tural, ''Hızlı Geçiş Sistemi'ne kayıtlı olan hiçbir aracın hiçbir şekilde cezaya düşmesi mümkün değil. HGS etiketiniz varsa nereden nasıl geçerseniz geçin, oradaki cihazlar okusa da okumasa da sizin herhangi bir şekilde cezai müeyyideye tabi olmanız mümkün değil'' diye konuştu.
Sistemde dile getirilen şikâyetlerden biri de kullanılamaz hale gelen HGS kartlarıyla ilgili. Sürücülerin şikâyetlerinin başında yırtılma ya da ıslanma gibi çeşitli nedenlerle işlevini kaybeden HGS etiketinin içinde bakiyesi olsa bile alacağı yeni etikete en az 30 TL yüklenme mecburiyeti geliyor.
İlgili 24 soru bulundu
HGS ürün satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
KGM tarafından yapılan açıklamada, 'Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kaldırılarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsilatına devam edilecektir.
HGS sistemleri dikiz aynası hizasını rahatlıkla okuyabiliyor ve HGS bakiyesini düşebiliyor. İlk defa araç sahibi olacak bireyler, etiketin tam yapıştırılma noktasını bilmediğinden araştırma yapabiliyor. HGS etiketi her aracın dikiz aynası bölümünde yapıştırılmış olmalıdır.
Ülkemizde neredeyse bütün köprü ve otoyol gibi paralı girilen yolların ücretlerini ödeyebilmek için Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) dahil olunması gerekmektedir. Bu sisteme dahil olmadan paralı otoyolları ve köprüleri kullanmanız durumunda ise ceza ile karşılaşırsınız.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır.
Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız. Örneğin geçiş ücreti 10 TL ise 40 TL ödeme yapmak durumundasınız.
Bir araç sahibi aracını satar yada değiştirse hızlı geçiş sistemi (HGS) kartı için değişikliği bildirmelidir. Plaka değişikliği işlemi sonrası mevcut HGS kartının içindeki tüm bakiye yeni araca verilen HGS kartına aktarılır. Değiştirdiğiniz yeni plakaya sahip olduğunuz mevcut HGS aktarılabilir.
Bir HGS ürününü (eğer emniyet aracı değilse(emniyet araçlarında sanal ürün diye bir olay var)) sadece kayıtlı olduğu plaka ile kullanabilirsiniz. Kartıda başka araçta kullanabilmek için PTT den plaka değişikliği yapmanız lazım.
Araç plakası ve gerekli bilgilerle yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Online HGS yüklemeleri yapabilmek için anlaşmalı bankaların kartını kullanmanız gerekir. Kredi kartınıza onaylı talimat vererek HGS yüklemesi yapabilirsiniz.
Montaj ve Uyumluluk: Hgs kabı etiketinizi kılıfı yapışkanından çıkarmadan direkt olarak aparata takınız. Aparatın arkasında bulunan yapıştırıcı bantın etiketine çıkarıp otomobilinizin camınıza takabilirsiniz. İstediğiniz an rahatlıkla sökebilir veya takabilirsiniz.
PTT Şubeleri: Size en yakın PTT şubesini araç ruhsatı ve kimlik fotokopisi ile ziyaret ederek HGS etiketi satın almak istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Sistem üzerinden gerekli işlemler yapıldıktan dakikalar sonra HGS etiketi temin ediliyor ve araç sahibine teslim ediliyor.
HGS alınabilmesi için öncelikle başvuru yapılması gerekir. HGS için gerekli belgeler ile PTT üzerinden başvuru yapılmaktadır. HGS başvurusunu tamamlayıp HGS kartını aldıktan sonra HGS etiketi ya da kartıyla sistem kullanıma açılır.
HGS'yi başka bir yere taktığınız zaman cihazların otomatik geçişi okumama riski olacaktır. HGS Kart için ise bu durum söz konusu değil. Bu gibi durumlarda ihlalli geçiş olacak ve ceza sizin adınıza olacak. Bu şekilde bir ceza yememek için HGS'nizi aracın iç kısmından ön cama doğru yapıştırmanız gerekiyor.
HGS Etiketini Nasıl Alabilirim
İnternet Şubesi ve İşCep aracılığıyla alınan ücretsiz HGS etiketleri adresinize yine ücretsiz olarak kurye aracılığı ile ulaştırılacaktır.
“HGS nereye yapıştırılır?” sorusunun cevabı ise yine son derece basit. Etiketin yatay şekilde ve camı ortalayacak şekilde yapıştırılması gerekiyor. Eklemek gerekir ki HGS etiketi dikiz aynası ön cama monte edilmiş araçlarda etiketi aynanın montaj ayağından 5 cm aşağıda olacak şekilde yerleştirmek gerekiyor.
HGS kart ve etiket sistemi arasında ödeme açısından hiç bir fark bulunmazken, etiket sistemi ile gişe bekleme süresi daha az hale getirilmiş durumda. İşte HGS kullananların en çok sorduğu sorular; HGS ÜRÜNÜM VAR GEÇİŞLERİMDE KAÇAK UYARISI ALIYORUM NEDEN?
HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM? HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.
HGS etiketleri İş Bankası Şubeleri ve İnternet Şubesi'nde
Böylece etikette yeterli bakiye olup olmadığı konusunda müşterilerimiz endişe duymayacaklardır. HGS etiketleri şubelerimizden, 1. sınıf HGS etiketleri ise hem şubelerimiz hem de İnternet Şubemizden ücretsiz olarak alınabilecektir” dedi.
Köprü ve otoyollarda HGS kullanıcılarının araçları 6 sınıf üzerinden ücretlendirilmektedir. Motosikletler 6. sınıf araç olarak HGS ye abone olabilir ve 24/10/2015 tarihinden itibaren 1. Sınıf araç ücretinin yarısı kadar bir ücret ile Otoyol ve Boğaz Köprülerinden geçişlerini yapabilecektir.
PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden etiket ücreti 15 TL, kart tipi etiket ücreti ise 30 TL. HGS etiketi veya kartı anlaşmalı bankalardan da alınabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri