COOK Pişirme Kağıdı'nı tekrar eden pişirme işlemlerinizde; yağlamaya gerek olmaksızın tekrar kullanabilirsiniz.
Yağlı Kağıdı Yeniden Kullanmak Mümkün!
Özellikle geri dönüşümü olmayan ürünleri tekrar kullanmak önemlidir ve bu kapsamda yağlı kağıt da olabildiğince yeniden kullanılmalıdır. Suya dayanıklı yapısı sayesinde yağlı kağıdı pişirme işlemi sonrasında yıkayıp yeniden kullanılabilir hale getirmek mümkündür.
Halk arasında yağlı kağıt adıyla da bilinen bu ürünler genellikle tek kullanımlık olarak satışa sunuluyor.
NoStik Pişirme Kağıdı (PTFE Apreli Cam Kumaş) temizlenip defalarca kullanım özelliğine sahiptir. Fırın tepsisi, tost makinesi ve mangal gibi cihazlarda kullanılabilir. İstenilen ölçüde kesilebilir.
Yağlı kağıt veya fırın kağıdı adı ile satılan bu kağıtlar beyazlatıcı ve dioksin içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı.
İlgili 26 soru bulundu
COOK Pişirme Kağıdı'nı tekrar eden pişirme işlemlerinizde; yağlamaya gerek olmaksızın tekrar kullanabilirsiniz.
🔹 En çok merak edilen ve doğru bilinen yanlış şu ki yağlı kağıdın içerisinde hayvansal ya da bitkisel herhangi bir yağ bulunmamaktadır. Yağlı kağıt ya da daha doğru bir tabirle pişirme kağıdına yağlı görünen dokuyu ve görüntüyü veren şey silikonize maddelerdir.
YAĞLI KAĞIT KULLANIN
Ancak kek ve böreğinizin yapışmamasını garantilemek istiyorsanız, yağlı kağıt da kullanın. Yağlı kağıdı tepsi ve kek kalıbınızın ölçüsünde kesin ve içine yerleştirin. İsterseniz yağlama ve unlama işlemini yağlı kağıt üzerinde de tekrarlayabilirsiniz.
Yanmayan ve su geçirmeyen kağıt ise 'hydroxyapatite' maddesinden yapılıyor. Bu madde insanların dişlerinde ve kemiklerinde bolca bulunan doğal bir kalsiyum türü. İnsan bedenine zararı olmayan hydroxyapatite sayesinde, bu kağıt da aynı kemikler gibi zararlı dış etkilere dayanıklı hale geliyor.
Pişirme kağıtlarına yağlıymış gibi kayganlık sağlayan yapılar genellikle silikonize maddelerden elde edilmektedir. Bu maddelerin en yaygını mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak adlandırılan katkı maddeleridir.
Fırın kağıdı kaç dereceye dayanır? Pişirme kağıtlarını en fazla 180 derece sıcaklıkta kullanmanızı öneriliyor. Daha yüksek sıcaklıklarda kağıtlar yanabiliyor. Pişirme matları ise 240-250 dereceye kadar dayanıyor.
130 derece fırında rezistanslara oldukça uzakta bulunan yağlı kağıt bir anda tutuştu ve anında kül oldu tabi benim kurabiyelerim de is ve kül içinde kaldı.
Kağıt geri dönüşümü sırasında metal ve camın aksine ısıl işlem görmez, su ve mürekkep çözücü kimyasallarla karıştırılarak liflerine ayrılması sağlanır. Yemek artığı ve yağ bulaşmış herhangi bir kağıt ürün geri dönüşüm kutusuna atılmamalıdır.
Hayır, aşağıdaki nedenlerden dolayı Philips Airfryer'ınızda pişirme kağıdı ve folyo kullanılması önerilmez: Sepetin tabanını kaplarsanız airfryer'ın içindeki hava akışı azalır. Bu, Philips Airfryer'ınızın pişirme performansının düşmesine neden olur.
Saf selülozdan üretilmiş, doğal renginde pişirme kağıdıdır. Herhangi bir beyazlatma işlemi yapılmamıştır. Klor veya herhangi bir zararlı kimyasal içermez. Fırın tepsinizi yağlamadan kullanmanızı sağlar.
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.
Kağıt muffin kalıplarını silikon ya da metal kalıpların içine koyarak kullanmalısınız. Silikon ve karton kalıpları fırına verirken bir tepsinin içine dizmek fırına koyup fırından çıkarmayı kolaylaştırır. Kartonlarda durum yine biraz karışık. İçi karton dokusunda olanlar var, bunları yağlamanızda fayda var.
Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor.
Her kullanıldığında tost makinesini temizlemek zor geliyorsa plakalar arasında pişirme kâğıdı kullanılabilir.
"Yemekleri pişirirken cam, çelik veya emaye tencere, tepsi kullanılacak. Alüminyum ve teflonlardan uzak durulacak. Pişirme esnasında alüminyum folyo, yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünler asla kullanılmayacak!
Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü laboratuvarlarında uluslararası standart normlarına göre yapılan Gaz Kromatografisi – Kütle Spektrometresi (GC-MS) analizleri sonucu yağlı kâğıdın içeriğinde domuz yağı veya trans yağlar gibi zararlı yağ veya madde bulunmadığı kanıtlandı.
Motorda bulunan yağ pompası bile motora koyulan yağı seçer. Kalın yağ koyulması gereken bir araca ince yağ koyulursa; sızdırma yapabilir. Araç yağ yakabilir ve iticilerde boşalma görülebilir. İnce yağ koyulması gereken bir araca kalın yağ koyulursa; motor sesli çalışır, hidro doldurmayıp ses yapabilir.
Ayrıca yağınızın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra cam kavanoza aktarıp kapağını kapatarak bir sonraki kızartma işlemi için saklamanızı öneririz. Unutmayın, yağ yanmamışsa maksimum bir kez daha yani aynı yağı toplamda 2 kez kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri