Koku emici özelliğe sahip olan tarçın balık kokusunu temizler. Bir diğer yöntem ise bir kap içerisine eklediğiniz su, limon suyu ve limon kabuklarını fırına koyarak 10 dakika 180 derecede bekletmenizdir. Fırına sinen balık kokuları bu işlemden sonra yok olur.
Balığı fırında pişirdiysen ve artık fırının ister istemez balık kokuyorsa soğumasını bekle ve yemek artıklarını yarım sirke ve su karışımıyla sil. Daha sonra küçük bir pişirme kabını bir miktar su ve bir çay kaşığı vanilya özü ile doldur.
- Balığı fırında pişirmeye karar verdiniz. O zaman balığı hazırlama esnasında fırın tepsisin içine mutlaka birkaç yaprak defne yaprağı koyun. Bu koyduğunu defne yaprakları balık kokusunu fırına sinmesine engel olacaktır. - Ya da balığın üstüne birkaç dilim limon koyabilirsiniz.
Taze balıkları, pişirmeden önce süt ya da limonlu su içerisinde bekleterek kokuyu etki altına alabilirsiniz. Tavadaki kızgın yağa balıklarla beraber limon kabukları ya da maydanoz atarak balığın kötü kokusunu gölgeleyip güzel bir kokunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.
Balığınızı kızartırken bir yan ocağın üzerinde ise içerisine su ve yumuşatıcı koyduğunuz karışımı kaynatabilirsiniz. Bunu balık pişirme işlemi bittikten sonra yaparsanız çok daha etkili olacaktır ve evinizde balık kokusunun kalmadığını göreceksiniz. Balığın sadece kızartırken odaya kokusu sinmez.
İlgili 29 soru bulundu
Bir tencereye biberiye, defne yaprağı, portakal, limon, mandalina kabukları ve su ekleyerek kısık ateşte kaynatın. Bir süre sonra tencereden çıkan buhar ve kokular tüm odalara yayılarak balık kokusunu ortadan kaldırır.
Balık pişirirken bir paket toz vanilyayı yanda bir tavada kavurmaya başlayın ya da bir miktar suyun içerisine ilave edip kaynatın. Etrafa yayılan vanilya kokusu balık kokusunu bastıracaktır. Balık pişirirken başka bir köşede kokulu bir mum yakabilirsiniz.
Kötü kokudan şikâyet ettiğiniz fırının içerisini, nemli bir bez üzerine döktüğünüz bir miktar karbonat ile silin. Daha sonra, temizlediğiniz fırının içerisinde bir fincan dolusu karbonatı beklemeye bırakın. Kısa sürede karbonat, tüm kötü kokuyu emecektir.
Balık pişirme sürecinde ve bunaltıcı sıcaklarda üstün performans deneyimi sunan aspiratörler ortamı hijyenik hale getirecektir. Balık pişirme işlemi sonrasında tencerede vanilya kaynatarak da balık kokusunu giderebilir; evinizden ve mutfağınızdan buram buram vanilya kokusu gelmesini sağlayabilirsiniz.
Mutfaklarda sık sık kullanılan sirke ve limon, kızartma kokusunu giderme konusunda da oldukça başarılıdır. Tencerenin içerisine bir bardak su, yarım limon suyu ve yarım çay bardağı sirke koyarak kaynatın. Bu yöntemi hem kızartma esnasında, hem de kızartma işleminden hemen sonra uygulayabilirsiniz.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Tuz akvaryumun ilk kurulduğunda ve su değişimlerinde kullanılmalıdır. Örneğin 135 litre bir akvaryumda 45 litrelik bir su değişiminde 6 çay kaşığı tuz eklenmelidir.
İlk kullanımda koku ve duman geliyorsa
Fırınınızın ilk kullanımında koku olması normal bir durumdur. Fırının tüm aksesuarlarını ve tepsilerini çıkarıp boş olarak maksimum sıcaklıkta 30 dakika çalıştırın. Sonrasında fırını kapalı konuma getirin. Soğuduktan sonra içini ıslak bir bez veya sünger ile temizleyip kurulayın.
Fırınınızın kapısını da temizlemeyi unutmayın. Durulayın: Fırınınızı temizledikten sonra, ılık su ile fırınınızı durulayın. Fırınınızı kurulamak için temiz bez kullanmalısınız. Fırın temizliğinde yan duvarlarının daha iyi temizlenebilmesi için köpük formundaki yağ sökücü tercih edebilirsiniz.
1- Vanilya Kavurmak:
Vanilya kullanarak bu kötü kokulardan kurtulmak mümkün. Nasıl mı? Bir paket vanilyayı bir tava içerisine koyup kısık ateşte kavurun,vanilya kavruldukça mis gibi vanilya kokusunu etrafa yayılacaktır.
Çalışmada kullanılan kokular (Anason, karabiber, karanfil, kekik, kimyon, nane, sarımsak, soğan ve tarçın).
YUMUŞATICIYI CEZVEDE KAYNATIN. Evde kalıcı güzel koku istiyorsanız çözümü yumuşatıcı kaynatmak. Evinizde bu iş için ayırdığınız bir cezve ile cezvenin yarısını yumuşatıcı doldurarak kaynatabilir, ardından buharlaşan ve havaya karışan yumuşatıcı ile evin dört bir yanı misler gibi kokabilir.
Fırın temizliği karbonat-sirke veya kabartma tozu-limon ikilisiyle de yapılabilir. Bunun için sirkeli veya limonlu karışımı yüzeylere püskürterek birkaç saat bekletmeniz yeterlidir. Yemek lekelerinin yanı sıra su ve deterjan izleri de özensiz bir görünüme yol açabilir.
Doğal fırın temizliği için en çok tercih edilen ürünler karbonat ve sirkedir. Hafif kirli yüzeylerde daha etkili olan bu yöntemde ilk olarak tüm lekeler karbonatla kaplanır. Karbonatın üzerine bolca sirke püskürtülür ve etki etmesi için beklenir.
Sirkeli sabunlu su
Karıştırma kabının içerisine 1 çay bardağı sirke ve 1 çay bardağı su ekleyin. Ardından 1 çay bardağı sıvı sabun ilave edin. Karbonatı da ekleyerek malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız deterjan ile sünger yardımıyla fırının her yerini temizleyebilirsiniz.
Çiğ Balık Kokusunu Gidermek
Balık kokusunu gidermek için pişirmeden önce 20 dakika sütte bekletebilirsiniz. Bu balıktaki kötü kokuların gitmesini sağlayacaktır. Alternatif olarak su ile limon suyunu karıştırıp balığı bu karışımın içine yatırabilirsiniz.
zeytinyağındaki asit oranıyla alakalıdır. zeytinin cinsi ve yağ çıkarılırken yapılan işlemler de asit oranına etki eder. fakat kalkıp da deli gibi, sıfır asit oranlı zeytin yağı aramayın.
Bayat balık suda havada kalır. Taze balığın ağız kısmı genelde kapalıdır. Bayat balığın ağız bölümü açılmaya başlar. Taze balıkta, doku kılçıklarından daha zor ayrılır.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Fırınlar için: Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp 5 saniye bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri