Filtre kahveler de çok tüketildiklerinden ödem riski yaratırlar. Özellikle kafeine duyarlı olup filtre kahve deneyecek olan kişilerin günde 2 fincan kahve miktarını geçmemeleri önerilir. Filtre kahve kimi durumlarda mide rahatsızlıklarına ve şişkinliği doğrudan tetikleyebilir.
Metabolizmayı hızlandıran kahve türleri eğer şekersiz tüketilirse diyet listelerine büyük destek olmaktadır. Beslenme uzmanları, diyet yapanlara ara öğünlerde şekersiz ve kremasız kahve içilmesini önerir. Bu öneriye uyanlar ise sağlıklı beslendiği sürece kısa zamanda ödemden ve yağdan kurtulabilir.
Kahvenin yararlı olduğunu düşünerek günde çok sayıda içmenin en büyük hatalardan biri olduğunu kaydeden Ceylan, “Çünkü kahvede bulunan kafein fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta ödem tutmaya başlatır.
Kahve ödem oluşturmaz ancak aşırı miktarda tüketildiğinde vücutta sıvı kaybına neden olabilir. Bu nedenle, kahve tüketimiyle beraber vücuttaki su dengesini korumak önemlidir.
Filtre kahvenin ödem yapma ihtimali konusunda yaygın bir inanç bulunmaktadır. Ancak, bilimsel araştırmalar bu konuda net bir bağlantıya işaret etmemektedir. Filtre kahve tüketimi, normalde vücutta aşırı sıvı birikmesine yol açmaz. Aslında, kahve doğru tüketildiğinde hafif bir diüretik etkiye sahip olabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Kahvenin tek başına ödem sökücü özelliği bulunmaz. Aksine kafein içermesinden ötürü sık idrara çıkmaya ve vücuttaki tuz oranının birikmesine sebep olduğundan ödem oluşumuna neden olur. Yine de sınırlı ve doğru kahve tüketimi ile beraber bol su tüketmek, ödem sökümünü destekler.
Özellikle diüretik (idrar söktürücü) özelliği bulunan besinler ödem atımına yardımcı olur. Maydanozun ve mısır püskülünün diüretik (idrar söktürücü) etkileri, yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu besinler dışında enginar, kuşkonmaz, pancar, lahana, kereviz, şeftali, havuç da diüretik besinler arasında yer alır.
Günlük en az 2.5 litre su içmelisiniz. Ama alkol, kola, şekerli meyve suları gibi ödemi arttırabilecek içeceklerden olduğu için uzak durmanızda yarar var. 8. Yoğurt ve kefiri tüketin: Yoğurt ve kefir vücuttan ödemi atan besinler arasında kabul ediliyor.
Ödem Atıcı Su
İçeceğiniz suyun içerisine çubuk tarçın, elma dilimleri, salatalık dilimleri veya taze nane yaprağı gibi besinleri eklemeniz de hem suyunuzun antioksidan kapasitesinin artmasına ve şişkinliğin atılmasına hem de tadının daha lezzetli olmasına yardımcı oluyor.
Türk kahvesi, filtre kahve veya espresso gibi siyah kahvelerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla içerisine ekstra krema veya ilave şeker katmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisinden söz edilebilir.
Kahve ve çay gibi içeceklerin suyun yerine geçmeyebileceği pek çok uzman tarafından dile getirilse de yapılan son araştırmalar, kahve ve çayın da su ihtiyacını karşılayabileceğini belirtmektedir4.
Vücutta ödem belirtileri arasında öncelikle doğrudan cildin altındaki dokunun, özellikle bacak veya kol bölgelerinde şişkin veya kabarık bir hal alması, ciltte gerilme veya parlaklık, cilde birkaç saniye bastırdıktan sonra çukur izi oluşması ile karın boyutunun büyümesi bulunur.
İşte tok tutarak zayıflamaya yardımcı olan menengiç kahvesi ile zayıflamak oldukça mümkün… Menegiç kahvesi içerisinde bol miktarda protein barındırır. Bu yüzden hızlıca kilo vermenizi sağlar. İçerdiği fosfor sayesinde metabolizmanın daha hızlı çalışmasını ve yağ yakılmasını sağlar.
Sade kahve, yağ yakıcı etkinin en çok görüldüğü kahve türüdür. Fakat bunu içemiyorsanız, rafine şeker yerine bal gibi, pekmez gibi doğal tatlandırıcıları tercih edebilirsiniz. Tarçın, kakule, limon da kahvenize ekleyebileceğiniz farklı aromalardandır.
Detoks etkisi sunan yeşil kahve, antioksidan yönünden oldukça zengin görülüyor. Vücuttaki toksinler düzenli yeşil kahve tüketimi ile atılabiliyor. Böylece kilo verme hızı da yükseliyor. Ödem atıcı bir ürün olan yeşil kahve, vücutta biriken suyu temizlemeye yardım ediyor.
Özellikle de az yağlı yoğurt, ödem oluşumunun atılması açısından daha etkilidir. Salatalık; Zaten tüm vücut sağlığı için faydalı bir sebze olan salatalık, zengin su içeriği sayesinde vücudun ihtiyacı olan suyu sağlamada destek olup ödem oluşumunu engellemektedir.
Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir. Yüksek sodyum tüketimi, hareketsiz yaşam, yetersiz potasyum tüketimi ödeme neden olur ve bu da mide ve bağırsaklarda şişkinlik yaratabilir.
Yürüyüş yapmak, toksinlerin atımı hızlandırırken ödem oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Bu sayede, selülit ve yağlanma gibi durumları engeller. Günde 30 dakika yürüyüş yapmanın, mental sağlığa faydalı olduğu bilinmektedir.
Yüzdeki ödem nasıl atılır? Yüzdeki ödemin atılması ve şişliklerin geçmesi için düzenli uyku, makyajla uyumaktan kaçınma, sağlıklı beslenme gibi uygulamaların yapılmasının yanı sıra yüze salatalık işlemi yapabilir, soğuk kompres uygulayabilirsiniz.
Gerçekten de kilo vermek için çıkılan yolda önce ödem atılır. Bu şekilde kişi, kilo kaybı için daha yüksek motivasyona da sahip olur. Ödem atmak için egzersiz yapmak ve bol su içmek önemlidir. Diğer yandan elma sirkesi de ödem atmaya yardımcı bir besindir.
Şekersiz içilen Türk kahvesi ya da filtre kahve kesinlikle kilo aldırmaz. Eğer kahveyi sütlü içmeyi seviyorsanız kilo almamak için az yağlı ya da yağsız süt tercih edebilirsiniz. Şekersiz sütlü kahve kilo aldırmadığı gibi kilo vermeye de destek olmaktadır.
Katılımcıların kahve tüketim alışkanlıklarını inceleyen araştırmacılar, çarpıcı detaylar yakaladı. Filtre kahvenin kahve türleri arasındaki en sağlıklı seçenek olduğu fark edildi.
İçerisindeki kahve sayesinde yağ yakımını hızlandırır, kilo vermeyi kolaylaştırır, ödem attırıcı etkisi vardır ve aynı zamanda enerji verir. İçerisinde bulunan tarçın ise tatlı isteğini keser, kahvenin acı tadını giderir, kan şekerini düzenler ve uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri