Turbo fırınlar, fırının içerisinde bulunan fan ve arka ısıtıcı yardımıyla yemeklerinizi pişiriyor. Fırının arka duvarında bulunan fanın sağladığı eşit ısı dağılımı sayesinde, fırına birden fazla tepsi yerleştirip yemeklerinizi aynı düzeyde pişirebiliyorsunuz.
180 derecede ısınan fırında tepsileri tek tek pişiriyoruz iki tepsi birlikte çok iyi pişmiyor. Tek tek piştiğinde daha güzel sonuç alınıyor.
Fanlı fırınlar, sıcaklığı daha hızlı ve daha eşit bir şekilde dağıtmak için tasarlanmıştır. Bu, yemeklerin pişirme süresini kısaltır ve daha tutarlı sonuçlar verir. Fan, sıcak havayı fırın içinde dolaştırarak yemeğin her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlar.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. Afiyet olsun…
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Günde 1 saat çalışan bir fırın ortalama olarak 2500 - 3000 Watt enerji harcar ve bunu maliyete dökmeye çalışırsak 2500 Watt üzerinden hesapladığımızda 2.5 Kwh x 0.46 TL (tahmini elektrik fiyatı) = 1.15 TL.
Elektrikli ankastre bir fırın bir saat boyunca çalıştığında ortalama olarak 2500 Watt enerji harcar. Haftada 3 kez fırın kullandığınızı varsayarsak tüketiminiz aylık yaklaşık olarak 12 TL'ye denk geliyor. Benzer sıcaklıklarda pişebilecek iki yemeği aynı anda fırına koyarak yılda72 TL tasarruf edebilirsiniz.
Turbo program, alt üst pişirmeye kıyasla daha kısa sürede pişirme fırsatı sunar. Ayrıca bu programda birden fazla yemeği aynı anda pişirebilirsiniz. Yani fırının raflarına birden fazla tepsi yerleştirebilirsiniz. Fanlı programda dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını istediğiniz her yemeği pişirebilirsiniz.
Tepsi kebabını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Pişen tepsi kebabını fırından çıkartın. Dilimleyip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
* Bütün ısı kaynaklarında kullanılabilir. Elektrikli, gazlı, camlı, seramik kaplamalı, endüksiyonlu vb. tüm ocak tiplerinde kullanıma uygundur. Ayrıca en geleneksel pişirme tekniği olan odun ve ya kömür ateşinde dahi kullanabilirsiniz.
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın, karışımını kalıba dökün. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında kek kuru çıkıncaya kadar (40 dakika) pişirin.
Keki pişirmek için fırın derecesi 180'e getirilmelidir. Bu ısıda kek istenilen kıvamı yakalar ve harika bir dolgunluk ile güzel bir lezzet sunar. Bu ısı ile beraber kek genel olarak 35-40 derece içerisinde pişer. Tabii yine de kek pişerken 20 ya da 25 dakikalar içerisinde kürdan testi yapmak önemlidir.
Fırının turbo özelliği sadece dışı içine göre daha fazla pişmiş yiyeceklerde kullanılır. Kek, poğaça, börek gibi hamur işleri içi ve dışı eşit oranda pişmesi ve kabarması gereken yiyecekler olduğundan turbo ayarı hamur işleri için uygun değildir.
Soğuk fırına giren poğaçalar kabarıklığını kaybedip, sertleşebilir. Bu nedenle fırın ısısını mutlaka ayarlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Arzuya göre sıcak ya da soğun servis yapabilirsiniz.
200 derecelik fırında altı üstü pişene kadar pişirilir. Poğaça yaparken alt üst fırın ayarını tercih edin ve fan kullanmayın. Fanlı ayar poğaçaların sert ve kuru olmasına neden oluyor.
Tepsi kebabı bir gün önceden hazırlanabilir mi? Esasen köfte hamurları daha önceden hazırlanıp dinlendirilirse daha lezzetli olur. Misafir geleceği zaman akşamdan hazırlanıp hava almayacak şekilde kapatılarak pişirmeden dolapta bekletilebilir.
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı dörde kesin. Hazırladığınız tepsi kebabının üzerine kuru soğan, domates ve yeşil biber dilimlerini yerleştirin. Domates salçası, su ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra kebabın üzerine gezdirin.
Önceden ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. 9- Üzeri güzelce kızaran kebabımız servise hazır. Afiyet olsun. #tepsikebabı #nefisyemektarifleri Çok Beğenilen Diğer Tepsi Kebabı Tarifi İçin; https://www.nefisyemektarifleri.com/p...
Fanlı fırında pişen kekler, dıştan pişmiş gibi gözükseler de içlerinin hamur kalma ve pişmeme ihtimali yüksek olan keklerdir. Keklerin kurumaması ve içi dışı aynı oranda pişmesi için muhakkak fansız fırın tercih edilmelidir.
Ayrıca fırındaki tüm ısıtıcıların aynı anda çalışmasıyla doğan pişirme teknolojisi olan 3D pişirme fonksiyonu ve farklı rafları yerleştirdiğiniz 3 ayrı yemeğin, kokuları karışmadan pişmesini sağlayan SURF pişirme teknolojisi de multifonksiyon fırınların özelliklerinden.
Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.
Standart fırınlar aynı anda daha fazla yiyeceği pişirme olanağı sunsa da Air Fryer'lar daha fazla kullanım alanına sahip ve daha pratik. Air Fryer, geleneksel fırınlara göre yüzde 50 daha kısa pişirme süresi sunarken bunun yanında yüzde 75 oranında daha az ön pişirme imkanı sunuyor.
1500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanılırsa aylık olarak 45 kW elektrik tüketimine yol açar. Bu durumda kullanılan elektronik aletin elektrik tüketiminin faturaya 67,5 TL olarak yansıdığı söylenebilir. 2500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanıldığı zaman bir ayda 75 kW elektrik harcar.
Fırının kapağını çok sık açıp kapatmak ya da uzun süre açık tutmak sıcaklığın fırın dışına çıkmasına sebep olarak tarifin pişme süresinin uzamasına yol açar. Aynı zamanda fırın böylelikle daha fazla enerji harcamış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri