Krep kumaşların en belirgin özelliği oldukça hafif yeri yapıya sahip olmasıdır. Konforlu kullanım için oldukça büyük bir avantaj sağlayan bu durum yaz aylarında ideal kıyafetler geliştirme konusunda yardımcı olur. Göze çarpan bir diğer özelliği ise hava geçirgenliğinin yüksek olmasıdır.
Bu kumaş türü hafif ve incedir. Kumaş türünün içeriği polyester, yün, pamuk, ipek ve viskoz gibi birden fazla kumaş türünden oluşabilmektedir. Yani çeşitlerine göre farklı içerikleriyle karşılaşabilmek mümkündür. Pamuklu krep kumaş bulunabildiği gibi polyester oranı daha yüksek olan kumaş çeşitleri de bulunabilir.
İpek ya da yün ve viskoz gibi farklı türlerden üretimi gerçekleştirilen, polyester ve pamuk karışımlı kumaşa krep kumaş denmektedir.
Terletmeyen, hafif bir kumaş özelliğine sahip olduğundan dolayı genellikle yaz ayları için üretilen kıyafetlerde tercih edilen krep kumaş; aynı zamanda şık bir görünüme sahip olduğundan dolayı birçok ceket ve elbise dikimlerinde de tercih edilir.
Krep kumaşlar, 4 mevsim giyebileceğiniz kaliteli kumaş türü kırışma buruşma yapmaz.Terletme ve koku yapmayan hafif bir kumaş türüdür, Her vücut tipine yakışan krep kumaşlar,vücüda da yapışmaz size oldukça rahat bir kullanım sunar.
İlgili 39 soru bulundu
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
- Terlemeyi önleyen bir yapısı vardır, hafif ve oldukça rahattır. - Dökümlü ve salaş bir görüntü oluşturmaktadır. - İçeriğindeki pamuk oranına bağlı olsa da genellikle buruşmayan ve ütü gerektirmeyen bir yapıya sahiptir. Krep kumaş, kendi içerisinde pek çok çeşit barındırmaktadır.
Yaz aylarında çokça tercih edilen krep kumaş özünde bulundurduğu doğal ipliklerin karışımı sayesinde hava geçirme özelliği olduğundan terletmeyi önler. Vücudu sarmaz.
Dökümlü ve salaş bir kumaş türüdür, Şık ve gösterişlidir, Genellikle zor buruşur (Pamuk oranına göre değişir).
Giysilerin üretimininde kullanılan tüm kumaşlar, doğal, sentetik lifler tüylenme eğilimi gösterir. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim azdır.
Krep kumaşları yıkarken elde ya da makinede temizlik seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Çamaşır makinesinde yıkamayı tercih ediyorsanız düşük devirde, 30 derece ısıda yıkamanız önemlidir. Elde yıkamanız durumunda suyun ısısının ılık olmasına özen gösterebilirsiniz.
Elbise, jile, dökümlü yazlık ceket, pantolon, bluz ve gömlek dikimine uygundur. Hafif parlak ve kaygan yapıya sahiptir. Likralıdır.
Pamuk olanlar nem emme özelliğine sahip olduğu için yazın tercih edilir. Yün krep kumaşlarda sıcak tuttuğu için kışın tercih edilebilir.
Çoğu zaman ipek, yün ve viskondan üretilse de polyester, yün ve daha fazla karışımı içeren çeşitleri de bulunur. Doğal kumaşlar hava geçirgenliği bakımından daha üstün olduklarından % 100 yün krep ya da % 100 ipek krep etiketli ürünler sentetiklere göre daha pahalıdır.
yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilir.Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır. Sıcak koşullarda rahatlıkla tercih sebebi olabilecek bir dokuya sahiptir..
Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Bundan dolayı tesettür giyiminde de sıklıkla kullanılan krep kumaş; viskoz, yün ve ipek karışımından elde ediliyor. Birçok çeşidi bulunan krep kumaş; yazlık krep, empirme krep, taşlanmış krep ve double krep olarak satışa sunuluyor.
Şal ve Eşarp dikime uygundur. Yazlık tiril tiril bir kumaştır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Saten kumaşlar ince bir yapıya sahiptir. Opak olması nedeni ile saten kumaş iç kısmı da asla göstermez.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Yün Kumaşlar
Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri