Siyah kuru üzüm her zaman alınıp tüketilebilir. Kuru üzüm özellikle sabahları aç karınla 10 tane yiyerek, daha sağlıklı bir cilt elde edilebilir. Günde minimum 4-5 tane tüketilmesi önerilir. Diyet programlarında, kilo vermek isteyenler için bu sayı değişiklik gösterebilir.
Kuru Üzüm Ne Kadar Yenmeli? Magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi birçok mineral ile besleyicilik sunan çekirdeksiz kuru üzümlerden günde 5-6 adet yiyebilirsiniz. Bu miktar sindirimi düzenlemeye yardımcı oluyor. Eğer çekirdekli kuru üzüm yiyecekseniz yine 5-6 adet ile sınırlayabilirsiniz.
Siyah kuru üzüm çekirdeği çiğnenerek yenebileceği gibi, toz haline getirilerek de tüketilebilir. Kuru üzüm çekirdeğinin faydalarına değinecek olursak; bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olabilir, kan şekerini düzenler, yağ yakımına ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
İskelet yapısının güçlü kalması, osteoporoz gibi risklerin azaltılabilmesi için düzenli siyah kuru üzüm tüketebilirsiniz. Kalsiyum kemik sağlığınızı destekler, güçlenmesine yardımcı olur. Siyah kuru üzüm demir desteği verir, kansızlık probleminin giderilmesine, tedavi sürecinin daha iyi ilerlemesine yardımcı olur.
Üzümü, salkımının altından başlanarak yenmesinin sünnet olduğu rivayet edilir. Ziyad b. Ebi Hind anlatıyor: Peygamber Efendimize kuru üzüm gönderdi, bunun üzerine şöyle buyurdu: “Kuru üzüm ne güzel yiyecektir.
İlgili 35 soru bulundu
İşte cevaplar: 21 adet kuru üzüm yemek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) çok sevdiği alışkanlıkları arasında yer alır.
Kuru üzüm kalp sağlığını destekler
Kan basıncını, kan şekerini ve kötü kolesterol olarak bilinen LDL seviyelerini düşürücü etki yapan kuru üzüm, kalpteki gerilimi azaltarak kalp sağlığını destekler ve kalp hastalıklarını riskini düşürür.
Siyah kuru üzüm her zaman alınıp tüketilebilir. Kuru üzüm özellikle sabahları aç karınla 10 tane yiyerek, daha sağlıklı bir cilt elde edilebilir. Günde minimum 4-5 tane tüketilmesi önerilir.
Kuru üzüm asırlık bir ev reçetesi olmuştur. Bir bardak su içine bir avuç kuru üzüm atarsanız 24-48 saat sonra üzümler eski boyutlarına dönerler. Bu su sabah erken saatlerde aç karnına alınırsa, düzenli bağırsak hareketlerine yardımcı olur.
- Yetişkinlerin günde 1 tatlı kaşığı, çocukların günde 1 çay kaşığı kullanılması önerilmektedir. - Yoğurt, bal, pekmez gibi ürünlerle karıştırılarak tüketilebilir.
1 tatlı kaşığı Siyah Kuru Üzüm Çekirdeğini havanda az miktarda dövülür. 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırılır. Günde 2 defa sabah kahvaltısından ve öğle yemeğinden yarım saat önce aç karnına tüketilir. Uygulamaya paket bitinceye kadar devam edilir.
Antioksidanlar karaciğerimizin düzgün çalışmasına ve vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Böylelikle bağırsak hareketini hızlandırır. Kolon ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden aç karnına tükettiğiniz kuru üzüm suyu, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Siyah kuru üzümün 1 porsiyonu (125 gr) 390 kaloridir. 1 avuç (15 gr) siyah kuru üzüm 47 kalori, 1 tatlı kaşığı (5 gr ) siyah kuru üzüm 16 kaloridir.
Kuru üzüm her yaş grubu için sağlıklı atıştırmalık ve hafif lezzetli besin destekçisidir. Bir porsiyon tüketildiğinde B6, C, D vitaminleri ile birlikte kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum, sodyum mineralleri ve protein desteği alınabilir.
Yanlış anlananlardan birincisi, meyve dahil, şeker içeren yiyeceklerin tamamen sınırın dışında olduğudur. Ama gerçek şu ki, diyabetli insanlar kuru üzüm ve diğer birçok meyveyi tüketebilirler.
Yavaşça Tüketin: Aç karnına kuru üzüm yemek, sindirim sisteminizi hızlandırabilir. Ancak, hızlı tüketim, mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Kuru üzümü yavaşça çiğnemek ve sindirim sürecine yardımcı olmak önemlidir. Su İle Tüketin: Kuru üzüm yedikten sonra bir bardak su içmek, sindirim sistemini destekleyebilir.
Siyah Üzüm Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Siyah üzüm çekirdeği güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidan hava kirliğinin vücudumuzda oluşturduğu toksinleri, vücudumuzdan uzaklaştırmayı sağlayan bitkiler. Siyah üzüm çekirdeği sabahları günde bir kaşık tüketilebilir.
Kan basıncını düzenleyerek tansiyon ve damar hastalıklarının oluşumunu engellemektedir. Lif, potasyum ve antioksidanlar bakımından zengin olması damar sağlığını korumasında etkili olmaktadır. Kanda bulunan kötü kolesterolü düşürdüğü yönünde bilgiler de bulunmaktadır.
Günde bir avuç sarı kuru üzüm tüketmek kabızlık sorununun giderilmesine ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kuru üzüm magnezyum be potasyum mineralleri içerir. Bu sayede vücudun asit dengesini sağlar. Bu sayede romatizma, gut, böbrek taşı ve çeşitli kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olur.
Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Diş çürümelerini engeller. Üzümde %20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.
Çekirdekli kuru üzüm kanı sulandırır, Kansızlık ile mücadele eden hastaların özellikle tüketmesi tavsiye edilir.
Kuru üzüm, bir kurutulmuş meyve türüdür. Üzümün kurusudur ve kuruyemiş olarak kabul edilmese de onun gibi çiğ tüketildiği gibi, üzüm hoşafı olarak ya da üzümlü ekmek ve üzümlü keklerde de kullanılır.
''Kuru üzüm anemi hastalığının oluşmasını engelliyor''
Kuru üzüm içerdiği demir minerali ile ülkemizde çok sık görülen anemi için tedavide ve oluşmasını engelleme de vazgeçilmez bir besindir.
Kuru üzüm en güçlü antioksidanlardan biridir. İçerdiği flavonoidler hastalıkları önler ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kuru üzüm ve üzüm suyu yıllar boyunca çeşitli kalp ve karaciğer hastalıklarını tedavi etmede kullanılmıştır. 2) Detoks etkisi vardır.
Siyah Üzüm Hangi Vitaminleri Bulundurur? Siyah üzümün içerdiği vitaminler, A vitamini, B vitamini (B1, B2, B3, B5, B6 ve B9 formlarında), C vitamini, K vitamini ve E vitaminidir. A vitamini daha iyi görmemize yardımcı olur. K vitamini kemiklerimizi güçlendirmeye, C vitamini kalp hastalıklarını azaltmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri