Kabuksuz yer fıstığı için 15-20 dakika pişirin. Kabuklu fıstık için 20-25 dakika pişirin. Adım: Yer fıstıklarını sürenin sonunda fırından çıkarın. Yer fıstığı, fırından çıkardıktan sonra biraz daha fazla pişer.
Sosla güzel şekilde harmanlanan Antep fıstıkları, 150 derecelik fırın ayarında 35-40 dakika boyunca pişirmelisiniz. Ancak fırın ısısının mutlaka ideal ısı ayarına getirilmesi şart. Aksi taktirde fıstıklar istenen çıtır lezzetten uzak kalabilir.
Karışımı karıştırmak Ocak tahta kaşıkla yapılacak kavurma tava koyun. Tamamen kavurma sürecinde fıstık kurutmak ve net olmalıdır. 170 derece fırında ısıtılmış fırında yapılacak.
Fırında Kabuklu Fıstık Tarifi Nasıl Yapılır? Kabuklu fıstıkları suda yıkayıp tepsiye katıyoruz, üstüne tuzu ekleyip, 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
İlgili 25 soru bulundu
Kabuklu fıstıklar kavrulmuş olursa daha kolay soyulurlar, içlerindeki fıstıklar yarı çiğ yarı kavrulmuş olur. Dilediğiniz her tarifte bu fıstıkların içlerini kullanabilirsiniz.
Tavamıza fıstıklarımızı koyalım, sonra yarım su bardağı suyumuzun içerisine tuzumuzu katalım ve karıştıralım. Tavamızın altını açalım, biraz fıstıkları ısıtalım ,ama 1 dk geçmesin yoksa tuzlu suyumuzu koyduğumuzda tavamıza hemen suyunu çeker ve istediğimiz gibi olmaz .
Yanmamaları için sürekli karıştırın. Fıstıklar açık kahverengiye dönünce çıkarın. Bu, ocağınıza bağlı olarak 6 ila 8 dakika sürebilir. Antep fıstığı piştiğinde mis gibi kavrulmuş bir koku yayar.
Fırınınızı öncesinde 170 derecede ısıtın. Ardından temiz bir fırın tepsinizin içerisine fındıklarınızı alın. Isınan fırına fındıklarınızı verin. Her 5 dakikada bir fındığı fırından alıp tahta kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırın.
Fırın ısısını 300 dereceye ayarlayın ve antep fıstığını fırın tepsisine yayın, 10-15 dakika sonra fırını kapatın. Bu süre zarfında her beş dakikada bir fırının kapağını açıp fıstıkları kontrol edin.
Fıstıkların kabuklarının uçlarını çıtlatıp düdüklüye dolduruyoruz. Üzerine tuzumuzu ekleyip fıstıkların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Havası çıktıktan sonra 20 dakika haşlıyoruz. Afiyet olsun!
Fındıkları gazetenin üzerine alarak tek tek fazla ezmeden sert bir cisimle vurarak çatlatıyoruz. Fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Eğer kabuklarından ayrılan olursa onları ayırt etmeden karışık bir şekilde yerleştiriyoruz. 180 derece fırında 20-25 dakika arası kavrulmaya bırakıyoruz.
Bunun için domates salçası, sarımsak tozu, çeşni, tuz, isteğe göre karabiber gibi baharatlar ile fıstıklar harmanlanır. Katılan soslar ile harmanlanan fıstıklar bir tencere içerisinde lezzeti içine çekmesi için bir süre bekletilir. Tüm bu baharatların özünü içine çeken fıstıklar soğumaya bırakılır.
1. ürün yer fıstığı hasadının Ağustos ayının son haftasında başlayıp Eylül ayının son haftasına kadar devam ettiğini, 2.
Taze Antep fıstığı da kavrulmuş Antep fıstığı da birbirinden lezzetli ve sağlıklı kuruyemişlerdir. Diğer kuruyemişlerden farklı olarak fıstık, kabukları ile beraber kavrulmaktadır. Antep fıstığının kavrulma işlemi, özenli biçimde gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir.
Çam fıstığı kozalakların sert kabuklarının kırılarak içindeki kuruyemişin çıkartılması ile elde edilmektedir. Olgunlaşmış kozalakların içinde bulunan fıstıkların çıkarılması ile yemeye hazır hale getirilmektedir.
Oldukça lezzetli bir o kadar da zor yetişen Antep fıstığını saklarken dikkat edilecek hususlar; Antep fıstığını saklarken mutlaka güneş görmeyen ve nemsiz ortamlar tercih edilmelidir. Nem derecesinin yüksek olduğu yerlerde Antep fıstıkları nemlenir ve bozulur. Dalından koparılan Antep fıstığı uzun süre taze kalmaz.
Kabuklu fındıklarımızı kırarak kabuklarından ayırıyoruz. İç fındıklarımızı fırın tepsisine koyarak 100 derece fırında pişiriyoruz. 5 dakikada bir, bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. İç kabuklarından ayrılıp pembeleşince fırından alıyoruz.
Bir insan en sağlıklı yağ ihtiyacını kuruyemişlerden sağlıyor. Ancak yemişlerin kavrulması demek bu doğal yağların trans yağa dönüşme ihtimalinin olduğu demek. Dolayısıyla doğal bir besin olarak kuruyemiş tüketilmek isteniyor ise kesinlikle çiğ olarak alınmalıdır.
Fırında çekirdek kavurma yöntemi için, pişirme süresi ortalama 15-20 dakikadır. Bununla birlikte, eğer kavrulmuş çekirdeği tuzlu çekirdek elde etmek isterseniz tepsiye serpiştirdiğiniz çekirdeklerin üzerine 1 yemek kaşığı un serpmeniz gerekir.
Tuz, nemi çektiğinden evde yağlı tohumları saklarken iri tuz kullanılmalıdır. Yer fıstığı, fındık, diğer fıstıklar, ceviz, nemli ve sıcak yerlerde saklandıklarında küflenirler. Bu nedenle yağlı tohumlar, serin yerde saklanmalıdır."
Yer fıstığı unu,aflatoksin analizi yapılmış yer fıstığının kabuklarını soyduktan sonra özelöğütücü makinalar kullanılarak elde edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri