– Normal deri, anüsün içi ve yara bölgesini tahriş etmemelidir. Tüm bu özellikler açısından bakıldığında Kutalin Krem öne çıkmaktadır. Kutalin Krem yerine Bepanthen Plus (düz Bepanthen olmaz) Krem veya antibakteriyel Furacin veya Fucidin de olabilir ama içerik açısından Kutalin Krem tüm bunlardan daha zengindir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H %2 + %1 Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız.
Anuflex Pomad
İçeriğindeki lidokain, hidrokortizon ve eser miktarda çinko oksit sayesinde ağrıyı azaltarak ve iltihabı önleyerek tedavi etmeye yardımcı olur. Anuflex pomadın kullanımı için öncelikle doktor tavsiyesi alınmalıdır. Genellikle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere makat bölgesine uygulanır.
DOLOPROCT hemoroid, rektum iltihabı veya anal ekzama ile ilişkili ağrı, şişme, yanma ve kaşıntı gibi belirtilerin(semptomların) tedavisinde kullanılır.
Travazol Krem Makat Çatlağı İçin Kullanılır mı? Yüzeysel mantar tedavisi için geliştirilmiş olan Travazol Krem, anal fissür için direkt olarak etki edecek bir etken maddesi yoktur. Kaşıntı giderici yönü dışında herhangi bir etki etmeyecektir.
İlgili 26 soru bulundu
Gün içinde 4-5 defa taharetlenme şeklinde yıkanmalı ve kurutulmalı, ilgili krem kullanılmalıdır, ne kadar sık yıkanırsa o kadar çabuk iyileşir. Reçete edilen Kutalin, Furasin, Fucidin gibi bölgesel ürünler önerilen şekilde kullanılmalıdır.
Makat çatlağı (Anal Fissür) bitkisel tedavisi var mıdır? Makat çatlağında özellikle ameliyat sonrasında yaranın iyileşmesi için kantaron yağı kullanılabilmektedir. Kantaron yağının yara iyileşmesini hızlandırdığı bilinmektedir. Yara iyileşmesinin geciktiği durumlarda tavsiye edilmektedir.
Vazelin, makat çatlağı tedavisinde sıklıkla kullanılan, etkili ve güvenli bir yöntemdir.
En sık görülen belirtiler kaşıntı ile birlikte makat etrafında kızarıklık, kepeklenme, sulanma, yanma ve deride kalınlaşmadır. Bu belirtiler zamanla popoya, cinsel organa ve kasık bölgesine yayılabilir.
Bunların arasında; özel diyet, banyo, pomat uygulaması, gerekirse mantar tedavisi, gibi uygulamalar bulunuyor. Tedavide steroid içeren / kortizonlu kremler çok kısa süreli kullanılabiliyor. Ayrıca çinko-oksitli pomatlardan da yararlanılabiliyor.
Zeytinyağı: Zeytinyağını pamuk yardımı ile anüs bölgesine sürerek o bölgeyi rahatlatabilir ve dışkının daha kolay geçmesi sağlanabilir. Buna ek olarak, anti-inflamatuar özelliği ile iltihabi reaksiyonu önleyerek makat çatlağının neden olduğu ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
Bepanthol makat çatlak kremi belirli aralıklarda kullanıldığında rahatlık hissine ulaşmanızı destekler. Makat bölümünde kabızlık nedeniyle kuruluk meydana gelebilir. Benzer biçimde çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle kuruyan bölgenin nemlendirilmesi oldukça önemlidir.
FİTO bir spatül ve başka uygun bir alet kullanılarak yara bölgesine sürülür. Gazlı bez ile kapatıldıktan sonra bu bezin krem ile sıvanması önerilir. Bu sayede uygulamanın yumuşaklığı ve plastisitesi korunmuş olacaktır.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız.
Krem Beyaz krem. FUCİDİN H, fusidik aside duyarlı olduğu doğrulanan ya da şüphelenilen bakterilerin neden olduğu enfeksiyonun bulunduğu kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere, dermatit tedavisinde endikedir.
FUCDN'in etkin maddesi olan Fusidik asit; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCDN'e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
El, ayak, tırnaklar gibi vücudun herhangi bir yerinde görülebilen cilt mantarı; kasık, kalça ve uyluk gibi kıvrımların olduğu bölgelerde daha sık görülebilir.
Makat çatlağı, lifli gıdaların tüketilmesi ile erken dönemlerde düzeltilebilir. Yine bu dönem içerisinde su tüketiminin artırılması da çatlağa iyi gelebilir. Günde 2 – 2,5 litre su içilebilir. Herhangi bir iyileşme süreci görülmemesi durumunda doktor tarafından ağrıların azaltılması için ağrı kesici reçete edilebilir.
En yaygın makat çatlağı nedenleri arasında herpes (uçuk), hamilelik, böbrek taşı oluşumu, kabızlık, tekrarlayan ishal, Crohn hastalığı ve kolit gibi durumlar bulunur. Bunun yanı sıra, motor kullanan veya binicilik gibi oturarak yapılan sporlarla uğraşan kişilerde de makat çatlağı görülebilir.
Bu ilaçlar arasında Anuflex, Anestol ve Rectoderm gibi seçenekler bulunmaktadır. Ancak herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktor tavsiyesi almalı ve yan etkileri göz önünde bulundurmalısınız.
Sık olmasa da rektal kanama görülebilir. Akut anal fissür kısa süreli yüzeyel lezyonlardır. Kabızlık ve ishal atakları esnasında herkeste görülebilir. Çok derine inmedikleri için 4-6 hafta içinde iyileşirler.
Anal fissür bir şekilde oluşmuşsa krem ve fitillere 7-10 gün devam edilmeli, ılık su oturma banyosu yapılmalı,ağrı varsa ağrı kesiciler verilmeli ve bol meyve,sebze tüketimi ile kabızlık önlenmeli.
Geçmiş olsun, kendinizde makat çatlağı (anal fissür) olduğunu belirtmiş ve bitkisel tedavisi hakkında bilgi istemişsiniz. Konu ile ilgili bir Genel cerrahi Uzmanı'na danışmadan bu tür bir tedavi uygulamanızı kesinlikle önermeyiz.
Bitkisel tedavide makat çatlağı zeytinyağı, bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak yardımcı olur. Bunun aloe vera, Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel içerikler kullanılır. Buna ek olarak da makat çatlağı kremleri bu durumu yaşayan kişiler tarafından araştırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri