Lisans işlemleri Bölge Müdürlükleri tarafından yapılır.
MADDE 8- LİSANSIN GEÇERLİLİK SÜRESİ (1) Herkes İçin Futbol Lisansı verildiği tarihten itibaren 36 ay süre ile geçerli olacaktır. (2) Lisans geçerlilik süresi dolan futbolcuların organizasyonlara katılmaları lisans işlemlerini yenilemelerine bağlıdır.
Sporcu lisanslı sorgulama işlemleri https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden tamamlanmaktadır. Öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleri ile beraber bu sistemde kayıtlı olan lisans bilgilerine anında ulaşmaktadır.
Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri'nden alınacak olan Sporcu Lisans bedeli tüm branşlarda 1,000 TL olup, bu bedel Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) banka hesabına yatırılacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Lisanslı bir amatör futbolcu aralıksız iki sezon vize işlemi yaptırmazsa tescili iptal edilir. Serbest kalan futbolcu dilediği kulüpte lisans çıkartabilir.
Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer Talimatı'nın 6. ve 7. maddeleri değiştirildi. Lisans çıkartma yaşının 8 olduğu belirtilen talimatın 6. maddesi değiştirilerek lisans çıkartma yaşının her sezon öncesi Federasyonca belirlenmesi kararlaştırıldı.
(1) Amatör bir futbolcu, 15 yaşını doldurmuş olması kaydıyla, bu talimat hükümlerine uygun olarak profesyonel futbolcu statüsünü kazanabilir. 18 yaşın altındaki amatör futbolcuların profesyonel statüye geçişlerinde, adına tescilli oldukları kulübün yazılı muvafakatinin alınması zorunludur.
Bu grupta belirli bir süre oynamak şarttır. Bu sürenin sonunda 'amatör lisans' alınarak futbol kariyerine ilk adım atılır. Gençler Grubu: Amatör lisans alındıktan sonra takribi 5 yıl daha kulüpte futbol oynamaya devam etmek gerekmektedir. Yaş aralığı 17 ile 19 olan bu grupta, profesyonel lisans için futbol oynanır.
14/12/2019 tarihli ve 30978 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği uyarınca, 2020 sezonundan itibaren Sporcu Lisans İşlemleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.
Daha on yıl öncesine kadar 32, 33 veya 34 yaşına gelen futbolcular “yaşlı” olarak yorumlanırken, günümüz futbolunda bu yaştaki oyuncular olgunluk dönemine geçiş yapan isimler olarak değerlendiriliyor. Modern futbolda önemli isimler de içinde olmak üzere oyuncular 40 yaşını kariyer planlamasında zorlamaya başladı.
Madde 6- Sporcuların tescil işlemleri l Ekim – 30 Eylül tarihleri arasında yapılır ve aşağıdaki belgeler aranır, 6.1-Reşit olmayan sporcular için velisinin izin belgesi, lisans çıkarabilmesi için 7 yaşını doldurması ve 8 yaşında olması gerekir.
Lisans, TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen yıllık tescil ücretlerinin (2021 yılı için 12.000 TL) ve işlem giderinin ödendiğinin belgelendirilmesi şartıyla menajerlere verilir. Böylelikle menajerler ad ve soyadlarından sonra “Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Lisanslı Futbol Menajeri” unvanını alırlar.
Futbola başlama yaşı, 5 ila 7 yaş arasındadır. İlk olarak temel eğitimleri alan çocuk daha sonra antrenmana başlar. Futbola başlayan çocuk, kendisini geliştirdikçe profesyonel futbol maçlarında oynayabilir. Kişinin profesyonel maçlar oynaması için 5 yıl eğitimin ardından profesyonel lisans almalıdır.
Futbol kulüplerinde altyapı kavramı 13 yaş ve üzeri çocuk ve gençlerin oluşturduğu yarışmacı takımlar olarak bilinmektedir.
Amatör lisans aldıktan sonra profesyonel lisans almak için öncelikle 5 yıl futbol oynamanız gerekir. Profesyonel lisans aldıktan sonra bu lisans ile kulüplere transferiniz gerçekleşmektedir. Profesyonel lisansa sahip futbolcular amatör ya da profesyonel liglerde futbol oynayabilmektedir.
Bu bağlamda futbolcunun sözleşmesi devam ederken başka bir takıma transfer edilmesi söz konusuysa bonservis bedeli yeni kulüp tarafından ödenir. Ödenen bu ücretin sahibi ise mevcut durumda futbolcuyla sözleşmesi bulunan kulüptür.
Kulüp adına lisans çıkaran sporcular sezon sonunda kulübünden ilişkisini keserek tescil süresini beklemeksizin ferdi sporcu lisansı çıkartabilirler. Kulübün sporcuya ilişiksiz belgesi vermemesi halinde sporcu kulübünden istifa ederek ferdi lisans alabilir.
Lisans derecesi, lise eğitiminizi tamamladıktan sonra okuyabileceğiniz ilk yüksek öğrenim derecesi türüdür. Lisans dereceleri sanat, sosyal bilimler, bilim, mühendislik ve tıp gibi aklınıza gelebilecek çoğu konu ve alanı kapsar.
Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
MADDE 5 – (1) Sporcuların, spor yapabilmeleri ve yarışmalara katılabilmeleri için lisans sahibi olmaları gerekir. Lisans, sporcu lisansı veya sporcu kartı olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir: a) Sporcu lisansı, kulüp lisansı ya da ferdi lisans olarak ikiye ayrılır ve her spor dalı için ayrı düzenlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri