(3) G türü yetki belgesi: Ticari amaçla eşya ve kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
G2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. G2 yetki belgesini almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin vergi ve oda kaydının olması bununla birlikte 30 bin Türk Lirası sermayeye sahip olması gerekmektedir.
G1 yetki belgesi ticari amaçla yurt içi eşya ve kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. Bu belge ile acentelik yapılacağından, belgeye araç eklenmesi söz konusu değildir.
C türü yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
G türü yetki belgesi ticari amaçla eşya veya kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre G1, G2 ve G3 olarak türlere ayrılır.
İlgili 36 soru bulundu
Yeni düzenlemeyle birlikte yetki belgesi olmayanlar 1 yıl içerisinde en fazla 3 araç satabilecek. Belgesi olmadan ticaret yapanlara araç başına 5 bin TL ceza kesilecek.
Taşınmaz ticaretiyle iştigal eden gerçek ve tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârlar, işletmeleri adına yetki belgesi almak zorundadır. Yönetmelik kapsamında, bu işle uğraşmayan üyelerimiz kendi adına tescilli taşınmazları satarken ya da kiralarken yetki belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
K YETKİ BELGESİ NEDİR? Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
D türü yetki belgesi Otobüsle tarifeli veya tarifesiz yurtiçi yolcu taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre D1, D2, D3 ve D4 olarak türlere ayrılır.
L türü yetki belgesi, ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetinin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: - L1 Yetki Belgesi: Yurt içi lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir. - L2 Yetki Belgesi: Uluslararası ve yurt içi lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir.
G4 Yetki belgesi, ticari amaçla uluslararası ve yurtiçi kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
G3 yetki belgesi ticari amaçla yurt içi kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek veya tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. G3 yetki belgesi için başvuran şahıs veya şirketlerin, vergi ve oda kaydının bulunması en az 20 bin Türk Lirası sermayeye sahip olmaları şarttır.
F2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi yolcu taşımacılığı alanında acentecilik yapacak olan gerçek (şahıs) kişilere veya tüzel (şirket) kişilere verilir.
a) C1 yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, b) C2 yetki belgesi: Ticari amaçla yapacaklara, c) C3 yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
B1 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifeli Yolcu Taş. B2 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifesiz Yolcu Taş. B3 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Kendi Personelinin Taş.
C türü yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre C1, C2 ve C3 olarak türlere ayrılır.
F türü yetki belgesi Ticari amaçla yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre F1, F2 ve F3 olarak türlere ayrılır.
E Yetki belgesi, ticari amaçla yolcu ve eşya taşımacılığı yapacak kamu kurum ve kuruluşlarına verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır. E1 Yetki belgesi: E1 belgesi, yurtiçi ve/veya uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir.
K Belgesi Türleri Nelerdir? K1 yetki belgeleri yurt içinde ticari eşya taşımacılığı yapacakların alması gereken belgedir. K2 belgeleri hususi taşımacılık yapanların alması gereken belgedir. K3 belgesi ise taşınma işlemlerini ticari amaçla yapanlara verilen belgelerdendir.
M Türü Yetki Belgesi, tarifeli olarak ticari amaçla kargo işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır. - M2 Yetki Belgesi: Yurt içi kargo işletmeciliği yapacaklara verilir. - M3 Yetki Belgesi: Uluslararası ve yurt içi kargo işletmeciliği yapacaklara verilir.
B1 yetki belgesi, otobüs ile tarifeli olarak uluslararası ve yurt içi ticari yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen bir yetki belgesi türüdür. B1 yetki belgesine kaydolacak araçların ticari olması gereklidir.
Taşımanın şekline göre 3 çeşit K Belgesi vardır , bunlar K1 , K2 , K3 Yetki Belgesi olarak sınıflandırılır..
1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri