G31: Sinir sisteminin diğer dejeneratif hastalıkları, başka yerde sınıflandırılmamış
G-kodu (G-kodları ya da RS-274) birçok çeşidi olan nümerik kontrol amaçlı kullanılan bir programlama dilidir. Genellikle otomatik makine parçalarını kontrol etmek için bilgisayar destekli üretimde kullanılır. G-kodu sık sık G programlama dili olarak da kullanılır.
G30: İkinci referans noktasına göndermeyi sağlayan kod. G31: Satır atlama komutu.
G-kodu, CNC makineleri için bir programlama dilidir. G kodu “Geometrik Kod” anlamına gelir. Bu dili bir makineye ne yapacağını veya bir şeyi nasıl yapacağını söylemek için kullanırız. G kodu komutları makineye nereye hareket edeceğini, ne kadar hızlı hareket edeceğini ve hangi yolu izleyeceğini bildirir.
G01: Menenjit, başka yerde sınıflandırılmış bakteriyel hastalıklarda.
İlgili 41 soru bulundu
G03: Diğer ve tanımlanmamış nedenlere bağlı menenjit.
G 28 Tezgâh Sıfır Noktası Nedir
CNC programının başında ve sonunda emniyet için taret iş parçasından en uzak noktaya (Tezgâh Sıfır Noktası) gönderilmesi gerekir. Bunun için G28 komutu kullanılır. Bu işlem için önce G28 kodu ve arkasına kesicinin gitmesini istediğimiz koordinat eklemeli olarak yazılır (Şekil – 100).
G-43 (Uyuşturucu madde suçu )
Ç-105 ; vize, vize muafiyeti, ikamet izni ve çalışma izni kurallarını ihlal eden yabancılara konulur. Bu kişilere ek olarak para cezası ve yurda giriş yasağı uygulanır.
G22: Başka yerlerde sınıflandırılmış hastalıklarda Parkinson sendromu.
Bu koordinat sisteminde, girilen kesici takıma ait eksenel yer değiştirme mesafeleri iş parçasının sıfır noktasına göre verilir. Bu koordinat sistemi basit parçaların programlanmasında tercih edilmesine rağmen karmaşık ve kompleks iş parçalarında kullanılması tavsiye edilmez.
G20: Birincil Parkinson sendromu.
* G10 : İş koordinat sistemi offset miktarı harici girişi belirtir. * X, Y, Z : Bir iş koordinat sisteminde konumlandırma için kullanılan koordinat değerleri (iş parçası sıfır noktası). (G90) : Belirtilen koordinat değerleri yeni iş parçası sıfır noktasını oluşturur.
G50: Trigeminal sinir hastalıkları [V. kranial sinir]
G49 komutu, G43 (G44) komutunu iptal etmek için kullanılır. Aslında bu komuta başvurulmasına gerek yoktur. Çünkü her takımın kendi uzunluk telafisi bulunur. Takım değişiminde ayrıca uzunluk telafisi uygulamak için G43 (G44) ve H komutu kullanılabilir.
G90 komutu ile başlama noktasından hızlı ilerleme ile hareket başlar.Verilen kesme hızı ile (F),istenen noktalar arasında tornalama işlemi yapıldıktan sonra hızlı ilerleme ile başlangıç noktasına dönülür.
G54: Sinir kökleri ve sinir pleksuslarının hastalıkları
CNC Torna tezgâhında alında (yüzeyde) diş açma işlemi için G32 kodu kullanılabilir. Bu çevrimde takımın her gittiği noktanın koordinatları teker teker yazılır.
G71 ile Z yönünde birleşik tekrar çevrimi (Silindirik boyuna dış/iç tornalama kaba boşaltma çevrimi) ile parçaları kaba olarak işlemek için tekrarlı çevrim komutu kullanılır. Komut Z ekseni boyunca yatay olarak sağdan sola doğru hareket eder.
ICD-10 kodu: G25 Diğer ekstrapiramidal hastalıklar ve hareket bozuklukları
G-78 (Bulaşıcı hastalık taşıyan yabancılar) G-82 (Milli güvenlik aleyhine faaliyet) G-87 (Genel güvenlik açısından tehlike arz edilen kişiler)
KİMLERE G-87 KODU UYGULANIR? Genel güvenlik açısından sakıncalı veya terör bağlantılı olabileceği değerlendirilen yabancılara uygulanmaktadır. G-87 kodu bulunan yabancıların Türkiye'ye girişleri yasaklanır yahut Türkiye'de bulunmaları halinde haklarında sınır dışı etme kararı alınır.
V69- İkamet izni geçersiz kılınan yabancılar giriş yasağı tahdit kodudur. V82- 180günde/90 gün ŞARTLI VİZE ile GİRİŞ yapıp İHLAL eden yabancılara konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Tek pasolu diş açma çevrimidir.
G36: Diğer akut yayılmış demiyelinizasyon.
M kodları, eksen hareketi komutu vermeyen muhtelif makine komutlarını ifade eder. Bir M kodu formatı iki veya üç numara ile devam eden M harfidir, örneğin M03. Her bir kod satırı için yalnızca bir M koduna izin verilir. Tüm M kodları bloğun sonunda etkili olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri