Sarı buğday doğal bir şekilde üretilen ve üretimi esnasında gübre kullanılmayan bir buğday türüdür. Bu nedenle de yüksek kaliteli ve oldukça sağlıklı bir üründür.
Bağışıklık sistemini iyileştirir ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Verdiği tokluk hissi sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. İçerdiği yüksek oran besin değerleri sayesinde az tüketimde bile günlük besin ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kan dolaşımını hızlandırarak daha dinç hissetmenize olanak sağlar.
Durum buğday unlarının sahip olduğu vitamin ve protein değerleri normal unlara kıyasla daha fazladır. Sarı lif oranı yüksek olduğundan dolayı tüketildiği zaman açlık hissini daha uzun süreli yok etmektedir. Dolayısıyla son zamanlarda Sarı Unlar diyet programlarının vazgeçilmez bir maddesi haline gelmişlerdir.
Sarı buğday verimi diğer hibrit tohumlara göre düşük olmasına rağmen yetiştiriciliği kolaydır. Kolay kolay hastalanmazlar ve doğaya karşı dayanıklıdırlar.
Söke Sarı Sert Buğday Unu, durum buğdayının (makarnalık buğday) öğütülmesiyle elde edilir. Ekmek çeşitleri ve tatlı yapımı için idealdir. Ürüne kendi rengini veren Söke Sarı Sert Buğday Unu ile istenilen kalitede ve birbirinden lezzetli alaşehir ekmeği ve halka tatlısı gibi ürünler yapabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Sarı Un ürünümüz, kendine özgü sarımsı rengi ve özellikle mantıya, erişteye, halep ekmeği başta olmak üzere birçok ekmek çeşidine, pastalara ve diğer tüm hamur işlerine lezzet katmasıyla adeta altın değerindedir. Çok sert ve yüksek proteinli buğdaylardan üretilir.
Cevap: Merhaba efendim, Sarı Durum Buğday unumuz irmik unu değildir. Yüksek proteinli sert makarnalık ve kendi doğası itibari ile sarı renkli un veren buğdayların işlenmesi ile elde edilir. Bu nedenle de lezzetli ve oldukça sağlıklı bir üründür. Halka tatlısı yapımında kullanımı önerilmez.
Bütün buğdaylarda gluten vardır.
Sarı Buğday Unu, Çanakkale Bayramiç'te ekilen yerli buğday türlerinden olan sarı buğdaylardan üretiliyor. Yetiştiği coğrafyaya uyum sağlaması sayesinde sarı buğdaylar üretilirken zirai zehirler ve kimyasal gübre kullanılmıyor, sulama yapılmıyor. Sarı ve büyük başaklara sahip olan bu buğday türü, oldukça uzun boylu.
Sarı buğday unu, sert dolu dolu bir un olduğu için sonuç böyle mükemmel oldu. Sarı buğday unu ekmeği, beyaz ekmeğe yakın bir yumuşaklıkta ama daha doygun bir yapıda oluyor.
Sarı Buğday Ekmeğinin Yararları
Doğal tahıl deposur. Vitamin ve mineral açısından zengindir. İştahı kontrol eder. Kolestrol ve diyabete iyi gelir.
Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar, tohumun veya tahılın ismiyle anılır. Renkleri, un topaklarının büyüklükleri ve içerdiği yararlı maddeler değişiklik gösterse de en sağlıklı unlar arasında yer alırlar.
Yulaf Unu: Protein, karbonhidrat, lif, omega 3 ve 6, ve b vitaminleri açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Yulaf unu içerdiği diyet lif sayesinde hem vücut enerjisini yüksek tutar, hemde tokluk hissi fazla olduğundan fazla yemeye engel olur. Doğal bir kilo verme rejim ekmeği hammaddesidir.
Bu faydaların bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz: -Bağışıklık sistemini güçlendirir. -Tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur. -Lif oranı yüksek olduğu için küçük bir porsiyonla bile günlük ihtiyacı karşılayabilir. -Kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı gelişime destek olur.
Hem verim hem de kalite yönünden tatminkar sonuçlara sahip olan Hasanbey çeşidi 2015 yılında, sulu koşullarda çok yüksek performans gösteren Sümerli 2018 yılında ve hem kuru hem de sulu koşullarda iyi performans gösteren Ganem çeşidi ise 2022 yılında tescil edilmiştir.
Tam buğday unlu ekmek, çavdar ekmeği, yulaf ekmeği gibi tam tahıllı ekmekler demir, magnezyum, selenyum, B vitaminlerinden zengindir ve yüksek diyet lifi içeriğiyle kan şekerini dengede tutar, uzun süreli tokluk sağlar, bağırsak hareketlerini düzenler ve kan parametrelerini iyileştirir.
Sarı Buğday Un 1Kg - 32.41 TL + KDV.
Siyez unu; lif, A, B ve E vitamini bakımından zengindir. Bunun yanı sıra içeriğinde selenyum, fosfor, magnezyum, folik asit ve demir mineralleri bulunur. Siyez unundan yapılan ekmek, klasik buğday ekmeğine göre daha besleyici, daha doyurucu ve sağlıklıdır. Siyez ununun glisemik indeksi beyaz undan daha düşüktür.
"Hüseyinbey" tohumunun yıllardır Türk ıslahçılarının bir ton sınırını geçme hedefinin sonuna geldiğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Eser, "Daha önce yerli ve milli bir çeşit, Hüseyinbey, ülkemizde, çiftçi şartlarında 1200 kilogram ile en yüksek verim alma rekorunu kırmıştı.
Çok amaçlı un kurabiyeler, kekler ve ekmekler için idealdir ve sıklıkla kullanılır.
Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılların içeriğinde glüten bulunuyor.
Sarı buğday doğal bir şekilde üretilen ve üretimi esnasında gübre kullanılmayan bir buğday türüdür. Bu nedenle de yüksek kaliteli ve oldukça sağlıklı bir üründür. Bunların yanı sıra sarı buğday unu, su değirmenlerinde öğütülerek elde edilir ve kolay işlenebilen bir buğday türü durumundadır.
Siyez Unu. Siyez buğdayından elde edilen siyez unu, sağlıklı ekmekler için tercih edilen bir un çeşididir. Saf un formuna sahip olan siyez unu, öğütülme sırasında doğal besin maddelerini korur. Kendine has bir aroması olan siyez unu, mideyi koruyan ve besin değeri yüksek bir undur.
Neredeyse buğdayın ilk ataları olan siyez buğdayı ve buğday rüşeymi gibi çeşitlerine döndük. Mümkün olduğunca ham ve işlenmemiş buğdayın sağlığa faydalı olduğu konusunda nerdeyse tüm beslenme uzmanları ortaklaşmış durumda. Bu yüzden tam buğday unu ekmek yapmak için artık en ideal unlardan birisidir.
Tam buğday unu besin değeri yüksek bir un türüdür. Tam buğday ununun yapısında kepek, rüşeym ve protein gibi faydalı maddeler yer alır. Besinsel lifler ve fitosteroller bakımından zengin olan tam buğday unu, besin değerini kaybetmeden öğütülerek kullanıma hazır hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri