Tarifimizde un kullanmıyoruz hazır galeta unu yerine bayat ekmekleri kurutup robotta çekip bu nefis tatlıyı yapabilirsiniz.
Bayat ekmekleri küçük küçük dilimleyip fırınlayın. İyice kuruyunca çıkarıp rondodan geçirerek toz haline getirin. Galeta unu yerine kullanabilirsiniz.
Galeta unu, kek ya da poğaça gibi hamur işlerinde de kullanılabilen malzemelerden biridir. Beyaz un yerine galeta unu ile yaptığınız kek ya da poğaça türü yiyecekler çok daha lezzetli ve sağlıklı olabilmektedir.
Köfteyi yaparken seçeceğiniz kıymanın mutlaka orta yağlı ya da tam yağlı kıyma olmasına özen gösterin. Yapım aşamasında içerisine koyacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. İçine mutlaka yumurta, un, ekmek kırıntısı gibi bağlayıcı bir malzeme ilave etmeyi ihmal etmeyin.
İlgili 43 soru bulundu
2. Ekmek içi veya galeta unu
Ekmek kabukları köftenin içerisinde sert olmasına neden olur. Annelerimizin köftelerinde kullandığı sırlardan birisi bayat ekmek kullanmaktır. Eğer evde bayat ekmeğiniz yoksa yerine galeta unu ekleyebilirsiniz.
Köfte harcında irmik ekstra olarak eklenmiyor. Tarifte irmik, ekmek kırığı ya da galeta unu yerine kullanılıyor. İrmikli köfte yapması kolay, lezzetli, yumuşacık bir köftedir. Bu tarifi yağda kızartabileceğiniz gibi mangalda ya da fırında da yapabilirsiniz.
Ekmekler bütün olarak ya da küçük parçalara bölünerek bekletilebilir. Ekmek parçaları tamamen kuruduktan sonra blender ve değirmen benzeri aletlerle toz haline getirilir ve pembeleşene kadar fırınlanır. Galeta Unu Nerelerde Kullanılır? Galeta unu genellikle kızartma ve hamur işi tariflerinde kullanılır.
Galeta unu, yiyecekleri ekmek veya ufalamak, güveçlerin üstünü doldurmak, kümes hayvanlarını doldurmak, güveçleri yoğunlaştırmak, çorbalara, köfte ve benzeri yiyeceklere ucuz yığın eklemek ve özellikle kızarmış yiyecekler için gevrek yapmak için kullanılan dilimlenmiş kuru ekmek kırıntılarıdır.
Galeta unu üretiminde öncelikle Buğday unu (Gluten İçerir), su, tuz, ekmek mayası kullanılarak ekmek üretilir. Ardından, bu ekmek özel bir işlemden geçirilerek, kurutulur ve son olarak da değirmende öğütülür. Geleneksel olarak et, tavuk, balık ve sebze gibi ürünlerde kaplama amacıyla mutfaklarda kullanılmaktadır.
TAVUKLU ŞİNİTZEL İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
** Galeta unu yerine mısır gevreği kullanabilirsiniz.
İlk önce galeta unu sevmeyenler için bu tarif ben kendim de galeta unu sevmediğim için yerine bir bardak irmik kullandım Çok da hoşuma gitti ve bütün arkadaşlarım da bu fikri beğenip kendileri de uyguladılar gelelim hazırlamasına.
Ekmeği küçük parçalara bölüp 5 dakika az bir suda bekletiyoruz. Ekmeğin suyunu sıkıp kıymayla karıştırıyoruz. Soğanı ve sarımsakları rendeleyip kıymaya ekliyoruz. Karışımıza yumurtamızı az biraz sıvı yağ ve baharatlarımızı ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
Glutensiz Galeta Unu Tarifi Nasıl Yapılır? Bayat karabuğday ekmeğinin robottan geçirin. Eğer bayat kara buğday unu ekmeğiniz taze ise dilimlenip 1 gün açık bir yerde bırakın ertesi gün robottan geçirebilirsiniz yada fırında kızartıp robottan geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Galeta Unu Nedir? Bayat ekmeklerin bir süre fırınlanması sonucunda kuruması üzerine rondoda çekilmesi ile galeta unu oluşur. Un haline gelen bayatlamış ekmekleriniz anında tüketilmeye hazırdır. Şayet galeta unu gerekli ve bayat ekmeğiniz de yok ise de kendiniz galeta unu yapabilirsiniz.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Kanserojen ve sağlığa zararlı malzemeler asla içermezler. Özellikle firmamızdan bulunan galeta unları her zaman özel olarak üretiminin yanında sağlığa da faydalıdır. Besin değerleri bakımından oldukça zengin ve faydalı olan galeta unu herkesin tercih ettiği bir üründür.
Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alalım ve malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.
Galeta unu unlu mamuller ve tahıl grubu içerisinde yer almaktadır. Bu demek oluyor ki galeta ununda gluten vardır.
Bayatlamış ekmeklerinizi küçük parçalara bölüp bir tepsinin içine yayın, Üzeri açık bir şekilde 2-3 gün bekletin, Arada parçaları kırarak daha da küçültebilirsiniz, Sürenin sonunda ekmek parçalarını rondo veya mutfak robotu yardımıyla çekin ya da avcunuzla ezerek de ufalayabilirsiniz.
Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır? Bulgur ve irmik bir kapaklı tencereye alınır ve ölçüsüne göre konur. Kaynar su üstünü çok fazla geçmeyecek şekilde su döküp kapağı kapatalım 15 dakika demleye bırakalım. Daha sonra; bütün malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım.
Köfte hamurunun iyi bir kıvamda olması için harcına ekmek içi ya da galeta unu katmanız gerekir. Böylece daha iyi bir köfte hamuru hazırlayabilirsiniz.
Özellikle uzun süre saklamak istediğiniz köfteler için ekmek kullanmanızı öneririz. Izgarada ya da tavada pişecek köfte tariflerinde ekmekten daha fazla destek alabilirsiniz. Kızartma yapmak istediğinizde içerisinde ekmek olan bir tarif seçtiğiniz takdirde daha çok yağ çekecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri