Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Bu tip zemin kaplaması ile zeminler arasında daha yüksek ses yalıtımı için kauçuk tabanlı halı tercih edilebilir. Bunun haricinde zeminde yükseltme yapıp iskelet aralarında ses kesici süngerpan, üzerinde ağır epdm ses bariyeri ve mantarlı kauçuk levha kullanarak titreşimi ve gürültüyü önleyebilirsiniz.
Ses izolasyonu için köpük, tuğla, strafor gibi malzemeler kullanmaya kalkmayın bunların ses izolasyonları oldukça düşüktür. Çünkü yapının elverişsizliği kullanılacak malzemenin daha fazla ses kesmesini gerektirir.
Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir.
Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
Ses geçirmez tavan elde etmek istiyorsanız kullanacağınız ses yalıtım malzemeleri süngerpan ve epdm ses bariyeridir. Ama malzeme en yoğun ve kalın olacak şekilde hiç boşluk kalmayacak şekilde uygulanır. İnşaat akustiği uygulamamıza başlamadan önce yapıştırma yapılacak yerin kuru ve temiz olmasına özen gösteriniz.
İlgili 37 soru bulundu
Strafor Özellikleri
Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar.
Aslında apartmanda gürültü ve rahatsız edici sesler üst katlardan gelir. Siz madem alttan geliyor diyorsanız,ses kesici sert 2-3 cm.lik izalasyon levha üzerine ince köpük ve özel laminat naylonu üzerine Laminat döşetirseniz,sorununuzu çözmüş olursunuz. (Bu arada,Isı yalıtımı da yapmış olursunuz.)
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır . Doğrusu sesin kaynağından müdahale edilmesi gerekmektedir. Parkelerin altına kullanılan izobozz keçeler sesi oldukça azaltır.
“Gürültücü komşulara karşı idari başvurular yapılabileceği gibi hâkim müdahalesi de istenebilir. Savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ALO 181 hattı aranabilir. Polise, belediyeye şikâyet edilebilir.
Tavan ses yalıtımı uygulanırken yalıtım bariyeri kullanılır, bu bariyer çoğunlukla EPDM ya da kauçuk malzemeden olur. Bariyer tüm tavana yapıştırıldıktan sonra sıra son aşamaya gelir. Son aşamada boşluk kalmayacak şekilde alçıpanların monte edilmesi gerekir. Ses izolasyonu bu aşamalardan sonra tamamlanmış olur.
Plastik köpük, cam yünü, yün ve kadife kumaş, sünger, çift katlı cam gibi maddeler ses soğurucu maddelerdir.
Bilinmelidir ki alçıpan yapısı itibariyle ses yalıtım özelliği olan bir ürün değildir. Ancak bir kütle ve son katman ürünü olarak yapılarımızda kullandığımız, yangın güvenliği ve görsel olarak duvar kağıdı, duvar taşı, boya gibi katmanlarla istediğiniz şekli verebileceğiniz hafif yapı elemanlarıdır.
Duvar, tavan ve zemin ses yalıtımı çalışmalarında ana ses kesici ürün olarak kullanılan bondex süngerpan sıkıştırılmış, yüksek yoğunlukta ortamdaki sesleri geçiş kaybına uğratan ses yalıtım malzemesidir.
Ses inceltme ameliyatında en yaygın teknik tip 4 tiroplasti işlemidir. Gırtlaktaki 2 büyük kıkırdak birbirine yaklaştırılır ve ses telleri uzatılarak ses inceltilir. İşlem sırasında hem doktor hem hasta hastanın sesini duyar ve sesin istenilen yeterlilikte inceldiğine birlikte karar verilir.
PARKE ALTI SES YALITIMI
Kullanılan malzemeler sertifikalıdır ve yoğunluğu makuldür. Zemindeki titreşimli sesler de problem olabilir. Bu sorunlar, şap öncesi veya sonrası, parke altı ses yalıtımı ürünleriyle çözülebilir. Bu uygulama sayesinde hem hava kaynaklı hem de darbe kaynaklı titreşimli sesler engellenir.”
Gürültü yapan komşunuzu önce polise ve zabıtaya şikâyet edip idari para cezası kestirebilirsiniz. Çözüm olmazsa, dava açma ve savcılığa şikâyet yolunuz var. Son çare olarak bütün komşular birleşerek, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre daireyi satın alıp gürültücü ve rahatsız eden o komşudan kurtulabilirsiniz.
Gürültü Yapmanın Cezası Nedir? 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca gürültü kirliliğine sebep olan kişilere 2023 yılında 4.836 TL idari para cezası uygulanır. Gürültü yapan işletmeler için bu ceza 48.828 TL'dir. Fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için ceza tutarı 146.576 TL'dir.
başvurabilirsiniz. Polis ya da zabıta durum değerlendirmesi yaparak gürültü yapan komşunuza gerekli işlemleri yapacaktır. Sorun devam eder ise kat malikleri durumu sulh mahkemesine taşıma hakkına sahiptirler.
Gece saatlerinde (genellikle 23:00'den sonra) gürültü yapmaktan kaçınılmalıdır. Yüksek sesle müzik, televizyon veya diğer ses kaynakları kullanımında dikkatli olunmalıdır. Evde yapılan çalışmaların ve tadilatların, apartman sakinleri için en az rahatsızlık seviyesinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için 155 Polis Merkezi
Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.
Gürültü yapan komşuya karşı Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak rahatsızlık yarattığı unsurların ispatlanması halinde tedbir kararı talebinde bulunabilinir. Bu başvuruların avukat ile yapılması oldukça önemlidir. Sulh Hukuk Mahkemesine açılacak davada birtakım harç ve gider avansı masraflarının ödenmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri