Vücudun belirli bölgelerindeki deri sarkmalarının en kesin çözümlerinden biri spor yapmaktır. Spor ve düzenli egzersiz kasları güçlendirir. Özellikle ağırlık çalışmaları sarkan derinin toplanma sürecini hızlandırır. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar.
Spor ile cildin daha gergin ve sıkı olacağı kesindir. O nedenle spor yapmak ihmal edilmemelidir. Ancak spor ile sadece hafif gevşemeler toparlanabilir. Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor.
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Yaş ve genetik faktörlerle birlikte vücutta meydana gelen elastikiyet kaybı, kollarda da kendini gösterir. Büyük kilo kaybı olan kişilerde üst kol bölgesinde elastikiyet kaybı ve sarkmalar meydana gelir. Spor ve egzersiz, bu bölgede kasların güçlenmesine fayda sağlar.
Aşırı kilo verme sonrası oluşan deri sarkma sorunlarının kendiliğinden düzelmesini beklemek doğru olmaz. Bu kişilerde görülen deri sarkma deformasyonlarının ne kadar süre geçerse geçsin sporla düzelmesi mümkün değildir.
İlgili 33 soru bulundu
Yaşlanmayla birlikte azalan kolajen üretimi sonucu cildinde görülen sıkılık kaybı, sarkma ve kuruluk gibi problemlerin önüne geçebilmek için düzenli spor yapmanı öneriyoruz. Sporla birlikte cilt hücrelerini yenileyebilir, cildinin ihtiyacı olan oksijeni ona geri kazandırabilirsin.
Düzenli olarak cildinize masaj yapmak, cildinizi doğal yollardan sıkılaştırmaya yardımcı olur çünkü masaj kan akışını hızlandırır ve dokularınızı ideal durumda tutmaya yardımcı olur. Yapılan bir araştırmaya göre, masaj aleti kullanarak yapılan masajlar yaşlanma karşıtı kremlerin etkisini önemli ölçüde artırabilir.
Kol sarkmaları için krem, sıkılaştırıcı korse, kol egzersizleri geçici çözümler sunabilir. Fakat ileri derece kol sarkması olan hastanın bu sorundan kurtulması için tek ve kalıcı çözüm yöntemi ameliyattır. Eğer kol bölgenizdeki yağlanma sizi çok rahatsız ediyorsa ameliyat olmanız kaçınılmazdır.
Sarkma, derinin normal koşullarda kas dokusunu sarması gerekirken gevşeyip dokudan uzaklaşmasıdır. Deri sarkması; yaşlanma, kilo alıp verme, doğum gibi süreçlerin ardından, cildin yapısının bozulması sebebiyle, derinin kendini yer çekime bırakması şeklinde de özetlenebilir.
Kolajen ve elastin üretimini destekleyen beslenme alışkanlıklarının kazanılması yararlıdır. Sarkıklık görülen cilt bölgesine doğrudan uygulanan retinol veya hyaluronik asit bazlı krem, losyon veya pomadlar, ciltteki kolajen düzeyini artırarak gerilim sağlar ve sarkıklıkların giderilmesine yardımcı olur.
Kısa Zamanlarda Çok Fazla Kilo Vermeyin
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir.
***Sağlık açısından hem de deri sarkmaları açısından aylık ortalama 5-6 kilo civarı kilo kaybı en doğru olanı.
Kişinin yaşayacağı elastikiyet kaybı, obez olarak geçirdiği süre ile yakından ilgilidir. Bu süreçte kişinin kiloyu yavaş bir şekilde vermesinden çok belirleyici olan obez olma süresi boyunca cilt dokusu gerilir ve sarkma durumu söz konusu olur.
Yaşlandıkça daha sık görülen deri sarkması, tedavi edilebilir bir durumdur. Özellikle de henüz genç yaşta olan bireyler, bu durumdan birkaç ay içerisinde kurtulabilir.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Çok veya zor doğum yapmak ve yaşlılık gibi faktörler bu bağlarda zayıflamaya neden olur. Sonuç olarak bağların sabitlediği organlar vajinadan dışarıya doğru sarkmaya başlar. Bu durum genital organ sarkması olarak adlandırılır ve kendi içinde çeşitlere ayrılır.
Yüz çizgileri hafifken dolgu, botoks gibi kırışıklık önleyici işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca cilt altına anti-aging vitamin, mineral uygulamaları ve lazer işlemleri de yapılabilir. Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur.
Spor yaptığımızda kaslarımız normalin üstünde gelişim gösterir ve yağ oranımızda düşer. Sporu bıraktığımızda kas fiberleri azalacağından vücuttaki yağ oranında artış meydana gelir. Bu yağlar zamanla sarkmalara neden olabilir.
Çoğu kişi için kollar, bu listenin başında geliyor. Neyse ki, egzersiz rutininize doğru hareketleri ekleyerek kol kaslarınızı hızlı bir şekilde güçlendirebilir ve daha sıkı görünmelerini sağlayabilirsiniz.
Ameliyatsız olarak kol germe ya da sıkılaştırma fokus ultrason yöntemi ile yapılabilir. Yüksek odaklanmış ultrason enerjisi ile hem cilt hem de cilt altı fasya tabakası sıkılaşarak kol daha gergin ve sıkı hale getirilebilir.
Düzenli beslenme ve düzenli antrenman ile ortalama üç ve altı ay sonra gözle görünür bir şekilde kas kütlesi kazanmak mümkündür. Bununla birlikte, genetik faktörler kas büyümesinin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır, bu nedenle uyum ve büyüme zaman çizelgesi kişiden kişiye göre değişmektedir.
Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri