Etilen glikol (genelde yeşil), propilen glikol (genelde mavi) ile sorunsuz şekilde değişebilir, karıştırılabilir. Propilen glikol etilen glikol yerine tercih edilmeli, her bakımdan biraz daha iyidir.
Yeşil Antifriz
Kireçlenme ve donma konusunda başarılı bir antifrizdir. Yeşil antifriz, inorganiktir ve güçlü bir şekilde motoru koruma özelliği vardır.
Farklı antifrizler karıştırılmaz özellikle organik yani pembe olanları başkaları ile karıştırırsanız geçmiş olsun, bir yerleri tıkarsınız. hiç bir şey olmaz. İkisi de etilen glikol, karışabilirler. Sorun yok.
Ayrıca hangi tip ürünü kullandığınızı bilmeniz de antifriz renklerinin çeşitli olmasıyla daha kolay hale gelir. Özetle antifriz aslında şeffaftır. Fakat üreticiler, antifrizlerin ayırt edici olması için renk eklerler.
İnorganik Antifriz (IAT-Inornagic Acid Technology)
Genellikle açık parlak yeşil renktedir. Fosfat (demir koruyucu) ve silikat (alüminyum koruyucu) içerir. Demir motor bloku, alüminyum sirkülasyon pompası, silindir kapağı ve soğutma sıvısının geçtiği parçaların olduğu araçlarda korozyonu önler.
İlgili 34 soru bulundu
Etilen glikol (genelde yeşil), propilen glikol (genelde mavi) ile sorunsuz şekilde değişebilir, karıştırılabilir. Propilen glikol etilen glikol yerine tercih edilmeli, her bakımdan biraz daha iyidir.
Yeşil renkteki antifriz inorganik olmasına karşılık kireçlenme ve donmayı en iyi önleyen antifrizdir. Ancak iyi koruyucu olmasına rağmen kısa ömürlüdür. Turuncu antifrizler ise organiktir; bu yüzden de uzun ömürlüdür.
Antifriz aslında renksiz bir sıvıdır. Fakat birçok farklı sebepten dolayı değişik renklerde satışa sunulur. Renkli olmasının başlıca sebebi, normal sudan ayırt edilebilmesidir.
Shell antifrizlerinde genellikle kırmızı, mavi ve yeşil rengine yer vermektedir. Shell kırmızı antifriz modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Seçiminizde araç ve antifriz özelliklerine bakabilirsiniz. Kırmızı renkli antifrizi dizel, benzinli veya LPG'li araçlarınızda kullanabilirsiniz.
Aracınız eski tip bir yapıda olduğundan yeşil veya mavi ürün kullanabilirsiniz. Nerde yaşadığınızı bilmiyorum ancak en az %50 antifiriz %50 saf su koyun. Yani 2.5 lt antifiriz 2.5 lt saf su musluk suyu yerine saf su kullanın benzinliklerde litresi 1 lira filan saf suyun.
Kış aylarında araçlara yapılan işlemler arasında en önemlisi radyatör suyuna antifiriz eklenmesi işlemidir. Motorun donmasını ve hararet yapmasını önleyen bu işlem yaz ayında da yapılabilir.
sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir. sebebi uzun süre bu şekilde çalışan arabalarda oluşan pas ve çürümüş metal parçaları radyatörde tıkanıklık yapabilir.
MOİL 16 KG.ANTİFRİZ YEŞİL RENK -37 derece.
Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
Boyut seçenekleri: 1 lt 102,00 TL/lt. 3 lt 66,33 TL/lt.
Suyun donma noktasını düşürürken kaynama noktasını yükseltir. Bu sebeple her mevsim kullanılabilir. Petrol Ofisi'nin ürettiği bir diğer antifriz ise Coolant antifrizdir. Uzun ömürlü ve kırmızı renge sahiptir.
Petrol Ofisi Antifriz Çeşitleri
Antifrizler üretim malzemesi olarak şeffaf ve renksizdir.
Su ilavesini kesinlikle saf su kullanın aksi halde yine pas ve krozyon yapar.....
Goodyear Mavi Organik 4 Mevsim Antifriz, aracın soğutma sisteminin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur ve donma, aşırı ısınma ve korozyona karşı koruma sağlar. Ayrıca, organik bileşenleri sayesinde çevreye daha az zarar verir. Bu ürün, araç soğutma sistemleri için özel olarak formüle edilmiş bir antifrizdir.
Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir.
3litre antifiriz 2.5litre su olmalı. Antifriz (ve diğer katkılar) suyun transfer kabiliyetini düşürür.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Kırmızılar organik, daha yeni teknoloji ve daha geç ısınma daha geç donma özelliğine sahiptir... Mavi-yeşiller eski teknoloji inorganik antifrizlerdir... karıştırmamanızı tavsiye ederim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri