Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, topluma ve çevreye kattığımız değerleri sürekli arttırmak için çalışıyoruz. 1946 yılında Ankara'da kurulan Garanti Bankası, 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla 423 milyar Türk Lirası'nı aşan konsolide aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük ikinci özel bankası konumunda.
Garanti BBVA'nın halka açık hisselerinin %42'si yabancı yatırımcı sahipliğinde. Halka açık hisselerin %70'i kurumsal, %30'u ise bireysel yatırımcılardan oluşuyor*.
Garanti Bankası'nın yüzde 50,15'i halka açık. BBVA, elinde olmayan bu payları toplamak için Garanti Bankası hissesinin Cuma günkü kapanış fiyatından yüzde 15 daha yüksek bir fiyat teklif etti. Bu da hisse başına 12,20 TL anlamına geliyor. BBVA, ilk olarak 2010 yılında Garanti Bankası'nın yüzde 25 hissesini satın aldı.
Bunlar; 35 mevduat bankası (3 adet devlet mevduat bankası (Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank), 30 adet yerli ve yabancı sermayeli özel mevduat bankaları, 3 adet TMSF'ye ait banka (Birleşik Fon Bankası, Türk Ticaret Bankası ve Adabank), 16 kalkınma ve yatırım bankası ve 6 katılım bankası şeklindedir.
Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş. Türkiye Halk Bankası A.Ş. Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
İlgili 16 soru bulundu
1946 yılında Ankara'da kurulan Garanti Bankası, 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla 423 milyar Türk Lirası'nı aşan konsolide aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük ikinci özel bankası konumunda.
Katılımcılara “En çok güvendiğiniz banka hangisidir?” sorusunu sorduğumuz ankette çarpıcı sonuçlar elde ettik. Anket sonuçlarına göre Ziraat Bankası diğer bankalara kıyasla açık ara birinci olarak karşımıza çıktı. Ziraat Bankası'nı en güvendiklerini banka olarak belirtenlerin oranı %36.
Yurt içi şubelerde; resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki, TL, döviz ve kıymetli maden cinsinden mevduatlar, her bir mevduat bankasında her bir kişi için, 2023 yılında 400 Bin TL'ye kadar sigorta kapsamındadır.
Bunlar arasında Cavit Çağlar'ın 2.86 milyar dolar kaynak aktarılan İnterbank'ı, Garipoğlu'nun 2.63 milyar dolar kaynak aktarılan Sümerbank'ı, Erol Aksoy'un 1.99 milyar dolar kaynak aktarılan İktisat Bankası, Dinç Bilgin'in Etibank'ı vardı.
AKBANK Haberleri
İSTANBUL (AA) - Akbank, Global Finance tarafından düzenlenen World's Best Bank Awards 2022 kapsamında 12. kez Türkiye'nin en iyi bankası seçildi.
Bankalar 2022 yılı solo bilançolarını açıklamasıyla aktif büyüklüleri de belli oldu. Bankalara aktif büyüklük açısından baktığımızda Türkiye'deki en büyük banka Ziraat Bankası'dır.
Gönüllü Pay Alım Teklifi sürecinde BBVA, nominal değeri toplam 1.517.195.890,189 Türk Lirası olan ve Garanti BBVA'nın toplam sermayesinin %36,12'ne tekabül eden Garanti BBVA payını satın almıştır.
İş Bankası aynı zamanda özel bankalar arasında en yüksek aktif büyüklüğe sahip banka unvanını da koruyor.
Halkbank, “İş Dünyasının Oscarları” olarak kabul edilen Stevie Awards'ın 'International Business Awards' ödül programında tam 20 farklı kategoride ödüle layık görüldü. Banka; hem finansal hizmetler, hem de bankacılık alanında büyük ödül olan altın ödülü kazanarak, dünya çapında 'Yılın En İyi Bankası' seçildi.
Akbank, Ocak 1948'de Adana'da Hacı Ömer Sabancı'nın da aralarında bulunduğu bir grup iş insanı tarafından bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak amacıyla kurulmuş özel banka. Yaklaşık 94 milyar dolar seviyesindeki aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük bankalarından biri haline gelmiştir.
Haberde ABD dışındaki bazı bankalar üç aylık yerine altı aylık bilançolar bildirdiğine dikkat çekiliyor. Bu sebeple 12 aylık veriler, üç ayda bir rapor veren şirketler için daha eski verileri kapsayabilir. Yönetim altındaki toplam ve brüt gelirler açısından dünyanın en büyük bankası Çin Sanayi ve Ticaret Bankası'dır.
Bankalar batabilir mi? Bahsedilen senaryoların gerçekleşme ihtimali çok düşük olmakla birlikte günümüz bankacılık sistemi, böyle durumlar sonucunda bir bankanın batmasına izin vermez. Bankaların merkez bankası bünyesinde de ayrılmış bir miktar sermayesi olur.
1994 kriziyle birlikte batan TYT Bank, Marmara Bank ve İmpexbank`ın ardından geçtiğimiz cuma Fon`a devredilen Etibank ve Bank Kapital ile halen devletin eline geçen banka sayısı 10 oldu. Ancak, Türkiye`de banka batırmanın mazisi oldukça eskilere dayanıyor.
SVB'nin batışı, ABD tarihinin en büyük ikinci, Signature Bank'ınki ise üçüncüsü olarak aynı haftada ortaya çıkıyor. Bankaların batışı, aynı zamanda 2008'den sonraki en büyük finansal felaket. ABD'de gerçekleşen banka batışlarının temel nedeni, deregülasyon süreçleriyle finansal kontrol mekanizmalarının zayıflatılması.
Tasarruf mevduatı hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskontları toplamının, resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki tüm gerçek ve tüzel kişiler için 400 Bin Türk Lirasına kadar olan kısmı sigorta kapsamındadır.
Minimum işlem tutarı 0,01 gramdır. Vadesiz Altın Mevduat Hesabınızdaki birikiminiz 400.000 TL karşılığına kadar Devlet Güvencesi altındadır.
3- Devlet bir bankaya nasıl el koyabilir? İki şekilde. Banka faaliyetlerine devam edecek şekilde Tasarruf Sigortası Mevduat Fonu'na (TSMF ) aktarılabilir. Veya Marmarabank örneğinde olduğu gibi bankacılık faaliyetleri yapma izni iptal edilerek tasfiye edilir.
Kuveyt Türk, uluslararası alanda katılım bankalarının prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen IRBA'da “Türkiye'nin En Güçlü İslami Bankası” ödülüne layık görüldü. Kuveyt Türk Genel Müdür Ufuk Uyan, “Ülkemizde ve dünyada ilklere imza atarak bankacılık sektörüne öncülük ediyoruz.
Garanti BBVA, bir kez daha “Türkiye'nin En İyi Yatırım Bankası” oldu. Garanti BBVA, dünyanın önde gelen finans dergilerinden Global Finance tarafından bir kez daha “Türkiye'nin En İyi Yatırım Bankası” seçildi.
Ziraat Bankası 67,1 milyar liralık özkaynakla zirvedeki yerini korurken, bu bankası 86,9 milyar lira ile İş Bankası, 78,9 milyar lira ile Garanti BBVA, 76 milyar lira ile Akbank ve 63,5 milyar lira ile Yapı Kredi takip etti. 2021 yılında İş Bankası elde ettiği 13,5 milyar liralık kârla listenin ilk sırasında yer aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri