Gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Kullandığınız ürünün üzerindeki talimatları okumanız bu konuda kesin bilgiyi edinmenizi sağlayacaktır.
Aksi durumda çeşitli mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına veya zehirlenmelere yol açabilir. 30 saniye ve 1 dakika arasında yutmadan ağızda tutulan gargaralar hemen durulanmaz ve gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.
Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamalı mısınız? Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir.
İlgili 19 soru bulundu
Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
KLOROBEN ağzı çalkalamak veya gargara yapmak içindir. KLOROBEN seyreltilmeden kullanılır. En az 30 saniye süreyle ağızda tutulur. Kullanımdan sonra ağızdan atılır.
Diş etlerine doğrudan uygulayarak veya suyla seyreltilmiş olarak gargara yaparak diş eti iltihabını hafifletmeye yardımcıdır.
Gargara diş fırçalanmasının yardımcısıdır, diş fırçasının tamamlayıcısıdır. Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır.
Klorheksidin glukonat içeren gargara daha düşük renk değişimine neden olmuştur. Hidrojen peroksit içerikli beyazlatma ajanı en yüksek renk açıcı etkiye sahiptir. Bununla birlikte, polisaj patı uygulaması gargara kullanımı sonrası oluşacak diş renklenmelerinde renk açıcı kolay bir yöntem olarak tavsiye edilebilir.
Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzı su ile durulamak: Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı su ile çalkalamayın. Diş macununu tükürüp atabilirsiniz. Ancak ağzınıza su girdiğinde diş macununuzdaki florürün verimliliği düşer.
Terapötik ağız gargaraları, bakterileri öldüren ve hem plak hem de diş eti iltihabını azaltan aktif bileşenler içerir. Terapötik ağız gargaraları reçetesiz olarak temin edilebilir veya diş hekiminizin bu ürün için özellikle reçete yazması gerekebilir. Kozmetik gargaralar ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürür.
KLOROBEN FORT nedir ve ne için kullanılır? KLOROBEN FORT ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ağız preparatıdır. yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde ve diş hekimliğinde yapılacak işlemlerden önce önleyici olarak kullanılır.
MAJEZİK PLUS'ın kullanım yolu nedeniyle yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Bir bardak suyun içerisine tuz koyup karıştırılarak hazırlanabilecek tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. Tuzlu suyla yapılacak gargara diş etinin çekilmesinden kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olabilir.
Hazırlanan sirkeli su yutmadan boğazları temizlemek üzere gargara yapılır ve tükürülür. Bu gargara boğazlardaki enfeksiyonun anında temizlenmesine yardımcı olur. Günde 2-3 defa uygulanması halinde birkaç gün gibi kısa sürede boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük kısa sürede geçer.
Gargaradaki florür gibi maddeler çürüklerin önlenmesine yardımcı olabilir fakat hiçbir gargara tek başına plağı dişlerden temizleyemez. Aslında çok basit, diş eti hastalığı ve diş çürüğü gibi durumları önlemenin en etkili yolu, plağı mekanik olarak çıkartmaktır.
Mayo Clinic , gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan ve diş ipi kullandıktan sonra kullanmanızı önerir.
20'lik dişler nedeniyle oluşan ağrıyı hafifletmek için, ağrının olduğu bölgeye buz uygulanarak gargara ile ağız temizliği yapılabilir. Bunun yanında ılık su ile çalkalama yapmak da 20'lik diş ağrısına iyi gelebilecek yöntemler arasında yer alır.
Boğaz iltihabı için tuzlu su ile gargara yapın
Tuzlu su ile gargara yapmak, birçok iltihap ve enfeksiyonun iyileşmesinde etkili olduğu gibi boğaz iltihabının iyileşmesinde de adeta ilaç rolü üstlenir.
Tuzlu su gargarası, boğazdaki bakteri ve virüsleri öldürmeye yardımcı olur ve boğazdaki ağrıyı hafifletir. Tuzu suya ekleyin ve karıştırın. Gargara yapın ve sonra tükürün. Elma sirkesi, antibakteriyel özellikleri sayesinde boğaz ağrısına iyi gelir.
Oluşan bu şişlik, en fazla 5 gün sürmelidir. Diş şişmesi yaşandığı takdirde yapılması gereken en etkili çözüm dişleri düzenli ve sık sık fırçalamaktır. Ayrıca her diş fırçalama işleminin ardından, iltihap tamamen geçene kadar uygulanacak olan ağız gargarası, diş eti şişmesini oldukça rahatlatacaktır.
birlikte, karton kutu içerisinde bulunur. Her bir kutuda 1 adet şişe bulunmaktadır. KLOROBEN, ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, yutma fonksiyonunun rahatlamasında ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde kullanılır.
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
KLOROBEN FORT yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırınız. İlk kullanımdan önce, yüzden uzak bir yöne doğru tutularak, düzenli bir püskürtme elde edilinceye kadar, pompalama düğmesine birkaç kez basılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri