Garnet silikatlı bir türdür. Garnet koyu kırmızı tonlarında bulunur. Doğada şeffaf ve yarı şeffaf olarak bulunan garnetin, Mons ölçeğine göre sertlik derecesi 7-7,5'dur. Nar tanelerine benzetilen taşın, tunç devrinden beri kullanıldığı bilinmektedir.
Garnet taşı birçok farklı renklere sahip şeffaf, opak ve yarı şeffaf türleri bulunan bir değerli taş türüdür. Sıklıkla kırmızı renkte bulunur.
Renk değişimi garnet değeri
Değerli taş son derece nadirdir. Küçük ve düşük kaliteli taşlar için karat başına en az birkaç yüz ABD dolarına mal olur. Büyük bir örnek, karat başına 1.5 milyon dolara satıldı.
Epey güçlü bir taş olan garnetin hafızayı kuvvetlendirdiği, bilincin daha net olmasına katkıda bulunduğu söylenir. Ayrıca garnet taşı tensel temasa etkisi olan cinsel enerjiyi arttıran bir taştır. Kan akışı rahatsızlıklarına ve halsizliğe karşı faydası olan garnet hormonsal dengeyi de sağlamaya katkıda bulunur.
Grena, garnet veya granat, başkalaşmış kayaçlarda ve bazı yerli kayaçlarda bulunan doğal silikat grubudur. Grena (süleyman taşı ya da "lal taşı" da denir) grubunun yerel formülü X3Y2(SiO4)3'tür.
İlgili 45 soru bulundu
Granat taşı olarak da bilinen doğal lal taşı içerisinde olan mineral ve elementler sayesinde enerjisi yüksektir. Milyonlarca yıl sonucunda meydana gelen bu taş Alaska, Afrika ve Brezilya gibi yerlerde çıkarılır.
Kehribar, akik, yakut, ametist, safir, kaplan gözü, kedi gözü, sitrin, garnet, hematit, oniks ve yeşim taşı koç burcu için tercih edilen taşlardandır.
Yeryüzündeki değerli taşlar arasında yer alır. Bir diğer adıyla granet taşı olarak bilinir. Güçlü ve canlandırıcı anlamını taşır. Genel olarak lal taşının ana koyu rengi kırmızıdır.
Lal taşı, yapısı ve sertlik derecesi sebebiyle suda yıkanmaya uygun bir kristaldir. Fakat, çoğu taşta olduğu gibi, lal taşının su içerisinde uzun süre bekletilmesi tavsiye edilmez.
Garnet dünyanın birçok bölgesinde farklı ülkelerden gelmektedir. Bohemya, Ural Dağları'ndan gelen yeşil demantoid garnetler, günümüzde en çok garnet rezervlerine Afrika kıtasının sahip olduğu bilinmektedir. Kenya, Tanzanya ve Madagaskar'dan ülkelerin başında gelmektedir.
Tersaneler ve petrokimya endüstrisi garnet için en fazla kullanım alanı arasında bulunur. inşaat endüstrisi de taşların kullanımının fazla olduğu alanlar arasında bulunur. Demir dışı yüzeylerin kumlanmasında ve genel olarak yüzey temizliğinde garnet taşları kullanılır.
Güzel görüntüsü nedeniyle çoğunlukla küpe, kolye, bileklik, tespih gibi aksesuarların yapımında kullanılır. Bu şekilde vücuda değdirerek sürekli üstte taşınması sağlanır. Ancak enerji alanı çok güçlü ve agresif bir taştır. Bu nedenle granat taşı kullanımında cilde çok uzun süre temas etmemesi önerilir.
Lal taşı ve garnet, aynı taştır. Lal taşı, granat taşının Hindistan'daki bir bölge olan Lalkuan'dan geldiği için bu şekilde adlandırılmıştır.
İşlenmesinin ardından değerini, kalitesi, büyüklüğü ve ayarı belirler. Bu birkaç farklı etkene göre şekillenir. Dünya üzerindeki en değerli taş olarak kabul edilen, şüphesiz elmastır.
Granat (Lal Taşı, Garnet) Taşı Özellikleri
Lal taşının erkek türü koyu kırmızı, dişi türü ise açık kırmızıdır. Granat herhangi bir mineral grubuna dahil değildir. Granat grubunda yer alan taşların kimyasal bileşimleri ve renkleri birbirlerinden farklıdır. Bu sebeple ayrı bir taş grubu olarak sınıflandırılır.
Lâl taşı, silikat minerallerinin kayaçlar içerisinde katılaşmasıyla oluşur. Daha çok küçük parçalar hâlinde rastlandığı için Latincede tohum anlamına gelen “granatus” sözcüğünden esinlenerek grena, granat ve garnet taşı gibi isimlerle anılır. Türkçede Süleyman taşı ya da nar taşı olarak da bilinir.
Garnet taşını güneş ışığıyla temizlenebilir. Güneş ışınları taşın üzerindeki negatif enerjiyi dağıtır ve taşın yeniden şarj olmasını sağlar. Selenit taşı diğer kristallerin enerjilerini temizlemek için kullanılan bir taştır. Garnet taşını selenit taşı üzerine yerleştirerek taşın enerjisini temizleyebilirsiniz.
Bedeni kuvvetlendirir, temizler, canlandırır. Özellikle kan damarları için çok yararlı bir taş olan lal; Akciğer ve kalp sorunlarında yardımcıdır. Bulaşıcı hastalıkları çabuk atlatmanızda size güç ve direnç verir.
Kova Burcu Taşı Nedir ve Hangisidir? Kova burcunun doğum taşı Garnet'tir. Zaferin, gerçeğin, saflığın, yoldaşlığın, güvenin ve korumanın sembolüdür.
Koç burcunu sembolize eden taş hematit taşıdır. Hematit taşı; Türkiye çapında çok yaygın şekilde bulunur. Koç burcu bireylerinin özelliklerinden enerji ve azmi temsil etmektedir.
Koç Burcu (21 Mart – 20 Nisan):
Bunun dışında, Koç burcu taşları şunlardır: “Ametist, Akik, Anyolit, Akuamarin, Diaspor, Aventurin, Güneş Taşı, Lal, Kan Taşı, Jasper, Necef, Kyanit, Pembe Kuvars, Zümrüt, Sitrin.”
Bu taş, 1.Kök Çakra ile uyum sağlayan taşlardan biridir. Buradaki enerji blokajlarını arındırarak tıkanmaları giderir.
Kaplan gözü taşıyla uyumlu olan oğlak, başak, akrep ve yay burçları doğal taşı kullanarak taşın sağladığı nazardan koruma, olumlu enerjiye sahip olma, özgüven ve cesaret yüksekliği gibi çok fazla olumlu yanlardan faydalanabilir. Kaplan gözü taşını kullanan kişiler taşın özelliklerini de kullanabilir.
Ametist – Balık burcunun geleneksel doğum taşı olarak bilinen taşı Ametist'tir. Sezgisel dürtü becerilerini arttırır. Manevi koruma ve iç huzuru sağlar. Kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan uzak tuttuğu düşülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri