Genel olarak, gastronomi bölümü mezunları, restoranlar, otelle, catering şirketleri gibi yemek hizmeti veren işletmelerde çalışabilirler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunları Türkiye'de ve yurt dışında oldukça fazla iş imkanına sahiptir.
Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimlerinde en çok tercih edilen ülkelerin başında; Amerika, İngiltere, Fransa, Avustralya, İtalya ve İsviçre gelmektedir. Hangi ülkeyi tercih edeceğiniz ise, uzmanlaşmak istediğiniz eğitim içeriğine göre çeşitlilik gösterebilir.
Öğrencilerimiz, Erasmus Programı ile farklı ülkelerdeki gastronomi bölümlerinde uluslararası deneyim kazanabiliyor, akademik çalışmaları yakından izleyerek farklı kültürleri tanıyabiliyor.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları için çalışma alanları arasında restoranlar, oteller, yayıncılık/yazarlık, programcılık, yemek fotoğrafçılığı, yat/uçak şefliği, özel amaçlı beslenme yerlerinde şeflik (hastane, anaokulu vb.) bulunur.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü genellikle aşçılıkla karıştırılan fakat 4 yıllık bir bölüm olup aşçılığa oranla çok daha kapsamlı bir lisans programıdır. Mezunlarının mutfakta çalışmak gibi bir zorunlulukları yoktur.
İlgili 29 soru bulundu
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun olan kişiler için en önemli çalışma alanları arasında yer alan restoranlar, oteller, programcılık, yayıncılık/yazarlık, yat/uçak şefliği, yemek fotoğrafçılığı, özel amaçlı beslenme yerlerinde şeflik (hastane, anaokulu vb.) yer alır.
Gastronomi mezunları, gastronomi uzmanı olarak adlandırılırlar.
Türkiye'de en popüler Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümü olan üniversitelerden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Yaşar ...
Ülkemizde son yıllarda en popüler olan bölümlerden biri Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüdür. Bu bölüm, iş olanakları konusunda pek çok sayıda sektörden rahat bir pozisyonda yer almaktadır. Mezun olduktan sonra pek çok alanda rahatlıkla iyi bir iş bulabilirler.
Üniversite Sayısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü toplam 98 adet üniversitede bulunmaktadır. SÖZ Puan türündededir. 4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Mavi diploma aldığınız eğitimin kalite düzeyini gösteren belgedir. Aldığınız eğitimin kalitesini ve uluslar arası geçerliğinin gösteren bu belgeyi yurt dışında çalışmak isteyen yada eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen herkes alabilir.
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Gastronomi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Gastronomi kelimesi Fransızca kökenlidir.
Sosyal zekâyı (insanı ve toplumu tanıma kapasitesi) geliştiren gastronomi tarihi (her alanda ilgili bilim tarihi mutlaka anlatılmalı), tüketici davranışı, yemek kültürü ve sosyolojisi, turizm gibi alan dersleri de önemli. Stajlar ise olmazsa olmazımızdır.
Size getirdikleri başka bölümlere kıyasla daha zor. Çünkü insanla iç içe. Çok komplike bir yapıya sahip olan insanla iç içe olduğu için de yapılabilmesi kolay değil.
Gastronomi bölümü gibi 4 yıl değil de 2 yıllık bir eğitim verilmektedir. 2 yıllık üniversiteler arasında en çok tercih edilen bölümlerden birisidir. Bu bölümden mezun olan kişiler devlet ve özel kurumlarda iş yapabilirler. Aynı zamanda kişilerin kendi iş yerlerini açabilme şansları da vardır.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre, gastronomi bölümü mezunları, yiyecek içecek hizmetleri öğretmenliğine başvuruda bulunabilecek.
Gastronomi, sadece yemek hazırlamayı değil, kültürle hazırladığımız ve yediğimiz yiyecekler arasında kurduğumuz ilişkileri inceleme fırsatını sunmaktır” diyerek, gençlere gastronomi okumaları tavsiyesinde bulunuyor.
Gastronomi mesleği son günlerde ülkemizde de sıkça rağbet görmeye başladı. Bu bölüm genellikle aşçılıkla karıştırılmaktadır ancak gastronomi 4 yıllık bir lisans bölümü iken aşçılık önlisans bölümüdür.
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyan öğrenciler ise gıda mühendisliği, grafik tasarım veya plastik sanatlar ve resim bölümlerinden seçebilecek.
Gastronomi mezunları KPSS'ye girebilir mi? Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri