yemeklerden sonra ve yatarken 5-10 ml'dir. 12 yaşın altındaki çocuklarda, sadece doktor tavsiyesi üzerine verilmelidir. Geriyatrik popülasyon: Doz ayarlaması gerekmemektedir.
GAVISCON DOUBLE ACTION'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması
Yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.
Gaviscon şurup kullanım dozu
Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için: Önerilen doz günde 4 defa olmak üzere yemeklerden sonra ve yatarken 10-20 ml'dir (2-4 ölçek).
Mide ağrıları için kullanılan ilaçlardan birisi de gaviscondur. bu ilaç halsizlik, kemik ağrısı, kas ağrısı ve güçsüzlüğü gibi sorunlara neden olabilir.
GAVISCON ADVANCE, reflü özofajite bağlı belirtilere sahip hasalarda veya gebelik sırasında ya da yemeği takiben oluşan mide yanması, asit regürjitasyonu ve hazımsızlık (reflüye bağlı) gibi gastroözofageal reflüye bağlı belirtilerin tedavisinde kullanılır.
İlgili 25 soru bulundu
Şurup bile içmiş olsanız mutlaka üzerine bir bardak su için. Çünkü alınan ilacın etkili olabilmesi için, mide veya bağırsakta çözünerek, kana karışması gerekir. Sizin ilaçla beraber içeceğiniz su, bu çözünmeyi kolaylaştırır, kana karışmayı hızlandırır.
Simetidine, Ranitidin, Famodin gibi H 2 reseptör antagonisti denilen ilaçların yanısıra günümüzde Omeprazol, Lansoprazol, Nexium gibi proton pomba inhibitörü denilen ilaçlar kullanılmaktadır. Özellikle PPI (proton pompa inhibitörleri) kullanıldığında sorunların büyük bir kısmının ortadan kalktığı gözlenir.
mide gazını anında kesen alkol alınan günlerde mide bulantısına çare olan ilaçtır. etkisini anında gösterir, yoğun şurup yemek borunuzdan aşağı inerken her dokunduğu yerdeki yanmayı keser. yanmanın kesilişinden, gaviscon'un takip ettiği yolu bilebilirsiniz.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
GASVĠN, ağızdan alınarak kullanılır. Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. GASVĠN, yetiĢkinler ve 12 yaĢından büyük çocuklarda günde en fazla dört defa olmak üzere yemeklerden sonra ve yatarken 10-20 ml (2-4 tatlı kaĢığı) kullanılır.
En sık karşılaşılan tipik reflü belirtileri arasında; midede yanma, ekşime, ağızda acı bir tat hissedilmesi, göğüste ağrı veya yediklerinin ağıza gelmesidir. Atipik reflü bulguları ise genellikle kulak burun boğaz hastalıklarıyla karıştırılmaktadır.
Mide yanması, gastroözofageal reflü adı verilen bir hastalığın semptomudur. En kısa tanımıyla mide asidinin yemek borusundan yukarıya çıkmasından dolayı kaynaklanır. Bu durumdan kaynaklanan risk faktörleri, midede asit üretimini artıranların yanı sıra yemek borusuna asit reflüsüne izin veren yapısal sorunları içerir.
Ağrı kesiciler: Ağrı kesiciler, mide ağrısını hafifletmek için etkili olabilir. Bu ilaçlar arasında paracetamol ve ibuprofen sayılabilir. Antasidler: Antasidler, mide asidini azaltarak mide ağrısını hafifletir.
Artan su alımı ve fiziksel aktivite kabızlığa karşı etkili olabilir. Probiyotik takviyeleri, bağırsaktaki bakteri ortamını iyileştirdiği için gaz ve şişkinlik semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Şişkinlik ve gaz sıkışması ayrıca sindirim sistemindeki kasların işlevinin değişmesinden de kaynaklanabilir.
Yapılan çalışmalar sonucunda reflüye yoğurtun asit reflüsüne veya mide ekşimesi için zamanla doğal bir çare olduğu kanıtlanmıştır.
Az miktarda sık ve düzenli yemek yiyin. Yiyecekleri yavaş yiyip, iyi çiğneyin. Yemek borusunu irite eden maddelerden kaçının. Alkol, kola, gazoz gibi asitli içecekler, konserve meyve suları, içmeyin.
Hemen uyumak
Bu hem kilo almanın en önemli sebebi hem de sağlık açısından da zararlıdır. Dolu bir mideyle yatağa girmek, mide ekşimesine neden olur. Ayrıca inme riskini de arttırdığı yönünde çalışmalar vardır. Uzmanlar, yemek yedikten en az 2 saat sonra yatmayı öneriyorlar.
En ideal kullanım, ilaçları aç karnına yemeklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra almaktır. Tok karnına alınması gereken bir ilacı aç karnına alırsak midede tahrişe neden olabilir.
gastrit, ülser gibi mide hastalıklarının tedavisinde önerilen mentol aroması ile içilmesi hiçte zor olmayan fakat kaşığa döktüğünüzde sıvısının sperm gibi olduğunu görebileceğiniz şurup.
Reflü şikayetlerinde yastığı yükseltmek yerini yatağın başını 30- 45 cm yükseltmek daha uygundur. Yemek sonrası karın basıncını arttıran hareketler yapılmamalıdır. Eğilme ve doğrulmaya neden olacak fiziksel hareketler için bir müddet beklenilmelidir. Beli sıkan giyecekler giyilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri