Bir daha lastik yakmaya çıktığınızda aklınızdan bu videoyu çıkaramayacaksınız. Evet değerli okuyucular, Garage 54 ekibi, bu tür hareketleri yaptığınızda "yaktığınız" tek şeyin lastik olmadığı kanıtlamaya geldi. Aynı anda hem gaz hem de frene basmanız fren diskiniz için korkunç sonuçlar doğurabiliyor.
Ardından gaz ve frene aynı anda basmaya başlıyorlar. Bu işlem fren diskiniz için korkunç sonuçlar doğurabiliyor. Videoda fren ve gaza aynı anda yüklenme işlemi 3:45'ten 6:30'a kadar sürüyor. Kaliperlerin ciddi anlamda alev aldığını görebilirsiniz.
Otomatik olsun olmasın, bir arabada fren+gaz pedallarına aynı anda basılırsa el freni etkisi yapar zaten.
Standart bir lastik yakma aktivitesinin 30 saniye kadar sürdüğü düşünülürse fren diskinizin bu denli zarar görmeyeceğini söyleyebiliriz. Ancak uzun vadede lastik yakmak hem aracınıza hem de yediğiniz trafik cezaları ile cüzdanınıza fazlasıyla zarar verecektir.
Otomatik vitesli arabalarda ise sadece 2 pedal vardır. Sağ taraftaki gaz, sol taraftaki ve genellikle daha büyük olan pedal frendir.
İlgili 35 soru bulundu
Debriyajdan ayağını yavaşça çekerken hafifçe gaza basman rahat bir şekilde aracını hareket ettirmeni sağlar. Yine aracı durdurmak istediğinizde frene sert bir şekilde basmak yerine debriyaj ile birlikte hafif basman yerinde olacaktır. Böylece sert bir şekilde aracın durmaz ve aracın frenleri zarar görmez.
( Önce freni bırakmak aracın güvencesi sadece el freni teline kalmıştır.) Viteslerimizi doğru km'lerde kullanmaya devirli araç kullanmak diyoruz.
En uygunu ön arka birlikte kullanımıdır, ancak dediğim gibi ön fren her zaman birincildir. Tabi bu standart kullanım için, viraj esnasında mümkün olduğunca fren kullanılmaz, kullanılması şartsa arka fren kullanılır. Dik yokuş yukarı kalkışlarda arka fren kullanılır.
Çekerken üzerindeki düğmesine basmadan sesini duyarak çekilmesi gerekir. Ama indirirken üzerindeki düğmeye mutlaka basılıp el freninin indirilmesi gereklidir. Eğer bu düğmeye basılmaz ise fren üzerindeki çelik tele bir süre sonra hasar verebilir.
Ani fren yapmanız gerektiğinde debriyaja da basarsanız bu demektir ki arabayı boşa aldınız. Boşa alınan araba daha uzun mesafede durur, debriyaja basıldığı için araba akar. Onun için önce frene basacaksın araba durduğu an debriyaja basmalısın stop etmemesi için.
yani gaz pedalı karbüratöre bağlı.gaza bastığımzdada karbüratör silindirlere daha fazla benzin veriyor.böylece daha büyük patlama oluyor ve hızlanma sağlanıyor.doğru anlamışmıyım.
Sol ayak debriyaj pedalını kullanır, Ayak topuğunu yere değdirmeden diz ile beraber kaldırılır. Sağ ayak hem fren hem gaz pedalını kullanır, frenin altında ayak topuğu yere sabit durur, ayağı kaldırmadan sadece parmakların ucu ile gaz ve frene basılır. Gaz: Gaza kesinlikle birden bire ani basmayın, azar azar basın.
Sürüş öncesi, gerekli hazırlıkları ve kontrolleri yaptıktan sonra yolculuğa çıkmak gerekiyor. Çoğu otomatik vitesli araç frene basmadan marş almayabilir, bu sebeple aracı çalıştırmak için ilk olarak frene basmalısınız.
Frene basıldığında araç bir tarafa çekerse nedeni; arabanın fren ayarı bozulmuş olabilir, lastiklerin basınçları azalmış olabilir, basınçları eşit olmayabilir, fren balatalarından biri yağlanmış olabilir, aracın kaster ayarı bozuk olabilir.
Araba gaz kesilmesi, birkaç farklı şeyin neden olabileceği yaygın bir sorundur. Araba gaz kelebeğinin kesilmesinin en yaygın nedeni kirli hava filtresidir. Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur.
Fren Balatası Ötmesinin Nedenleri
Bu ikisi ile ilgili temel sorunlar da şöyle özetlenebilir: Fren balatası yeni de olsa disk bozuksa veya fren diski bitme sorunu varsa frenlemede ses çıkar. Fren balatası kalitesi düşükse bazen yine frenlemede ses çıkar. Fren balatası eskiyse yine ses yapar.
El frenini aracınızı durduğunuzda ya da park ettiğinizde mutlaka kullanmanız gerekmektedir. Bu aracın istemsiz bir şekilde kaymasını önleyecektir. El freni çekik araba sürülürse ne olur sorusunun cevabını merak ediyorsanız, kısaca aracınızın fren sistemine zarar verilebileceğini söyleyebiliriz.
Freni patlayan araba durmak için gerekli etkilere tepki vermekte zorlanıyorsa el freni yöntemi gerekli yavaşlamayı sağlayabilir. Dikkat etmemiz gereken nokta el freni sonuna kadar çekmeyeceğimiz olmalıdır. Sonuna kadar çekmemiz tekerleklerin kitlenmesine ve sonrasında kaymasına neden olur.
Arabayı park ettikten sonra el frenini çekip, vitesi boşa almak gerekir. Ayağınızı da frenden çektikten sonra araba sadece el freni ile duruyorsa o anda uygun vitese takmanız gerekmekte.Otomatik vitesli araçlarda da aynı işlem uygulanmalı. Park edildikten sonra vites N konumuna getirilmeli ve el freni çekilmeli.
Debriyaja basmak lazım. Ben yavaşlamalar haricinde basarım debriyaja.
Arka fren, motorun sağ tarafında ve sağ ayağımızın hemen önünde bulunur. Fren yapmak için sağ ayağımızı çok az geriye atarsak fren pedalına her taraftan eşit basınçla kontrollü bir şekilde basmamız sağlanmış olur.
Bisikletlerin standart fren düzeneği; sol-ön sağ-arka şeklindedir.
Eğer ki siz yokuşta duran bir aracı kaldırmak istiyorsanız bunun için aracın birinci viteste olması gerekiyor. Fakat seyir halindeyseniz aracın devrini düşürmeden vitesin ayarlanması gerekir. Eğer ki çekiş gücü 2. viteste zorlanmıyorsa bu iyi bir tercih olacaktır.
Vites boşa alındığında araç kontrolsüz bir şekilde hızlanıyor. Azaltmak için fren kullanılıyor. Balatalar yanabiliyor ve fren tutmuyor. Ayrıca viteste olmayan aracın motorunun da, fren yapıldığında deviri düşüren özelliği ortadan kalkmış oluyor.
Hiçbir koşulda debriyaj+fren yapma, sadece duracağın zaman yapmalısın. Viraja 2. viteste girebilirsin, sorun olmaz. Daha sonra zamanla araca alışırsın ve 3. vites bile sana yavaş gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri