Alglere ve bitki büyümesine, küf oluşumuna karşı dayanıklıdır. Silinebilir, Uzun ömürlü.
Akrilik ve su bazlı boya, duvarlarda 8 farklı bakteri, küf ve mantar oluşumunu önler.
Rutubet için hangi boya kullanılır? Rutubeti gidermenin pek çok yolu vardır. Ancak Nem ve Rutubet için özel olarak üretilen, üstelik muadillerine göre de Kokusuz özelliğiyle Dryfix NM-S 10 kullanabilirsiniz. Ama boya öncesinde, duvarların su etkileşiminin tamamen kesilmesi gerekir.
Her iki boya türünün de özelliklerine bakarak tercihinizi belirleyebilirsiniz. Şöyle ki; temelde istediğiniz daha parlak ve temizlenebilir duvarlar ise silikonlu boya sizin için en doğru tercih olacaktır. Ekonomi önemli ise daha mat yapıdaki ve silinme özellikleri olmayan plastik boyalar tercih edilebilir.
Kullanımı kolay olan bu boyaların tek dezavantajı ise nefes almamaları. Duvar boyaları modası içinde şimdilerde çok rağbet gören silikonlu su bazlı silinebilir sentetik boyalar,sağlık yönünden sakıncaları olsada güzel görünümü ve silinebilir özelliği nedeniyle tercih ediliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Silikonlu boya, plastik boyadan daha kaliteli bir boyadır. Parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Bu nedenle fiyatı daha fazladır. Bir leke olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz.
Filli Boya, uluslararası sertifikalara sahip olan Momento Life ürünlerini üretmiştir. İçerisinde VOC ve koruyucu bulunmadığı için sağlığınız açısından en doğru tercihtir.
Silikonlu mat boya çeşitlerinin metal yüzeylerde de kullanıldığını görürüz. Çünkü metal yüzeylerin boyanması için oldukça idealdir. Parmaklık ve kapı gibi yüzeylerde kullanıldığında metalin paslanmasını önleyebilir. Son olarak en çok kullanıldığı yüzeylerden biri de ahşap yüzeylerdir.
Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir. Bu tip boyaya karar verildiğinde alçı sıva yapılmasını göze almak gerekir.Maliyetleri plastik boyaya göre yüksektir. Silikonlu boyaların silinebilme özelliği vardır. Uzun ömürlüdür.
Polisan silikonlu iç cephe boyası tam silinebilir özelliği ile çizilme ve darbelere karşı dayanıklıdır.
Tavan ve duvarlarda oluşan küfü engellemek için evinizi havalandırırken camları ardına kadar açarak kısa süre evinizi havalandırmalısınız. Kış aylarında günde 3 defa 5-10 dakika son baharda ise günde 3-4 defa 20 dakika kadar evinizi havalandırmak küf sorununu büyük oranda çözecektir.
Rutubete dirençli boya, binaların iç ve dış yüzeylerinde çeşitli dış etmenler sonucu oluşan nem ve rutubet sorunlarının önlenmesi için üretilen çok güçlü bir yalıtım boyasıdır. Rutubete dirençli boya, özel kimyasal maddeler ve polimerler içeren rutubet oluşumunu önleyen veya minimuma indiren duvar boyasıdır.
Bildiğimiz gibi, su ve nem duvar yalıtımına zararlıdır.Silikonlu duvar Boyaları nem problemine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Nefes alabilirliği, su ve nemin boya yüzeyinden kaçmasına izin verir ve boya içindeki silikon su buharını ittiği için nemin geçmesini önler.
Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 3.5 Kg. Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 10 Kg. Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 17.5 Kg. Polisan Elegans Küf ve Önleyici Tavan Boyası 10 Kg.
Toksik siyah küf olarak da bilinen Stachybotrys, tehlikeli bir küf türüdür. Bu küfün besin kaynağı nem ve sıcaklıktır. O yüzden bu koşulları sağlayan kapalı ortamlarda, nemli duvar, tavan ve parkelerde kolaylıkla çoğalabilir. Bu zehirli küf, yoğun olarak mikotoksin üretir.
En iyi silinebilir boya araştırmamızda ilk sırada Fawori Silikonlu İpek İç Cephe Boyası yer alıyor.
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
Kullandığınız boya, silikonlu bir boya ise sıcak su uygulaması ya da kazıma ile boya kalıntılarını yüzeyden çıkarabilirsiniz. Kıyafetlerin üzerindeki boya kalıntılarının yok edilmesinde ise kıyafet yüzeyine bastırmadan tiner uygulaması tercih edilebilir.
Evet, silikonlu boyalar su ile inceltilir. Sentetik boyaların içine bir miktar su koyduğunuz zaman boya, sürülebilir hale gelecektir.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir. Tabii burada silikonu ne kadar kalın sürülmesi de yine süreyi etkileyen durumlar arasında geliyor.
Silikonlu boyalar mat, ipek mat, yarı mat gibi sınıflara ayrılırlar. Duvarda plastik boyalara oranla daha pürüzsüz bir doku bırakırlar. Silikonlu boyalar silinebilirler. Su bazlı olmalarından dolayı silikonlu boyalar da kokusuzdurlar.
İç cephede astar şart!
En çok kullanılan iç cephe boyası; asıl boyanın yüzeye yapışmasını sağlayan ve boyama işleminin ömrünü uzatan astar boyalardır. Eğer iç cephe duvarlarında herhangi bir değişiklik yapma niyetindeysen, ilk işin silikon bazlı astar boya edinmek olmalı.
Bej Duvar Rengi
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
Su bazlı boya, kokusuz bir boya türüdür. Suyla inceltilerek uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri