Hastanın durumu göz önünde tutularak gıdı bölgesindeki yağlanma; vaser liposuction, liposuction, soğuk lipoliz, lazer lipoliz veya mezoterapi yöntemleri uygulanarak giderilir. Bu tekniklerin arasında en etkili yöntem liposuction'dır.
Gıdı lazer lipolift, son dönemde kullanılmaya başlanan 1470 nm dalga boyundaki lazerlerin ameliyatsız olarak yağ dokusunu sıvılaştırması ve ardından bu sıvılaşan yağın vücut tarafından atılması veya bir suction cihazı yardımıyla çekilmesi, sonrasında yine lazer geçişleri yapılarak cildin gerilmesi işlemidir.
Gıdı Aldırma Fiyatları: 6000 ₺ – 9000 ₺ aralığındadır.
Gıdı estetiği, kişi yaşam tarzına dikkat ettiği sürece kalıcı ve tekrarı gerekmeyen bir estetik türüdür. Yapılan operasyonun kalıcı olması için kişi kilo alımına dikkat etmelidir. Zira kişi gıdı estetiği yaptırdıktan sonra aşırı kilo alırsa bu durum boyun bölgesinde ekstra yağlanmaya sebebiyet verebilir.
Bu alanda belirli etmenlere bağlı olarak oluşan sarkmalar gıdı ameliyatları ile tedavi edilebilmektedir. Ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemleri içeren bu tedavi tekniklerinde kişinin gıdı ve boyun bölgesindeki sarkmalar dikkate alınmaktadır. Gıdı estetiği için başvurmanız gereken bölüm plastik cerrahidir.
İlgili 39 soru bulundu
Bu ameliyat estetik bir operasyon olarak tanımlanmaktadır ve dolayısıyla hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde jinekomasti ameliyatları ücretli bir şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğer hasta heyet raporu alırsa devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde ameliyat yapılabilir.
Boyun altı yağ birikmesi olarak adlandırılan gıdı sorununuzu gıdı estetiği uygulamalarımızla ameliyatsız çözüme kavuşturuyoruz. Geçmişte bu tür problemler için yalnızca estetik ameliyatlar tercih edilip uygulanırken son yıllarda bu problemler ameliyatsız estetik operasyonlarla kolaylıkla çözülebilmektedir.
Yani gıdı yağ aldırma ameliyatı ile kalıcı şekilde gıdı sarkmaları giderilebilmektedir, ancak ameliyat sonrası düzensiz ve aşırı yağlı beslenme gibi alışkanlıklarla tekrardan çene altında bölgesel yağlanmalara bağlı hafif sarkmalar gelişebilmektedir.
Gıdı eritme işleminde, CoolMini tedavisi, ortalama bir saat sürüyor ve işlem sonrasında hasta sosyal yaşamına hemen geri dönebiliyor. Pek çok hastada tek bir seans yeterli oluyor ama yağ dokusu daha fazla olan kişilerde ikinci bir seansa ihtiyaç duyulabiliyor.
İğnelerin etkisi izlenerek en az 2 hafta aralıklarla yapılmaktadır. 1. seansın sonuçları ise 2-3'üncü haftadan sonra görülmeye başlar. Fakat erime çok daha uzun süre devam eder. Seans sayıları kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte 3–6 seans veya 4–8 seans şeklinde olabilir.
Gıdı liposuction operasyonu süresi hastanın boyun bölgesinin hacmine, gıdının durumuna ve yağ oranına bağlı olarak ortalama 45 50 dakika kadar sürebilmektedir. Gıdı liposuction uygulaması sonunda genellikle hastanın hastanede yatmasına gerek kalmaz.
Ameliyattan önce anestezi yaptığımız için liposuction işlemi sırasında hasta ağrı veya acı hissetmez. Operasyondan sonra 2 veya 3 gün batma şeklinde çok hafif sızılar olabilir.
Bu ameliyattan sonra iz kalır. Çünkü cerrahi yapılan her yerde iz kalır. Yalnız biz bu izleri gizli yerlerden yapıyoruz. Kulağın hemen arkasına dönen bir kesiğiyle yaptığımız için bu iz hiçbir zaman görünmez.
Sarkan gıdı görünümü kesilerek vücuttan uzaklaştırılır. Geriye kalan gıdıdan sarkan deri, gerilerek çene hattına dikilir. Ameliyat olmadan da gıdıda germe etkisi yakalamanız mümkün. Bunun için en çok tercih edilen yöntemler Ulthera ve Thermage uygulamalarıdır.
Jawline dolgu çene hattını ve çeneyi keskin ve belirgin bir hatta kavuşturmak için yapılır. Gıdı gidermek için yapılan bir işlem türü değildir.
Tüm Estetik ameliyatlar da olduğu gibi gıdı estetiğinde de yapılan işlem tamamen kalıcıdır. Aynı bölgede bir daha yağlanma oluşmayarak yeniden gıdı problemi yaşamınıza olanak kalmamaktadır.
Yaş sınırı yoktur. Burada en önemli kriter hastanın sağlıklı olma durumudur.
Lipoliz Kimlere Uygulanmamalıdır? Lipoliz uygulaması, emziren ve hamile annelere, 18 yaşından küçüklere, diyabet ve kanser hastalarına, alerjisi olanlara, enfeksiyon geçiren hastalara, karaciğer, obezite veya böbrek problemi yaşayan kişilere uygulanmamalıdır.
Lipoliz yöntemi, uygulama yapılan bölgedeki yağ hücrelerini kalıcı olarak yok etse de kalan diğer yağ hücreleri belirli noktalara özen gösterilmemesi halinde genişlemeye devam eder. Lipoliz sonuçlarının kalıcı olması için prosedürün ardından sağlıklı bir beslenme ve düzenli bir egzersiz programı uygulanmalıdır.
İdeal kiloda, hatta zayıf olan kişilerde bile gıdı bölgesinde sarkmalar meydana gelebilir. Özellikle önceki yıllara oranla çok daha hızlı bir yaşama sahip olan günümüz gençlerinde çene altında yer alan bölgede kas ve yağların deforme olması nedeniyle gıdı problemleri ortaya çıkıyor.
Çene ve jawline hattını belirleyen kemik yapısında doğumsal olarak belirginlik yoksa yüz ovalinde sarkma görüntüsü ve gıdı belirginliğinin fazla olması mümkündür. İşte bu durumu görsel olarak daha iyi duruma getirmek için çene dolgusu ve jawline dolgusu uygulanmaktadır.
Lipoliz Enjeksiyonu: Kilo Vermenin Bilim Destekli Yolu
Lipoliz iğnesi, vücudun hedeflenen bölgelerinde inatçı yağların azaltılmasına yardımcı olabilecek bir tedavidir. Prosedür, yağ hücrelerinin içine, parçalanmalarına ve vücudun doğal süreçleri tarafından yok edilmelerine neden olan bir solüsyon enjekte etmeyi içerir.
Spor yaparak gıdı gider mi? Spor yapmak tüm vücudu etkileyen bir durumdur. Bu nedenle düzenli egzersiz, gıdıda bulunan yağ tabakalarının azalmasına yardımcı olur.
Gıdı lipoliz; çene ile çene altındaki yağ birikmesi ve sarkması sonucunda oluşan kötü görüntüyü gidermek adına uygulanan bir lipoliz çeşididir. Vücuda enjekte edilen lipoliz, yağ hücreleri zarının geçirgenliğini artırır. Böylelikle parçalanan yağ hücreleri karaciğer tarafından yok edilir.
Gıdı bölgesinde yağlanmanın yoğun olduğu alanlar işaretlenir. Gıdı bölgesi antiseptik solüsyonla temizlenir. Mezoterapi solüsyonu çok ince uçlu iğnelerle gıdı bölgesine uygulanır. Gıdı eritme mezoterapisi ile 10-15 günde 1 kez olmak üzere, 4-6 seansta gıdı bölgesindeki yağ dokusu küçültülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri