Liposuction en yaygın olarak plastik cerrahlar ve dermatologlar tarafından yapılmaktadır. Bir plastik cerrah estetik ve rekonstrüktif cerrahi konusunda uzmanlaşırken bir dermatolog ise cilt, saç ve tırnakların tedavisiyle ilgilenir. Ancak, neredeyse her doktor liposuction tedavisi sunabilir.
Plastik cerrahların gıdı estetiğinde en çok kullandığı yöntem liposuction'dır. Gıdı bölgesindeki yağlar vakum yöntemiyle alınır. Liposuction, vaser liposuction, lazer lipoliz, soğuk lipoliz ve mezoterapi gibi yöntemler de cerrahlar tarafından tercih edilebilmektedir.
Liposuction yağ aldırma ameliyatı, genellikle plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir, bu yüzden, genellikle plastik cerrahi kliniklerinde veya cerrahi merkezlerinde yapılmaktadır. Ayrıca, estetik cerrahi merkezleri veya estetik cerrahi klinikleri de liposuction işlemlerini gerçekleştirmektedir.
Aksi takdirde kendi sağlıkları büyük ölçüde zarar görebilir. Çenede çıkan kistler için en doğru doktor çene cerrahisidir.
Gıdı Aldırma Fiyatları: 6000 ₺ – 9000 ₺ aralığındadır.
İlgili 27 soru bulundu
Bu ameliyat estetik bir operasyon olarak tanımlanmaktadır ve dolayısıyla hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde jinekomasti ameliyatları ücretli bir şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğer hasta heyet raporu alırsa devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde ameliyat yapılabilir.
Bu alanda belirli etmenlere bağlı olarak oluşan sarkmalar gıdı ameliyatları ile tedavi edilebilmektedir. Ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemleri içeren bu tedavi tekniklerinde kişinin gıdı ve boyun bölgesindeki sarkmalar dikkate alınmaktadır. Gıdı estetiği için başvurmanız gereken bölüm plastik cerrahidir.
Kistleri temiz tutmak ve müdahale etmemek önemlidir, kontrolsüz olarak patlatılması enfeksiyona sebep olabilir. Bu nedenle kistlere dokunmamaya özen gösterilmelidir. Deri kistlerinin dermatoloji doktoru tarafından incelenmesi ve eğer uygun ise alınması riskli duruma gelmeden tedavi edilmelerini sağlar.
Oysa ki çene eklem sorunu, Çene Cerrahisi Uzmanı diş hekimlerinin branşıdır ve doğru teşhis sonrasında sorun, çeşitli tedavi yöntemleriyle çözülebilmektedir. Bazı durumlarda ise, kulak burun boğaz, psikiyatri, nöroloji ya da fizik tedavi branşlarından da destek alınmaktadır.
Lenf Bezi Şişmesi Tedavisi
KBB uzmanlarına başvuran hastada kulak burun boğaz ve boyun dokuları çeşitli radyolojik görüntüleme yöntemleri ile değerlendirilmektedir. Lenf bezlerinin şişmesi hangi hastalığın belirtisi olduğu tespit edilmektedir ve tedavi planlaması ilgili hastalığa özgü olarak uygulanmaktadır.
Liposuction yani bölgesel yağların ameliyatla aldırılması işleminin masrafları da tıpkı burun estetiğinde olduğu gibi herhangi bir sağlık sorunuyla ilişkiliyse tamamen SGK tarafından karşılanıyor. Aksi takdirde giderleri hastaların karşılaması gerekiyor.
Yağ aldırma ameliyatı olarak da bilinen liposuction estetik cerrahlar tarafından yapılacak bir işlemdir. Bu işlem özel hastanelerde, sağlık merkezlerinde ya da cerraha ait kliniklerde yapılabilir. Ayrıca bazı devlet hastanelerinde de liposuction işlemi yapılmaktadır.
Sağlık sorunları olan kişiler: Kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer sorunları, diyabet gibi kronik rahatsızlığı olanlar bu işlemi yaptıramaz. Obezite: Obezitesi olan ve ciddi kilo fazlalığı ile savaşan kişilerin yaptırması uygun değildir.
Yani gıdı yağ aldırma ameliyatı ile kalıcı şekilde gıdı sarkmaları giderilebilmektedir, ancak ameliyat sonrası düzensiz ve aşırı yağlı beslenme gibi alışkanlıklarla tekrardan çene altında bölgesel yağlanmalara bağlı hafif sarkmalar gelişebilmektedir.
Liposuction ile gıdı eritme bir ameliyat yöntemidir. Ancak aslında diğer yöntemlerle kıyaslandığında çok pratik ve kısa süreli olması , lokal anestezi altında dahi yapılabilmesi , tek seans olması ve kesin çözüm olması dolayısıyla ,sonuçları itibariyle açık fark öndedir.
Gıdı Estetiği Ameliyatından Sonra İz Kalır mı? Hastaların en çok merak ettiği hususlardan biri de bu estetik girişim sonrasında iz kalıp kalmayacağıdır. Çok hafif bir iz kalması elbette muhtemeldir. Çünkü ameliyat sırasında cilde kesi uygulanır.
Ortognatik (çene) cerrahi, çene kapanışlarının birbirleriyle uyumlu olmayan, alt çenenin üst çeneye göre ileri derecede önde, arkada ya da asimetrik olduğu durumlarda çene iskelet yapısı üzerinde iyileştirmelere olanak sağlayan cerrahi bir işlemdir.
Lipom sorunu olup rahatsızlık duyan kişiler lipom tedavisi için genel cerrahi uzmanı veya dermatoloji yani cildiye bölümlerine başvurabilirler.
Bu sinirin zarar görmesi sonucu alt dişler, alt dudak ve yanağın alt kısımları hissiz kalır. Bu durum geçici ise genellikle 6-12 ay sürer, fakat kalıcı da olabilir. Lingual sinir alt çenenin iç tarafında her iki yanda seyreder.
Vücudun her hangibir bölgesinde görülen kistlerin tedavisi de sıklıkla Genel Cerrahi'nin kapsama alanına girmektedir. Kistlere uygulanan değişik tedavi modalitelerinin çoğu genel cerrahinin ilgi alanı içerisindedir.
Yağ bezelerini aldırmak için öncelikle bir dermatolog veya uzman bir doktora danışmanız önemlidir. Doktor, bezenin türünü ve büyüklüğünü değerlendirecek ve uygun tedavi seçeneklerini önerilecektir. Tedavi seçenekleri arasında cerrahi müdahale, lazer tedavisi veya ilaç tedavisi olabilir.
Eğer kişide nadiren rastlanan tümör dokulu kistler bulunuyorsa, büyüklüğüne bakılmaksızın hemen cerrahi müdahaleyle alınması gerekir çünkü kanser dokulu kistlerin tamamı tehlikelidir. İyi huylu kistler ise 8-10 cm uzunluğuna ulaşmamaları durumunda herhangi bir risk teşkil etmez ve basit şekilde tedavi edilir.
Çene altı oluğundan yaklaşık yarım santim kesi yapılır. ilk başta yağ çekme için hazırlanan özel sıvılar enjekte edilir. Bunun amacı ağrı ve kanama kontrolüdür. İlk olarak kesiden lazer ya da ultrason enerjisi verilir. Yağ hücrelerinin parçalanması sağlanır ve sonrasında yağlar kolaylıkla aspire edilir.
Bu işlem sırasında hastanın acı hissetmemesi için lokal anestezi altında operasyon gerçekleştirilmektedir. Çoğunlukla genel anesteziye gerek duyulmamaktadır. Gıdı liposuction operasyonu süresi hastanın boyun bölgesinin hacmine, gıdının durumuna ve yağ oranına bağlı olarak ortalama 45 50 dakika kadar sürebilmektedir.
Gıdı estetiği, kişi yaşam tarzına dikkat ettiği sürece kalıcı ve tekrarı gerekmeyen bir estetik türüdür. Yapılan operasyonun kalıcı olması için kişi kilo alımına dikkat etmelidir. Zira kişi gıdı estetiği yaptırdıktan sonra aşırı kilo alırsa bu durum boyun bölgesinde ekstra yağlanmaya sebebiyet verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri