Gıdı estetiği, kişi yaşam tarzına dikkat ettiği sürece kalıcı ve tekrarı gerekmeyen bir estetik türüdür. Yapılan operasyonun kalıcı olması için kişi kilo alımına dikkat etmelidir. Zira kişi gıdı estetiği yaptırdıktan sonra aşırı kilo alırsa bu durum boyun bölgesinde ekstra yağlanmaya sebebiyet verebilir.
Son yıllarda oldukça favori olan gıdı estetiği kalıcı bir yöntemdir. Bölgedeki tüm yağlı alanın çıkarılması ve çene yapısının ortaya çıkarılması ile yapılan gıda estetiği operasyonu tamamen kalıcı bir operasyondur.
Gıdı Aldırma Fiyatları: 6000 ₺ – 9000 ₺ aralığındadır.
Amaca kolay yoldan ulaşılır. Hekim tavsiyeleriyle, gıdının tekrar oluşması önlenebilir. Vücut tipine uygun ameliyat, estetik görünüm sağlar. Gıdı aldırma ne kadar sürer diyorsanız, 40 – 50 dakikada işlem tamamlanır.
Bu ameliyattan sonra iz kalır. Çünkü cerrahi yapılan her yerde iz kalır. Yalnız biz bu izleri gizli yerlerden yapıyoruz. Kulağın hemen arkasına dönen bir kesiğiyle yaptığımız için bu iz hiçbir zaman görünmez.
İlgili 42 soru bulundu
Yani gıdı yağ aldırma ameliyatı ile kalıcı şekilde gıdı sarkmaları giderilebilmektedir, ancak ameliyat sonrası düzensiz ve aşırı yağlı beslenme gibi alışkanlıklarla tekrardan çene altında bölgesel yağlanmalara bağlı hafif sarkmalar gelişebilmektedir.
Bu işlem sırasında hastanın acı hissetmemesi için lokal anestezi altında operasyon gerçekleştirilmektedir. Çoğunlukla genel anesteziye gerek duyulmamaktadır. Gıdı liposuction operasyonu süresi hastanın boyun bölgesinin hacmine, gıdının durumuna ve yağ oranına bağlı olarak ortalama 45 50 dakika kadar sürebilmektedir.
Bu ameliyat estetik bir operasyon olarak tanımlanmaktadır ve dolayısıyla hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde jinekomasti ameliyatları ücretli bir şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğer hasta heyet raporu alırsa devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde ameliyat yapılabilir.
Yaş sınırı yoktur. Burada en önemli kriter hastanın sağlıklı olma durumudur.
Boyun altı yağ birikmesi olarak adlandırılan gıdı sorununuzu gıdı estetiği uygulamalarımızla ameliyatsız çözüme kavuşturuyoruz. Geçmişte bu tür problemler için yalnızca estetik ameliyatlar tercih edilip uygulanırken son yıllarda bu problemler ameliyatsız estetik operasyonlarla kolaylıkla çözülebilmektedir.
Bu alanda belirli etmenlere bağlı olarak oluşan sarkmalar gıdı ameliyatları ile tedavi edilebilmektedir. Ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemleri içeren bu tedavi tekniklerinde kişinin gıdı ve boyun bölgesindeki sarkmalar dikkate alınmaktadır. Gıdı estetiği için başvurmanız gereken bölüm plastik cerrahidir.
Gıdı Estetiği İşlemi Sonrası
Bazı insanlar cildinin gergin olduğundan şikayet eder. Birkaç gün sonra bu etkiler azalır ve yaklaşık iki hafta sürer. Ameliyat bölgesinin tamamen iyileşmesi birkaç ay sürebilir. Ameliyattan birkaç hafta sonra hastalar normal aktivitelerine dönebilir.
Soğuk lipoliz, özel cihazlarla yapılan, gıdı bölgesini içine alarak -8 dereceye soğutan ve bu bölgedeki yağ ve yağ hücrelerinin yok olmasını sağlayan bir yöntemdir. Soğuk lipoliz, 4-8 hafta aralıklarla 1-3 seans uygulanmaktadır. Sonuçlar 3 ay içinde gözlemlenmeye başlar. Uygulama sonrası morluk ve ödem olabilmektedir.
Ayrıca sakız çiğnemenin yemek yeme isteğinizi azalttığını ve bunun tersine kilo vermenize yardımcı olur. Kurtulmaya çalıştığınız gıdı ve yanaklarınızdan, sakız çiğneyerek veda edebilirsiniz. Özellikle düzenli çiğnediğinizde aradaki farkı göreceksiniz.
Ameliyattan önce anestezi yaptığımız için liposuction işlemi sırasında hasta ağrı veya acı hissetmez. Operasyondan sonra 2 veya 3 gün batma şeklinde çok hafif sızılar olabilir.
Gıdı; çene altında yağ tabakasının birikip sarkması sonucu oluşan yapıya verilen addır. Gıdının oluşmasında çeşitli etkenler olabilir. Genetik yapı , obezite , aşırı kilo değişimleri, doku gevşekliği temel sebeplerdir.
Gıdı Estetiği (Gıdı Aldırma Ameliyatı)
Estetik cerrahınızın belirleyeceği oranda gıdı bölgenizde yağlar vakum yöntemi ile alınır. Çok ince kanüller ile gıdıya girilir. İşlem kısa sürmektedir. Lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir.
İğnelerin etkisi izlenerek en az 2 hafta aralıklarla yapılmaktadır. 1. seansın sonuçları ise 2-3'üncü haftadan sonra görülmeye başlar. Fakat erime çok daha uzun süre devam eder. Seans sayıları kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte 3–6 seans veya 4–8 seans şeklinde olabilir.
Kilo alıp verme ise çok erken yaşlarda bile gıdı sarkmasına yola açabiliyor. Sıklıkla kilo alıp veren kişilerde bu sorun daha yaygın görülür. Aynı zamanda aşırı kilo alımı ve zayıflama sonrasında da gıdı bölgesinde mutlaka bir sarkma olacaktır.
Liposuction yani bölgesel yağların ameliyatla aldırılması işleminin masrafları da tıpkı burun estetiğinde olduğu gibi herhangi bir sağlık sorunuyla ilişkiliyse tamamen SGK tarafından karşılanıyor. Aksi takdirde giderleri hastaların karşılaması gerekiyor.
Devlet hastanelerinde yağ aldırma (liposuction) fiyatları ise kişinin sağlık durumuna bağlı olarak belirlenir. Birçok devlet hastanesinde bu tip estetik operasyonlar yapılmamakla birlikte hastanın sağlık durumunu olumsuz etkilemesi halinde de ücret devlet tarafından karşılanabilir.
Devlet hastanelerinde burun estetiği fiyatları 2023 yılında yaklaşık olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Ancak devlet hastanelerinde burun estetiğini SGK karşılamamaktadır. Bu nedenle devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tamamını kendilerinin ödemesi gerekmektedir.
Korse gıdı bölgesini hem dış darbelerden korur hem de bölgenin şeklini oluşturmasını sağlayarak sıkı bir gıdı yaratır. Korse bölgedeki şişliğin azalmasında da etkilidir. İlk 5 gün sonrasında 2 hafta süreyle sadece geceleri (10-12 saat) korse kullanımı önerilir.
Gıdı bölgesinde yerleşmiş olan yağ dokusu, mezoterapi solüsyonunun cilt altına enjekte edilmesiyle eritilir. Gıdı bölgesinin boyutları küçülür, boyun daha ince görünür. Mezoterapi solüsyonu içinde bulunan özel etken maddeler lipoliz yaparak yağ hücrelerinin parçalanmasına yol açarlar.
Jawline dolgu çene hattını ve çeneyi keskin ve belirgin bir hatta kavuşturmak için yapılır. Gıdı gidermek için yapılan bir işlem türü değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri