Gebeliğin ilk haftasında karın ağrısı da tipik olarak görülmez. Döllenmiş yumurta rahime yerleşirken bazı kadınlar hafif karın veya kasık ağrıları yaşayabilir, ancak bu ağrılar genellikle hafif ve kısa sürelidir.
Hamilelikte Kasık Ağrısı Ne Zaman Başlar? Gebelikle birlikte anne adayının vücudu hem fizyolojik hem de hormonal olarak değişikliğe uğramaya başlar. Gebeliğin ilk haftalarında çok hissedilmese de rahmin ilk iki ayda büyümeye başlamasıyla birlikte kasık ağrıları görülebilir.
Hamileliğin ilk haftasında kasık ağrısı, yorgunluk, göğüs hassasiyeti, hafif karın krampları görülebilmektedir.
Kasık bölgesi hamileliğin hemen her döneminde ağrı hissedilebilen bir bölgedir. Hamileliğin ilk haftalarında rahmin büyümeye başlaması ve kanlanma artışına bağlı olarak oluşabilen kasık ağrıları, ilerleyen haftalarda ağırlığın artışı ve rahmi asan bağların gerilmesine bağlı ortaya çıkabilmektedir.
Kasık ağrısı
Kanamanın eşlik ettiği şiddetli kasık ağrıları varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Tüm bu erken gebelik belirtileri, gebeliğin ilk haftalarından itibaren başlayabilir ve çoğunlukla gebeliğin 5. ve 8. haftaları arasında görülür. Ancak bu belirtiler her gebede görülmeyebilir.
İlgili 36 soru bulundu
İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması: Gebeliğin en erken bulgusu olabilir. Oluşan embriyo rahim içine yerleşirken ilişkiden 6-12 gün sonra yani beklenen adet tarihinin son bir hafta lekelenme tarzında ya da biraz daha fazla kanama olabilir. Bazı kadınlarda kanama ile birlikte kramp tarzında ağrı olabilir.
Hamileliğin erken dönemlerinde rahim, karın bölgesi, sırt ve bacaklarda ağrılar hissedilir. Rahmin yapısının değişmesi, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi, kabızlık ve gaz sorunları nedeniyle kramp şeklinde ağrılar ortaya çıkabilir. Ağrılar adet krampları gibi saplanan bir ağrı şeklinde hissedilebilir.
Adet gecikmesi, meme hassasiyeti ve şişkinliği, yorgunluk, sık idrara çıkma, bel ve kasık krampları, koku hassasiyeti ve mide bulantısı gebelikte erken görülen belirtilerdir.
15 günlük hamilelik belirtileri nelerdir? Bu dönemde belirtiler daha belirgin olmaya başlar. Kasık bölgesinde kramplar meydana gelebilir ve vajinal akıntı gözlenebilir. Aynı zamanda kokulara karşı bir hassasiyet gelişebilir.
8- Bel, karın ve kasık ağrısı
Fetusun rahme yerleşirken meydana getirdiği bu ağrılar hafif kasılma ve kramp şeklinde kendini hissettirebilir.
Genellikle ağrı ya da kramp hissedilmez, Az miktarda olur, 2-3 gün sürebilir.
Hamileliğin ilk belirtileri, döllenmenin oluşumundan sonraki 5-10 gün arasında hissedilebilir. Regl öncesi ve sırasında yaşanan şişkinlik hissi, hamileliğin ilk belirtilerinin arasındadır. Göğüslerde yaşanan hassasiyet, meme uçlarının ve çevresindeki halkanın koyulaşması da hamileliğe işaret eder.
Gebeliğin ilk haftasında karın ağrısı da tipik olarak görülmez. Döllenmiş yumurta rahime yerleşirken bazı kadınlar hafif karın veya kasık ağrıları yaşayabilir, ancak bu ağrılar genellikle hafif ve kısa sürelidir.
Beklenen adet tarihinin gecikmesi en önemli belirti olsa da, erken dönemlerde görülen bazı semptomlar da gebeliği düşündürebilir. Adet tarihinin gecikmesinden önce görülen en basit hamilelik belirtileri arasında; mide bulantısı, kusma, memelerde şişkinlik-ağrı ve yemek kokularına karşı hassasiyet yer alabilir.
Bunun sebebi %90 oranında genetik (kromozomal) faktörlerdir. Bu durumu yaşamak, sizlerde genetik hastalık olduğu sonucunu asla doğurmaz.
Hamilelik döneminde anne adayının rahmi içinde her geçen gün büyüyen bebek hem hacim hem de ağırlık olarak anne adayını zorlar. Sağ kaşıkta meydana gelen ağrı da genellikle bundan kaynaklanır.
Bebeğin rahime yerleşmesi kasık ağrıları ile hissedilebilir. Bunun yanı sıra rahime yerleşmesinin kaç gün süreceği de merak konusudur. Kadınlarda hamilelik hormonu denilen Beta HCG hormonu döllenmeden yaklaşık 7 ila 10 gün arasında gerçekleşir.
Hamilelik, döllenmenin gerçekleşmesi ve embriyonun rahime yerleşmesinden sonra bazı genel belirtiler ile kendini hissettirir. Regl döneminin gecikmesi, mide bulantısı, baş dönmesi, hamilelik belirtilerinin en belirginleridir. Çoğu anne adayı bu belirtiler sayesinde hamileliğini fark eder.
Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar? Hamilelik belirtileri her kadında aynı olmamakla beraber hamileliğin ilk 1-2. haftasında başlar. Hamileliğin ilk 1-2 haftasındaki belirtiler, erken hamilelik belirtileri olarak değerlendirilir.
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur? Başarıyla döllenen bir yumurtanın embriyoya dönüşmesi ve akabinde rahime tutunabilmesi için 4-5 günlük bir süre gerekir. Ancak bu süre de değişebilir. Tüm gebelik belirtilerinin çıkması için ilişkinin ardından iki hafta geçmesi beklenir.
Hamilelikte meme ağrıları genellikle gebeliğin 4 ila 7 haftasında hissedilir seviyeye ulaşır. İlk haftalarda gebeler memelerindeki değişimi fark edemese de hamileliğin 5. haftasına ulaşıldığında bu ağrılar artık yaşam kalitesini etkilemeye başlar. Bu ağrıların geçme süresi ise daha çok gebenin kendisine özeldir.
2 haftalık gebelikte sancı olur mu? Bazı anne adayları hamileliğin ilk haftalarında karın bölgesinde kramp ve ağrı hissedebilir. Vücudun hamileliğine alışma sürecindeki bu sancılar, yumurtlamanın olduğu kısımda yaşanır.
Döllenmenin gerçekleşmiş olması da kadının beklenen adet kanamasının gecikmesine neden olur. Döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediği net olarak kanda yapılan gebelik testi tespit eder. Adet kanaması 10 gün kadar gecikirse de idrarda yapılan gebelik testi ile gebelik tespiti yapılabilir.
Yerleşme kanamasından kaç gün sonra test yaptırılır sorusunun cevabı; yerleşme kanaması üzerinden yaklaşık 5 ile 6 gün geçtikten sonra idrarda gebelik testinin pozitif olarak gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri