İdrar testi istenilen saatte yapılabilir ancak idrar yoğunluğunun yüksek olduğu sabah saatlerinde yapılırsa daha güvenli sonuç alınır. Gebelik testi kiti üzerinde yer alan tek çizgi sonucun negatif olduğunu hamileliğin olmadığını gösterir.
Testi yaptığınız saat da önemlidir. çok büyük bir fark yaratmasa da sabah saatlerindeki yani uyanınca ilk idrar, her zaman çok daha iyi sonuç verir. İdrar testi kitlerinde son kullanma tarihi geçmiş ya da yaklaşmışsa sonuç yanlış çıkabilir. Çünkü burada hCG seviyesini belirleyen kimyasal bozulmuş olabilir.
İdrarda gebelik testi günün her saatinde yapılabilir, ancak sabah ilk idrarda hCG miktarı daha yoğun olduğundan daha hızlı ve belirgin sonuç alınır.
Eczaneden alabileceğiniz bu testler genelde güvenilirdir ve henüz adet gecikmesi olmadan gebeliği saptayabilir. En uygunu sabah idrarınızla gebelik testini yapmanızdır. Piyasadaki ürünlerden bazıları, bir kaptan damlalıkla aldığınız idrarın test çubuğuna damlatılmasıyla uygulanır.
Sabah ilk idrar olmasi şart değildir yalnız fazla su içilerek idrarin verilmesi önerilmez. Synevo Laboratuvarları Merkezleri TS EN ISO 15189 Tıbbi Laboratuvar Kalite ve Yeterlilik Sertifikalarına sahiptir.
İlgili 25 soru bulundu
Yumurta rahim içine yerleştiği zaman kandaki hormon değeri yükselir. Testin yapılması için aç veya tok karnına gelmek önem taşımaz. Bu nedenle test saate bakılmaksızın herhangi bir zamanda kolaylıkla yapılabilir.
Testin aç veya tok karnına yapılması farketmez. Günün her saatinde yapılmalıdır.
Testi yapmadan önce çok fazla su içmiş olmanız, idrarınızdaki hCG seviyesini azaltabilir, bu da testin bu gebelik hormonunu saptamasını zorlaştırabilir.
“Gebelik testi ne zaman yapılır” sorusunun yanıtı şöyle olabilir: Regl periyodunun gecikmesinden en az beş gün ile bir hafta sonra yapılmalıdır. Gebelik testi sonucu ile ilgili yanlış değerlendirmeler yani negatif sonuç almak testi daha erken yaptırmak sebebiyle olabilir.
Eğer hamilelik testini çok erken uyguladıysan, sonuç hamilelik olsa bile negatif bir sonuç alabilirsin. Nadiren de olsa yanlış test sonucuna ulaştığını anladığında testi tekrarlaman gerekebilir.
İdrar testi istenilen saatte yapılabilir ancak idrar yoğunluğunun yüksek olduğu sabah saatlerinde yapılırsa daha güvenli sonuç alınır. Gebelik testi kiti üzerinde yer alan tek çizgi sonucun negatif olduğunu hamileliğin olmadığını gösterir. Eğer çift çizgi var ise pozitif sonucu yani hamileliğin olduğunu gösterir.
Evde hamilelik testi yapıldığı zaman pozitif çıkan sonucun yanlış olma ihtimali vardır. Evde yapılan hamilelik testleri, doğru şekilde kullanıldığında ve test sonucu doğru okunduğunda güvenilir sonuçlar verirler, ancak yanıltıcı sonuçlar da mümkündür.
Erken hamilelik belirtileri arasında mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet, sık idrara çıkma, hafif kramp benzeri karın ağrıları ve yorgunluk yer alabilir. Bu belirtiler gebeliğin ilk haftalarında görülebilir.
Evde yapılan idrar gebelik test kitinde, eğer ikinci çizgi silik bir şekilde görünüyorsa, bu durum gebelik şüphesi olduğunu gösterebilir. Ancak, testten sonra yaklaşık 3 dakika bekledikten sonra ikinci çizgi belirginleşmezse, sonuç negatif olarak kabul edilir.
Kontrol penceresine 4-5 damla idrar damlatınız. 2. 5-20 dakika bekledikten sonra test penceresinden sonucu okuyabilirsiniz. 3. Test penceresinde 2 çizgi oluşmuşsa sonuç pozitifdir.
Yaklaşık 3 ila 5 dakika süre boyunca idrarda bulunan hCG hormonunun saptanması beklenir. İdrarda bulunan hCG miktarı normal seviyede ise sonuç penceresinde yalnızca tek bir çizgi belirir ve test negatif sonuçlanır.
İdrarda gebelik teşhisi ilişkiden hemen sonra sonuç vermemektedir. Testin doğru sonuç verebilmesi için kişinin adet gecikmesi yaşaması gerekmektedir. Bir diğer deyişle hamilelik şüphesi olan kişi hamilelik testi yapmak için ilişkiye girdikten sonra 14 gün yani 2 hafta beklemelidir.
Bir miktar idrarın, gebelik testi kitinin üzerine damlatılmasıyla yapılır. Bu kit, idrardaki Beta-HCG oranını ölçerek tek çizgi yani negatif veya çift çizgi yani pozitif sonuçlarını verir.
Düzenli bir adet döngüsüne sahip olan ve asla gecikme yaşamayan kadınlarda ortalama 7 ila 10 günlük gecikme, hamilelik şüphesini akla getirebilir.
Hamilelik testini uyguladıktan sonra talimatta yazan süreye uymadan sonucu kontrol ettiğin zaman yanlış sonuca ulaşabilirsin. Uzun süre bekletilen testler yalancı pozitif sonucuna neden olabilir. Bazı gebelik tedavileri hCG hormonu içerdiği için yalancı pozitif sonucuna neden olabilir.
Minik limon parçacıklarının da bardağa düşmesine özen gösterin. Şimdi sıra geldi heyecanlı bekleyişe: limon parçacıkları ya da ufak granüller dibe çöküyorsa bunun hamile olduğunuz anlamına geldiği söylenmektedir. Yani testiniz pozitif. Eğer parçacıklar yüzeyde kalıyorsa demek ki hamile değilsiniz.
Anne adayına 50 gr şeker yüklemesi yapılır ve hamilelikte 50 gr şeker yüklemesi sonuçları 1 saat sonra değerlendirilir. Sonuç 130 veya 140 üzeri değerlerdeyse durum şüpheli olarak değerlendirilir. 75 gr ve 100 gr şeker yüklemesinde ise anne adayının testten önce 8 saatlik açık uygulaması gerekir.
Pek çok çeşit hamilelik testi bulunmaktadır. Çoğu testte, idrar yolunuzun sonunda bir çubuk yerleştirmeniz veya idrar topladığınız bir kaba, 5 – 10 saniye çubuğu batırmanız gerekmektedir. Birkaç dakika sonra, çubuk test sonuçlarını gösterecektir.
“Hamilelik testi ne zaman yapılır?” diye merak ediyorsanız bu testi gecikmiş reglin ilk gününden daha erken ya da 2 hafta sonra yapmalısınız. Zigot rahim duvarına yapıştıktan sonra hCG hormonu salgılanır ve bu sebeple 10 günlük hamilelikten önce test yapılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri