Gebelik döneminde taze incir yemek isteyen anne adayları, rahatlıkla bu meyveyi tüketebilirler. Hatta incir tüketiminin anne vücuduna birçok faydası vardır. İçerisindeki potasyum ve sodyum sayesinde kan basıncını düzenler ve kalp hastalıklarından korur. Aynı zamanda tansiyonunuzun düzenli kalmasını sağlar.
Yüksek besin değeri bulunduğu için hamilelikte kuru incirin faydaları oldukça fazladır. Hem annenin kan basıncını düzenleyerek, sindirim sistemini düzenler hem de bebeğin gelişiminde önemli etkileri bulunmaktadır. Özellikle lifli yapısı ve omega 6 içeriği ile bebeklere kuru incirin faydaları da fazladır.
GÜNDE NE KADAR KURU İNCİR YENMELİ? Meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamak önemlidir. Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
Bu sebeple beslenme uzmanları, özellikle hamilelerin ve gelişim çağındaki çocukların her gün 7 zeytin ve 1 incir tüketmelerini öneriyor.
İncir Gaz Yapar Mı? Lif zengini incirin, bebeklerde gaz yaptığına dair herhangi bir kullanıcı şikâyeti bulunmamaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Omega 3 yönünden zengin olan ceviz, ek olarak fetüsün gelişimini destekleyen bakır içerir. Hamilelik döneminde günde ortalama 3-4 adet bütün ceviz tüketilebilir.
Hamilelik sürecinde hurma tüketilmesi rahim ağzı açıklığını arttırmakta ve bu sayede daha kolay doğum yapılmasını sağlamaktadır. Hurmanın içerdiği şeker sayesinde hamilelik döneminde vücudun enerji ihtiyacını karşılamaktadır.
Tıbbın atası sayılan Hipokrat ve eski Yunan dönemlerinden bu yana, incirin doğurganlığı arttırdığına inanılırdı. Bilimsel kanıtlar da, bu bilgiyi destekliyor ve incirin içerdiği demir sayesinde, yumurtlama döneminde sayıyı arttırdığını ve daha da önemlisi, oluşan yumurtaların sağlıklı olmasını sağladığını belirtiyor.
İncir, ağustos ayı itibariyle raflarda yerini alan, kurusu ile her yıl yiyebileceğimiz bir meyvedir. Ancak bebeklerde 1 yaşından önce kuru meyveleri önermiyoruz. İncir bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir. 1 porsiyon incir 1 adettir.
Yaz meyvesi olan incir yazın ilk haftalarında erkencileri vermeye başlar. Haziran ayının ilk haftasında, ilk hasat yapılır. Ağustos ayının ilk haftasında ise; ballı kıvama gelen incirler dikkatleri çeker. Çeşitlerine göre meyvelerin olgunlaşma süresi de değişmektedir.
Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir; potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içerir. Yaş incire göre kuru incir kabızlığın tedavisinde daha etkili olabilir. Ancak meyveler kurutulduğunda şeker oranı arttığından kuru incirin şeker ve kalorisi daha yüksektir.
Hamilelik sırasında tüketebileceğiniz meyveleri ise çilek, kiraz, kayısı, limon, muz, armut, kivi, mango, karpuz, portakal, elma, avokado, nar, guava olarak sıralayabiliriz. Hamilelik döneminde günde 2-4 porsiyon arası meyve önerilmektedir.
En meşhur doğuma yardımcı besin hurmadır. İçerisinde yer alan oksitosin hormonu sayesinde doğum eylemine yardımcı olur. Elma, ananas, kurumuş meyveler, ahududu çayı ve daha birçok besin doğumu kolaylaştırır. Bu besinleri tüketirken etkilerine inanarak tüketilmesi daha etkili olmalarını sağlar.
Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Hamilelikte Hurma Ne Zaman Yenir? Riskli hamilelik yaşayan bireyle hurma tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır. Düşük riski yaşamayan hamileler hamileliğin ilk haftalarından itibaren hurma tüketebilir. Anne adayları 38. haftayı doldurduktan sonra günde 5-6 hurma tüketerek daha kolay doğum süreci yaşayabilir.
Hamilelik döneminde anne adayının su ihtiyacı artmaktadır. Normal bir insan günde 2- 2,5 litre suya ihtiyaç duyarken bu sayı gebelerde 3- 3,5 litreye kadar çıkmaktadır. Çünkü anne adayının fizyolojik durumuna fetal büyüme eklenmektedir. Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı kendini yenileme ihtiyacı duyar.
Evet, hamilelikte bal yemek güvenlidir. Zira botulizme neden olan bakteri sporları genellikle çocukları ve yetişkinleri etkilemez. Bunun nedeni ise yaşla birlikte gastrointestinal sistemimizde botulinum toksinini önleyen bakterilerin gelişmesidir. Dolayısıyla gebelikte bal yemenin botulizme neden olması beklenmez.
Süt ürünleri iki çeşit yüksek kaliteli protein içerir: Kazein ve peynir altı suyu.Süt, en iyi kalsiyum kaynağıdır ve yüksek miktarlarda fosfor, çeşitli B vitaminleri, magnezyum ve çinko sağlar. Yoğurt, başta süzme yoğurt, özellikle gebe kadınlar için faydalıdır(13). Diğer süt ürünlerinden daha fazla kalsiyum içerir.
İncir, suyu çok fazla seven kökleri uzun ve dayanaklı bir ağaç olduğundan özellikle betondan yapılmış kanalizasyon borularının bir numaralı düşmanıdır. Kökleri boruları delerek içeri girer ve ciddi hasarlar verir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Günde kaç tane incir yenmeli? Sağlığa olan faydalarının yanı sıra zengin besin değeri ve şeker içeriği nedeniyle günlük incir tüketiminde ölçülü olunması gerekir. Günlük 2-3 adet kuru veya yaş incir ara öğün tercihi olarak tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri