SORU: Öğrencilerin geç kalması durumunda ne olur? Cevap: Öğrenci okul saatleri içinde ne kadar geç gelirse gelsin okula alınmak zorundadır. Bundan dolayı kötü muameleye tabi, tutulamaz. Yoklamada yok yazılmış olsa da derse girebilir ve sonraki derslere de girmeye devam eder.
MADDE 35- (1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. NOT: ÖĞRETMENLER KURULUNDA ALINAN KARAR GEREĞİ GEÇ GELEN ÖĞRENCİ DERSE GİRMEDEN ÖNCE “DERSE KABUL KÂĞIDI” ALARAK SINIFA GİDECEKTİR.
Yönetmeliğin disiplin maddeleri gereğince okula geç kalmak ve geç kalmayı alışkanlık haline getirmenin de cezası bulunuyor. Okulan uzaklaştırma cezası ile öürenciler cezalandırılabilecek.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır.
Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Okula Geç Kalma
Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
MAHKEMEDEN; “ ÖĞRENCİNİN BULUNMAMASI NEDENİYLE YAPILAMAYAN DERSLER İÇİN DE EK DERS ÖDENMESİ GEREKİR” KARARI.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır. Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur.
5 defa geç kalma "yarım gün devamsızlık" demek
Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak. Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenecek.
Mevzuat incelendiğinde, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde, öğrenci disiplin cezalarının öğrencilerin sicilinden silinmesi konusunda herhangi bir düzenleme bulunmadığı görülmektedir.
Hayır. Ailesi hariç kimse karışamaz.
Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. (2) Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli ve süresi ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaştırılarak veli ve öğrencilere duyurulur.
Öyle bir şey yok. Derslerin 2/3'u veya daha fazlasına gelmezsen tam gün, kalan durumlarda yarım gün.
orta dereceli öğretim kurumlarında, derse öğretmenden sonra giren öğrenciden istenen kağıt. müdür muavini tarafından tedarik edlir. eğitim hayatına kalınan yerden devam edilebilmesi için alınması şarttır.
Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran 2023'ten birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Sen ilk derse girmesem demişsin öyleyse yarım gün yok yazılırsın ancak rapor ile telafisi olur .
OKULDA DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN, DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI? Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Üniversitede Devamsızlıktan Kalınca Ne Olur? Üniversitede devamsızlıktan kalırsanız, o dersten başarısız sayılacaksınız. Buna bağlı olarak da o dersi tekrar almak zorundasınız.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında 12. devamsızlık konusunda alınan kararı açıkladı ve "Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu müjdeyi veriyordu" diyerek alınan kararı duyurdu ve 12. sınıflar için devamsızlık affının geldiğini duyurdu.
Evet , lisede 4 veya ilk 2 derse girilmeyince yarım gün yok yazılılır . Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.
Öğrencinin 20 dakikadan fazla derse geç girmesi ise sınıf not defterine bir özürsüz devamsızlık olarak geçecek. Ve böylece öğrenci azami özürsüz devamsızlık sayısına daha hızlı ulaşacak. Oysa azami özürsüz devamsızlık hakkı bir eğitim ve öğretim yıl içinde 15 saat olarak aynı kalıyor.
“Sınıf defteri yoklama fişi nasıl doldurulur?” sorusunun cevabı; defterin ilgili güne ait sayfasının hemen altında yoklama fişi başlıklı alana ilgili derse girmeyen öğrenci numaralarının yazılması şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri