Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Gece ifade alınır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Gece ifade alınır mı?

Dördüncü yargı paketi kapsamında yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesiyle sadece ifade alınması için gece yakalama ve zorla getirme dönemi sona erdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Polis ifade almaya nasıl çağırır?

İfadeye çağırma işlemi ya bir çağrı kağıdıyla ya bizzat kolluğun (polis, jandarma) ikamete gelmesiyle ya da uygulamada en yaygın usul olan telefonla çağırma yöntemiyle yapılmaktadır. Kişinin çağrıldığı an gitme gibi bir zorunluluğu bulunmamakta ancak uygun bir süre içerisinde ifade vermeye gitmesi tavsiye edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Ifade alınmadan ceza verilebilir mi?

Sanık İfadesi Alınmadan Karar Verilmesi Mümkün mü? Kovuşturma, sanık hakkında yargılama yapılarak karar verilen bir aşamadır. Sanık ifadesi alınmadan (sorgu yapılmadan) karar verilmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ifade vermek sicile işler mi?

Sadece ifade vermiş olan kişinin adli sicili de temiz gözükecektir. Karakolda ifade sonucu sanığın ya da şüphelinin adli sicili etkilenmez. Bunun olabilmesi için sürecin sonunda sanık ya da şüphelinin ceza alması gerekir. Kesinleşen bu cezalar adli sicile işler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Avukatsız ifade alınır mı?

Kolluk Kuvvetlerinin Avukat Olmadan İfade Alması

Bu durum CMK'nın 148.maddesinde şu şekilde ifade edilmiştir: Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

İfade verme | Hak Hukuk

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Karakolda verilen ifade geçerli midir?

Bazı durumlarda ise iki tarafında mağdur olduğu ya da bildirdiği olaylar vuku bulur. Burada kişi hem sanık hem de müşteki konumuyla ifadesini verir. Karakolda İfade vermek her ne kadar çok büyütülmese de kişinin söylediği her söz zapturapt altına alınır. Bu nedenle de delil sayılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Ifade verdim dava açılır mı?

İfadenin alınmasının ardından Cumhuriyet savcısı tarafından şüphelinin tutuklanması talep edilebileceği gibi serbest de bırakılması istenebilir. İfade verildikten sonra ne kadar süre içerisinde dava açılacağı, her somut olaya göre değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurses.av.tr

Celiskili ifade verirse ne olur?

Sanığın duruşmada ifade vermesi halinde, duruşmadaki ifadesi ile önceki ifadesi arasında bir çelişki varsa, hakim huzurunda daha önce verdiği ifadeye dair tutanak okunabilir (CMUK m.247/2).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Ifade vermeye gitmezsek ne olur?

İfadeye Gitmezsem Ne Olur: Usulüne uygun şekilde ifadeye çağrıldığı halde gitmeyen kişi hakkında zorla getirme kararı verilir. Bu kişi gerek polis durdurma noktalarında yakalanabilir, gerekse işyerinden – konutundan alınarak getirilir. Tabi zorla getirilen kişinin en geç 24 saat içerisinde ifadesinin alınması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Polise şikayet edildiğimi nasıl anlarım?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Kesin kanıt olmadan ceza verilir mi?

Ceza muhakemesi sistemimizde delil serbestliği ilkesi benimsenmiştir. Hukuka uygun olmak kaydıyla her türlü delille ispat mümkündür. Bu husus 5271 sayılı CMK'nın 217. maddesinde “Yüklenen suç, hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş her türlü delille ispat edilebilir.” ifadesiyle açıkça belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Şikayetten kaç gün sonra ifadeye çağrılır?

Savcılığın çalışma hızına göre ifadeye çağrılma süresi 1 hafta ile 1 ay arasında değişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Kimlere ceza verilmez?

Madde 26- (1) Hakkını kullanan kimseye ceza verilmez. (2) Kişinin üzerinde mutlak surette tasarruf edebileceği bir hakkına ilişkin olmak üzere, açıkladığı rızası çerçevesinde işlenen fiilden dolayı kimseye ceza verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Polis bağırabilir mi?

Hiçbir polisin hiçbir ülke vatandaşına bağırma argo kelime kullanma yetkisi yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

Ifadeye gitmemek suç mu?

İfadeye çağrıldığınız halde gitmezseniz hakkınızda gözaltı kararı verilebileceği gibi hakkınızda yakalama kararı da çıkartılabilir. Dolayısıyla herhangi bir soruşturma nedeniyle ifadeye çağrılma durumu söz konusu olduğunda süreci uzatmamak yeğlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atamer.av.tr

Hafta Sonu ifade verilir mi?

Edinilen bilgilere göre, ifadesi alınıp serbest bırakılmak üzere mesai saatleri dışında yakalanan kişiler, makul sürede adli makamlara başvurmayı taahhüt etmeleri şartıyla, polis tarafından serbest bırakılabilecek. Taslak metne göre, adliyelerde ifade alma işlemlerinin 7 gün 24 saat esasıyla yapılması sağlanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ifade alındıktan sonra ne olur?

İfade alındıktan sonra kişinin gözaltına alınmayarak serbest bırakılması halinde Cumhuriyet savcılığınca iddianame düzenlenip ve mahkeme tarafından da bu iddianamenin kabul edilmesiyle mahkeme süreci başlar. Bu anlamda ülkemizde en az ortalama altı ay gibi bir sürede ilk duruşma yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Alkollü kişinin ifadesi alınır mı?

Bu yönetmeliğe göre, şahsın alkollü olması ve sair nedenlerle özgür iradesi ile ifade veremeyecek durumda olanların ancak doktor raporu ile ifade verebilecek durumda oldukları saptandıktan sonra ifade alma işlemine geçilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Polis avukatın ifadesini alabilir mi?

CMK m.149/3'e göre; “Soruşturma ve kovuşturma evrelerinin her aşamasında avukatın, şüpheli veya sanıkla görüşme, ifade alma veya sorgu süresince yanında olma ve hukuki yardımda bulunma hakkı engellenemez, kısıtlanamaz”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Tanığın yalan söylediği nasıl anlaşılır?

Tanık beyanını mahkeme huzurunda vermektedir, davaya konu olan olaya dair detayları doğru bir şekilde anlatılmalıdır. Tanık gerçeği söylemekle mükelleftir. Tanık kasıtlı olarak doğru beyanda bulunmaz, olayı olduğu gibi anlatmak yerine çarpıtarak anlatır ise yalan tanıklık suçu oluşmuş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Sadece beyan ile ceza verilir mi?

Olayın tek tanığı varsa ve sadece bu tanığın ifadesine dayanılarak hüküm kurulacaksa, bu tanık mutlaka duruşmada dinlenmeli, sanık ve müdafii tarafından sorgulanmalıdır. Tanığın, sanık ve müdafii tarafından sorgulamadığı bir süreçte eski ifadesine dayanılarak mahkumiyet kararı verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Hâkim karar verirken ne söyler?

Mahkeme Her Hangi Bir Konuda Karar Vermeden Önce O Konuda Müdafi veya Vekile Söz Vermek Zorundadır. CMK'nun 33'üncü maddesine göre duruşmada verilecek kararlar, Cumhuriyet savcısı, duruşmada hazır bulunan müdafi, vekil ve diğer ilgililer dinlendikten sonra verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Bana dava açılırsa ne zaman haberim olur?

İddianame ile ceza mahkemesine dava açıldıktan yaklaşık olarak 30-45 gün sonra duruşma davetiyesi elinize ulaşmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Dava açılırsa ne zaman haberim olur?

Açılan dava normal şartlarda bir hafta içinde e devlet sistemine düşer. Bazı durumlarda bu süreç 2 ile 3 gün içinde de sisteme yansıdığı olur. Dava açıldıktan yaklaşık 30 ile 40 gün sonra duruşma davetiyesi kişiye PTT ile tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Savcılığa şikayet edilen kişi kaç günde sonuçlanır?

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT